Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chci se Vás zeptat,jestli dáváte svým batolátkům nějaké multíky.
Já jsem chtěla alespoň přes zimu nějaké dávat,dr mi doporučila Multi Sanostol.Je to sipur,hrooozně sladký a Niki vůbec nechutná,jen ho prská a nechce polknout.Takže ho ráno míchám do nějakého jogurtu nebo podobně.Jenže náš nimrod někdy nezbaští ani ten jogurt celý a tak mám dilema,jestli snědla právě ty vitamínky.
Jsou pro takhle staré prcky třeba nějaké multíky jako malé tabletky? Nebo jakým jiným způsobem do prcka nenásilně dostat lžičku sirupu? Úplně se děsím toho,když by musela brát např,nějaké léky ve formě sirupu,jak to bude probíhat,protože to prostě nechce.Ťuk-ťuk,jsme doteď zdraví,jen 3 krát rýma,ale začne to blbý chřipkový období a tak bych tomu chtěla malinko předejít.
Díky za tipy.Naďa
Ahoj,
ja jsem malemu kdyz mel asi rok davala multi tabs v kapkach.
Nyni v zime jsem byla pro nejake vitaminy, lekarnice mi rekla, ze multitabs moc vitaminovy neni- tak jsem to pochopila z jejiho vysvetleni.
Tak jsem mu koupila Pikovit (90kc). Bylo zrovna obdobi, ze mel 1den mu teklo z nosu potom 2dny kaslal a porad se to tak stridalo po par dnech.
Zacal uzivat Pikovit a prestalo to. Tak to je ma zkusenost. Je to pro deti od 1roku.
Kac+H
Ahoj.
Radimek je nemocný, venku hnus a tak jsem na:,–(ila multivitamín Pikovit. 1× denně 5ml. Vyjde mi to tak na měsíc, je od jednoho roku. Koupili jsme ho za nadstandartní příspěvek zdr. pojišťovny ( a ten
Rath to všechno chce zrušit).
Beruška
Ahoj,dávám Multitabs kousací tablety od jednoho roku, děsně mu chutnaj!
Já mám už velkého klučinu (6let) a dávám mu už tak tři roky Marťánky, ale někde jsem četla, že pokud má dítě dostatečný přísun vitamínů z ovoce a zeleniny, tak není nutné podávat vitamíny.
Náš kluk má rád jen jablka
a to jenom někdy, takže je to problém a myslím, že vitamíny jsou potřeba.
Nikoleto, mně se multisanostol i pikovit taky zdály hrozně sladké, na lžice jsem to malýmu vůbec nedávala - ráno jsem tím prostě osladila vždycky čaj
Teď už taky dávám Marťánky a ty mu moc chutnají
cauky,
davam multitabs v tabletkach,u nas je to zlaty hreb vecera a vzdy po vecernicku uz krici vita vita ham.sidim ho pulkou ![]()
ze ma multitabs malo vitaminu jak psala Kac,to se jedna o ty kapky,ty jsou totiz i pro uplne mrnata,takze obsahuji jen A,C,D.Tyhle tablety uz obsahuji komplet vitaminy vcetne zeleza,navic jsou moc dobry(mne to chutna taky ![]()
Any
Ahoj maminky,
moc všem děkuju za příspěvky.Tak jsem se rozhodla,že budu Multisanostolem taky sladit čajík a až dojde zásoba/naštěstí už jsme skoro na dně/ koupím ty Multitabs v tabletkách.Myslím,že to bude pro Niki příjemná změna.
Ona toho ovoce taky moc nechce,te´d v zimě vůbec,to tak banán,jablko-občas,nebo kiwi,ale nic moc.
Mějte se moc hezky a ahoj Naďa