Musím je pustit do bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2901
15.7.09 23:06

Musím je pustit do bytu?

Mám jeden rychlodotaz … V našem okolí se bude údajně provádět jakási protipovodňová stavba - a nám do schránky přišel leták, abychom laskavě umožnili vstup do bytu nějakým technikům, kteří budou mapovat „stávající stav exterieru a interieru objektu případně předzahrádky ve formě vlastních nákresů, pořizování fotodokumentace případně videozáznamu“.

Jsem z toho docela vyjevená, něco jiného je, když si přijde paní z plynáren opsat stav plynoměru, ale aby mi někdo detailně fotil a natáčel celý byt??? 8O :evil:
Dnes byli u našeho souseda- domovníka, a ten je do bytu rezolutně odmítnul pustit. Nemají žádné povolení, žádný průkaz, nic.

Máte s něčím takovým zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
691
15.7.09 23:11

BAGHIRO - na letak bych rozhodne nedala a zavolala bych napred na obecni urad a zjistila, jestli je to skutecne tak. Nezda se mi, ze by se podobna vec oznamovala letakem, spis nejakym ofiko dopisem. Treba to muze byt naka zlodejska finta - budou si natacet a tak uvidi, kam se jim vyplati jit bilit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.7.09 23:13

A jak by jim asi pomohlo, když by si nafotili/nafilmovali interiér tvého bytu v stavbě nějaké protipovodňové jánevímčeho?
Já bych asi naivně volala na obecní úřad, pokud se nějaká stavba chystá, tak to budou mít ve své kompetenci (myslím, nevím) a měli by ti objasnit, co vlastně chtějí dokumentovat.Jinak bych nepustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
15.7.09 23:15

Jandulko - no to víš, že mě taky napadlo, jestli to nejsou nějací tipaři… :? čičinko - údajně chtějí zjišťovat technický stav objektu … od řeky jsme asi kilometr, ale zřejmě kolem nás budou po silnici vozit náklaďáky zeminu či co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
15.7.09 23:21

Lidé jsou zlý a využijí každou příležitost,i lidské neštěstí!Taky bych domů nikoho nepustila (když nemají žádné průkazy,ale i to se dá zfalšovat,radši si opravdu zavolej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
15.7.09 23:24

Já jsem tak paranoidní, že když se mi někdo cpe do bytu (kromě odčítačů plynu a elektriky, které už znám), vyžádám si jeho průkazku, zabouchnu dveře, zavolám na příslušné místo a všechno si ověřím.
To co píšeš, mi připadá jako jasná finta vykradačů bytů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
15.7.09 23:26

ani já bych je v žádném případě nepustila domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.7.09 23:30

Technický stav objektu, na to jsou snad statici, zkrátka oficiální odborníci. Nene, nepustila bych je, zní to hrozně podezřele. A že zrovna teď, když jsou povodně v povědomí. To mi přijde taky jako zvláštní shoda okolností… Ale určitě bych telefonovala na ten úřad, už jen proto, aby kdyby to byli podvodníci, aby je někdo dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
15.7.09 23:42

No - teď jsem koukala na ten jejich info papír - je to psáno na hlavičkovém (nebo pseudohlavičkovém) papíře jedné firmy (skutečně existující), razítko je tam jiné firmy (také existující - ale už to je divný, proč je papír jedné firmy a razítko úplně jiné …) a pánové provádějící pasportizaci, kteří by z jedné z těch firem logicky měli být, mají jako kontakt uveden mail úplně jiný, než jsou firemní maily těch dvou firem na papíře… No je to divný, sice nechápu, že by někdo měl drzost něco takovýho provádět takhle okatě - zítra asi začnu obvolávat instituce, kterých se to týká … ale do bytu je filmovat a fotit nepustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
16.7.09 07:27

ja bych jeste zavolala na policii, a vec jim oznamila, nebo na ten mestsky urad. Tobe to doslo, duchodcum to treba podezrele neprijde, a potom… :? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
16.7.09 08:42

Když u nás probíhala EIA (posouzení vlivu záměru na životní prostředí) na elektrifikaci železnice obcházeli zaměstnanci soukromé firmy domy v okolí a dokumentovali statický stav nemovitostí proto, aby se dala popsat případná poškození vzniklá během realizace projektu. prostě aby byly fotky stávajícího stavu až si někdo bude stěžovat, že mu při té stavbě popraskaly zdi a zateklo do sklepa.
Zavolej na telefon uvedený v oznámení a přeptej se, když tě nepřesvědčí zeptej se jich na kontakt na úřad (stavební ebo OŽP ať ti řeknou konkrétního úředníka co to má na starost). Pustit do bytu je samozřejmě nemusíš, kdyby se něco stalo během stavby budeš mít menší šanci získat náhradu. Měli by se ti legitimovat pověřením (průkazkou), občanku ti ukázat nemusí. Chodí obvykle ve dvou, tak si na smluvený termín pozvi aspoň dva svalnaté kámoše kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.7.09 08:56

Taky bych to ohlásila na úřad a policii, ať to prověří a přípdně si je přijdou odchytit. Přijde mi to teda hodně podezřelé.

• Citovat
  • Upravit
2661
16.7.09 09:28
  1. určitě bych zavolala na OÚ. Když se u nás stavěla dálnice a auta projížděla naší vesnicí. Tak „tuhle dokumentaci“ museli mít všichni majitelé domů v „postižené“ ulici. Pak se po ukončení stavby provedla kontrola a mohlo se jednat o poškození.
  1. často děláme v práci šetření mezi obyvatelstvem. Většinou se posílá dopis, kde se vysvětlí, co a jak (ofiko hlavička) a je tam kontakt na mě, mého nadřízeného a kontaktní adresa. A mám samozřejmě průkazku. A v poslední době je o šetřeních informovaná i policie, aby nedocházelo k nedorozuměním.

Tenhle postup zní podezřele a je dost neprofesionálně připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
16.7.09 11:06

Manžel vzkazuje, že se to dělá, prý je to kvůli tomu, kdyby vám při té stavbě např. popraskala zeď, budou to oni muset na své náklady opravit, ale musí mít zdokomentované, že to před začátkem stavby nebylo.
Pustit je do bytu samozřjmě nemusíš, ale pak nemůžeš ani nic narokovat jako škodu.

Samozřejmě bych se nejdřív dotazovala na OÚ, zda to probíhá a chtěla vidět nějaký průkaz či zplnomocnění na jméno apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
16.7.09 17:23

Holky, díky za Vaše reakce… Do bytu ty lidi pouštět nebudu, dnes se už neozvali, dál jsem to zatím neřešila. ještě jednou děkuju, Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný