Musím na pohřeb?

Anonymní
12.1.25 18:14

Musím na pohreb?

Ahoj, radši anonym. Náhle umřel tchán. My bydlíme 400km daleko, dvě děti. Muž je teď s tchýní, ta nejdřív že pohřeb nechce, teď zase druhý sourozenec, že bude pohřeb a z malého pohřbu bude asi div ne pro půl města.
Co ale řeším. Bude hodne nevhodné, pokud já s dětmi nepůjdu? Muž musí jako jeho syn, to je mi jasné. Ale mě se upřímně nechce táhnout se dětma co tam ani nepůjdou (nenutim je), navíc je nemá kdo pohlídat. Ale zase že jo, měli jsme ho moc rádi :think: já nevim. Všichni jsme z toho mimo, ja jsem teď už 4 dny doma na děti sama a mám toho už taky dost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15947
12.1.25 18:18

Bylo by mi velmi trapné, kdybych nešla … Zvlášť pokud máte normální vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.1.25 18:19

Kolik je dětem? Já bych z úcty a respektu přišla, i jako opora tchýni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36958
12.1.25 18:22

Jak jsou děti velké? Mě by to teda bylo trapné nejít tchánovi má pohřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151668
12.1.25 18:23

Kolik je dětem? Proč je nevzít sebou na pohřeb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12904
12.1.25 18:25

Bohužel, musíš. Už jako opora muži, přišel o tátu :nevim: Tady fakt není orostor na žádný kompromis, musíš 100% ustoupit tomu, co si přejí pozůstalí a zároveň podporovat minimálně muže i emocionálně. Není to lehká role, ale nikdo jiný to fakt neudělá :nevim:

Příspěvek upraven 12.01.25 v 18:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 18:25

No tchýně nejdřív že nemusíme, to jsem řekla, že muž musi a právě teď nevim jestli není blbý nejít. Ono taky záleží kdy to bude, to se dozvim zitra. Organizuje to druhého ditete rodina, tchyne nechtela nic. Vztahy máme fajn všichni relativně, viděli jsme se na Vánoční svátky. Oni to mění každý den :roll: deti mají 3 a 10. Mladší nejde, ten neví zatím nic, starší nechce. Nutit ji nechci. Právě nevim jestli není blbý nejít, ale fakt nevím kam dám děti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22568
12.1.25 18:28
@Anonymní píše: Více

Na pohreb tchana bych samozrejme sla, je velmi nevhodne nejit bez ohledu na vzdalenost, vek a pocet deti.
Ale ty jses asi k cele situaci dost arogantni, kdyz dokazes napsat, ze je pohreb “div ne pro pul mesta” :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15947
12.1.25 18:29

Ano je to blbý nejít. Kam dáš děti? 10ti letá musí zvládnout to 3letý pohlídat. :roll: Obřad je na chvíli …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.1.25 18:31

Tchánovi bych šla ať se děje co se děje. V říjnu mi zemřela teta, v listopadu soused. Nešla jsem jim na pohřeb a dost mě to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
12.1.25 18:31

Nejít na pohřeb tchána je velmi nevhodné. Chápala bych, kdyby tam nešlo to tříleté dítě, kvůli rušení pohřbu, ale to desetileté by jít mělo. At chce, nebo nechce. Je to pohřeb dědečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15947
12.1.25 18:32
@Kockazvysocan píše: Více

Ale kdyby to byl její otec … To bys viděla, jak i to hlídání by se rychle vyřešilo :roll:
Zakladatelka jen hledá důvody, aby nešla. Ale za mě … Hanbou bych se propadla nejít tam.
Manžel má super oporu v manželce jak koukám …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 18:33
@Šmoulice píše: Více

Mladší je autista, nepohlidá.

Arogantní nejsem, tchyne pohřeb nechce a nechtela ani aby jsme šli. Mě je naopak blbý nejít, proto se ptám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34419
12.1.25 18:34

Určitě bych šla. Chápu tvoji nechuť, na pohřby se nikomu nechce, k tomu je to daleko a děti do toho. Ale - je tam tvůj muž, on je oporou mámě,
ale za tvou podporu bude rád, pokud nepojedeš, jednou by ti to mohl i vyčíst, že jsi mu nepomohla v takové situaci. Nenechala bych ho v tom. Manželovi zemřela maminka taky náhle, bylo mu 30, já v 8.měsíci, měla jsem z toho hrůzu, protože to byl tradiční a velký pohřeb, včetně karu. Ale ani na vteřinu jsem nezavahala. Ještě jsem si fofrem koupila splyvavou černou látku a v ruce :roll: spíchla šaty, no spíš něco jako dlouhou tuniku. Ty šaty, jak měly univerzální střih i velikost, pak kolovaly, někdo si dal pásek, jiná těhotná je měla volné a jiná v zimě si pod ně vzala černé leginy.
Nezapomenu, jak mi pak muž po pár dnech řekl- ještěže jsi tam se mnou byla. A to tam měl starší bratry.
Akorát mě zaskočily hormony, spustila jsem slzy a nešlo to zastavit, ačkoli nejsem žádná plačka.

Příspěvek upraven 12.01.25 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 18:34

Je to především o domluvě mezi tebou, manželem a tchýní, ne o názorech ostatních. Pokud ti situace není jasná, prober to s nimi, protože oni jsou ti, s nimiž to máš řešit. Jestli nemáš kam dát děti nebo je nechceš nutit, musíš to vysvětlit doma. Není to o tom, co ti řeknou ostatní, ale co vy jako rodina dokážete zvládnout a jak se na tom dohodnete. Celý problém se dá vyřešit mezi vámi, bez toho, abys hledala souhlas jinde.

:nevim:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí