Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj, jen mi kamarádka vykládala čerstvou zkušenost s Oresi - kuchyň OK, ale maníci, kteří měli všechno složit, uložit na správné místo, navést na odpady apod. - tak ti jsou u nich zaměstnaní na živnostňák a pěkně s nimi mávali
,kamarádka si brala volno několik dní po sobě naprosto zbytečně, protože se dělníci nenamáhali přijít a měli to jako bokovku ![]()
Ahoj,
tak ja nevim, ale kuchyn do U je uz docela velka a ta castka, je dost nizka. My mame kuchyn do L, docela malou (2m na 2,5m), sporak, varnou desku, digestor a mycku a vysla nas skoro na 100 000,–. A to je to Ikea…
jana
My jsme si nechávali kuchyň dělat u truhláře, máme taky obrovskou účkovou kuchyň a vyšla nás bez spotřebičů zhruba na 80 tisíc.
Je to truhlářství Hozour, mají prodejnu u Libeňského mostu, zastávka tram. Maniny, bohužel se mi nějak nechtějí načíst jejich stránky, hlásí mi to virus Trojského koně, což teda moc nechápu.
Markéta
Teď jsem si přečetla, že nechceš truhláře, ale tihle dělají moc pěkný návrhy, jako kuchyňská studia, ale ta tvoje cena je fakt hodně nízká, babička si teď kupovala kuchyň v Ikei, do L a stála skoro 40 tisíc bez spotřebičů.
Markéta
Už několik známých i moji rodiče koupili ve www.skladydusek.cz (je to kousíček za Prahou)
Nedokážu říct, zda se tam cenově vejdeš. Ale já se tam brzo taky chystám ![]()
To jste me nepotesili. Ona ta linka nebude nijak obrovska, ta prava cast „U“ budou vlastne jen 2-3 spodni skrinky, cimz se vytvori takovy pultik, ktery oddeli kuchyn od jidelniho koutu.
A nevite co to znamena, kdyz se uvadi cena za bezny metr kuchyne ?? To vubec nechapu, myslela jsem, ze ceny jsou za jednotlive skrinky.
Budu muset vyrazit nekam do studia
Sklady Dusek doporucuju, mame kuchyn od nich a pohoda montaz a linka krasna. Maji kazdy mesic akce na ruzne typy kuchyni, kdyz si vyberes tu v akci, vychazi to dobre-ta cena.
Anonymni … cena za metr kuchyne je, ze mas linku dlouhou treba tri metry a jeden metr te stoji tolik a tolik. A v tom metru je cena dolni skrinky, horni skrinky a desky. Sice se skrinky nedelaji presne 1m dlouhy, ale pak se to proste secte, mas treba 3×60cm skrinku, tak platis 1,8m x cena za jeden metr kuchyne. Chapes? Vysvetluju jako pako.
![]()
Dik za typ na Sklady Dusek, ted jsem na to koukla, a libi se mi to. Jen skoda, ze vetsina kuch.studii neuvadi treba cenu za vyfocenou sestavu, alespon pro zakladni prehled.
Tak budu muset priplatit, mne se jen nechtelo dat takovy penize za „par skrini na hrnce“. Je to docela nepomer, kdyz vezmete ceny za obyvaky, a za kuchyne … nevim co je na tom tak drahyho.
Cenu za bezny metr chapu - dik ! A ta cena je stejna at horni skrinky mam nebo nemam? Neni to divny? ![]()
nakukovatelka
Mame kuchyni do U z Ikea (uz treti) a bez spotrebicu nas stala kolem 60 tisic a je docela velka. Je do kombinace svetle brizy a nerezu a uz mi hodne lidi rikalo, ze nepoznalo Ikeu, coz mne teda nevadi pac mam Ikeu rada a jak jsem psala, je to nase treti kuchyne od nich. Hanka
Dobrá kuchyně bez příplatku za exkluzivitu, metr linky cca 10.000,– bez spotřebičů. To říká můj bratr - řemeslník.
My dáme spíš na funkčnost, v kuchyni jsme hodně, navrhli jsme si ji a koupili v IKEA. Dvě vysoké skříně (špajz a skříň na troubu a mikrovlnku), 2,5 + 2m linky na protějších stranách, skříňky dole (plnovýsuv i obyč), nahoře (prosklené, plné i otevřené police). Stála 60.000,–, lednici a mikrovlnku jsme měli, myčku, indukční desku, digestoř a troubu Amica za 32.000,–. Možostí je spousta jak se kdo cítí.
MAXX jsou opravdu hodně drahý, řekla bych že předražený, Hanák a Koryna taky nejsou nejlevnější. My jsme měli taky kuchyň z Ikey a spokojenost, cca 3 metry + dvě vysoké skříně za 50 tis. + dřez a baterie + deska, ale je to už pět let, ceny šly snad dolů. Doporučuju stáhnout si jejich plánovač a orientačně si to tam nějak nasázet, je tam možnost kalkulace a uvidíš, na kolik by tě tam přišla. Program se dá stáhnout na jejich stránkách http://www.ikea.com/…lanners.html. Budeme tak za rok, dva, pořizovat do domečku, uvidíme podle peněz, ale možná to nakonec bude zas ikea.
My si nechávali dělat kuchyni do domu u truhlářů na Kladně … www.ko-ny.cz … specializují se na kuchyně a vestavěné skříně, sami mi všechno vymysleli, navrhli, nakreslili do jejich programu, pak jsme to ještě na jednom sezení poupravovali. Hotoví byli ještě dříve, než slíbili, jednání úžasné, kuchyně opravdu nádherná.
Máme ji do L, je to celkem 12 m, bez spotřebičů vč. DPH to bylo cca. 130 000 Kč … takže to přibližně odpovídá těm 10 000 Kč za metr. Zařídili i spotřebiče, jejich instalaci a různé jiné vychytávky, co jsme si vymysleli.
Do těch velkých studií jsem jít nechtěla, protože tam jste jen číslo smlouvy a nikdo se s vámi moc nebaví. Tady to fakt bylo takové přátelské, prcek si u nich v kanceláři hrál s hračkami a ještě dostal najíst
Věřím, že by udělali kuchyni i v Praze.
Přemýšlela jsem původně i nad Ikeou, ale když jsem si to nakreslila do toho jejich plánovacího programu, tak mi to vyšlo na 110 000 Kč, nebylo to navíc přesně ono a ještě bychom strávili neskutečné množství času instalací. Nakonec ještě štěstí, že jsme do té Ikei nešli, protože se zjistilo, že u toho našeho starého rekonstruovaného domu nejsou rohy pravoúhlé a stěny rovné, takže nevím, co bychom pak s tím vůbec dělali. Takhle si to ti truhláři nařezali a upravili a sedí to perfektně na milimetry.
Fakt záleží, co chceš. Kuchyni neměníš jako gauč každých 5 let, takže je lepší pořídit něco, co ti vydrží a v čem budeš chtít těch mnoho let vařit. Nemusí to být rozhodně luxus, ale zase velké kompromisy bych taky nedělala.
Ahojky, posílám ti pro inspiraci foto naší kuchyně do U. Bez spotřebičů nás vyšla na 78.000. Dělal nám jí teda truhlář. V Oresi by nás vyšla min. o 20.000 víc a navíc by nebyla tak uplně podle mých představ. Tohle jsem si navrhovala sama (teda s malou inspirací v Oresi - skříňky v zadní stěně baru)
ahoj, kuchyň nemám do U, ale i když jsem si jí navrhovala sama a dělal mi jí truhlář, tak mě vyšla na 200 tisíc..... je ale dost velká… spíš ti ale píšu kvůli té digestoři…také mám okna v kuchyni, ale to není ono… myslím, že digestoř je potřeba, pak se ty páry usazují všude možně… tady bych asi nešetřila… mám normální odsavač, nijak předražený, ale účinný a po 4 letech užívání, kdy fakt vařím prakticky denně, nemám nic umaštěné a na ničem nejsou usazené mastnoty…údržbu dělám normální
…ještě to zvaž
také jsem chtěla reagovat na kuchyně z ikea… sice nemám vlastní zkušenost, ale co jsem slyšela a četla, tak bych do toho šla… plánuju příští kuchyň od nich
a taky má sousedka červenou od kika a také je moc spokojená…
Ahoj maminky,
. Je pravda, ze tam byl nejaky obr sporak, digestor vypadala jak krb apod … to bych zas mit nemusela. Chci kuchyn do U, ze spotrebicu vestavenou mycku, mikrovlnku, a sporak (kombinovany - plyn/el.trouba). Digestor neni nutna, mam okno, ani ted ji nemam. Skrinky dole i nahore, neco prosklene, nejsem narocna na materialy, nemusim mit luxusni pracovni desku apod.
prosim Vas o nazor ci radu ohledne kuch.linky -
rekonstruujeme byt a budu si kupovat novou kuch.linku. Jsem z Prahy.
Na netu me oslovila nabidka firmy MAXX KUCHYNE, ovsem po navsteve jejich studia v Cestlicich jsem se trochu probrala - cena linky, ktera mne se libila, byla 224.000 bez montaze a DPH
Myslite, ze se muzu do tehle predstavy vejit do nejakych 70-80 tisic ? Mne se vic nechce davat .....
Koukala jsem na net jeste na Oresi, zavrhla jsem Hanaka, Korynu apod.
Jeste dodavam, ze nejsme vubec kutilove ani nemam presnou predstavu, takze prosim neposilejte me k truhlarum
Chci proste kuchyn ze studia, kde mi poradej, namalujou to, a ja reknu ano nebo ne.
Dekuju predem za Vase nazory