musím odstavit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
10.1.06 22:24

Ahoj,

nedá mi to a musím se taky ozvat :lol: . S tím ekzémem je to podle mě fakt hovadina, to snad ani nemá smysl komentovat, akorát mě děsně štve, že takovýhle bludy řekne mamině doktorka, to je fakt na pěst :evil: ! Pokud kojíš ráda, tak kvůli tomuhle rozhodně nepřestávej a osobně bych uvažovala o změně pediatra.

Hanka 1 - já to mám zase úplně opačně. Poslední tak 3 měsíce se téměř denně setkávám s šílenýma (někdy fakt až nenávistnýma) reakcema na to, že svého 17měsíčního synka kojím. Na vítání občánků v listopadu mi jeden tatínek strčil hlavu až k prsu, aby se ujistil, že fakt kojím, pak své ženě nahlas pravil: vona ho fakt kojí, no to je hrozný! Když jsem u gynekologa žádala recept na antikoncepci pro kojící, sestra (zdravotní, ne moje!!!) se mě třikrát ptala, jestli fakt kojím TOHLE velký dítě a jestli ho fakt budu kojit ještě tři měsíce. Tchýně mi tvrdí, že vychovávám ze syna úchyla (on totiž beruška z jednoho cecíku pije a druhej mi hladí :roll: ). Manželka mého otce mi řekla, že tohle je snad nutný v černý Africe, ale ne v civilizované Evropě… a to je jen malej výcuc. Takže úplně chápu, jak jsi se cítila, já se cítím často podobně. Nechápu, co je komu do toho, proč to těm lidem nedá spát, proč maj pocit, že na to musej reagovat a že mi to musej vysvětlit, jak to dělám blbě. A co se týče Laktační ligy, především mám pocit, že místo na matky, který často vystresuje dozelena, by se měla zaměřit na zdravotnický personál, a to zejména na zdravotní sestry, který jsou často chytřejší než všichni doktoři světa a právě z jejich úst jsem už mnohokrát slyšela větu: vždyť už to dávno nepotřebuje… (ponejprv na konci šestinedělí).

elcinka - bože můj, to je další, ale třeskutá pitomina s tím kažením zubů z MM v noci. Já takhle kojila obě děti a ani jedno nemá kaz, dceři je 7 let a má zuby naprosto zdravé. Stav chrupu je záležitost z části genetická, ale ponejvíce záležitost stravy, především pití, a důsledné péče. Mimochodem, mateřské mléko obsahuje i látky zabraňující kažení zubů.

Já sama neodstavuju a ani se k tomu nechystám, nechám synka, ať si to řídí sám, ostatně on je teď můj šéf, že jo 8) . Tož tak.

Zuzana

• Citovat
  • Upravit
375
10.1.06 22:29

Ahoj,

jám jsem odstavila syna v 6 a půl měsících, snad během týdne. Když jsem kojila, budil se co 2 hodiny, dneska se budi kolem půlnoci a pak až nad ránem. Místo koja jsem mu dala UM, přijal ho i lahvičku bez protestů. Tak jsem se toho bála, protože mi přišel závislej, ale fakt se to samo upravilo. Nejdřív jsem párkrát zbytečně připravovala sunar, a abylo trochu křiku, ale po týdnu se to upravilo a snad se brzy přestane budit uplně (na to zabírá výpověď z ložnice :-)

Ohledně kojení - kdo kojit může a chce at kojí jak dlouho chce, já jsme kojila mooooc ráda, ale nějak až tak moc mě to nebere, prvního syna do 9 měsíců a druhého tedy do půl roku a kousek a mám z toho ten nej pocit, nioc mě netrápí a nic si nevyčítám, že jsem mohla kojit do roka, dvou, třech??… Ale co mě tedy FAKT štavlo, že jen jsmem někde řekla, že odstavuju syna, že musím se starším do nemocnice a prcek bude doma s tátou, tak mi KAŽDEJ, krom mojí nejlepší kámnošky začal vymýšlet varianty, jak to mam udělat, abych kojila dál a že to je HROZNÁ škoda a chudák kubík apod. Prostě mě okolí začalo přesvedčovat, že přestat kojit je strašně špatný. Ale já jsem se rozhodla a kojit jsem přestala s čistým svědomím a nemám ni výčitky :-)

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.1.06 23:50

Elcinka - MM obsahuje latky, ktore chrania detske zubky. Inak co som citala, kaz nevznika z MM (resp. z mliecneho cukru-laktozy, ako sa nespravne domnieva), ale vplyvom bakterii, ktore sa do detskej pusy dostanu prenosom z dospelych (napr. olizovanie cumlika …, jednoducho raz sa tam dostanu). MM obsahuje latky, ktore neutralizuju vplyv tychto bakterii a zabranuju ich mnozeniu.

Hanka1 - aspon, ze tu Ligu majstrov nemusis sledovat s muzom, ako ja. Alebo musis? :twisted:

Martanka - nechcem sa zastavat okolia, kedze fakt neviem, co ti povedali, len sa mi stalo v dennicku Letnych mimi cosik podobne. Jedna mamina chcela tusim po pol roku odstavit, ale pisala to v podstate tak nerozhodne, takze som mala pocit, ze si nie je ista, ci je to dobre. Ako clovek, ktory o kojeni nieco nacitane ma a ktory vie, ake vyhody kojenie pre dieta prinasa, som jednoducho musela zakrocit :) a pokusit sa ju podporit v tom, aby v kojeni pokracovala. Som totiz plne presvedcena o tom, ze kazda matka, ktora kojit chce (a vaha), ma mat plnu podporu okolia. Tak som jednoducho napisala, preco si myslim, ze odstavit dietko nie je ten najlepsi napad. Napokon to niektore maminy pochopili tak, ze som fanatik, ze ju do kojenia nutim, ze mam nazor, kto nekoji, je menejcenny a taketo (vies, co myslim).
Opakujem, neviem, co ti kto povedal, ale skusila si sa na to pozriet aj z tejto strany? Mozno si sa im nezdala uplne presvedcena o spravnosti toho, co robis, mozno mali pocit, ze by ti takto pomohli.
Vies, aj ja by som asi za tebou prisla s nejakymi napadmi, ako to urobit, aby si nemusela prestat. Ked napises, ze odstavujes kvoli tomu, ze musis do nemocnice. No ty si sa uz rozhodla a mozno ani nie kvoli nemocnici, preto by ti uz ziaden supergenialny napad, ako to spravit nepomohol. Len tvoje okolie to mozno pochopilo inak.
Preco ti toto pisem? Pretoze mam pocit, ze castokrat je snaha podporit zenu v kojeni chapana nespravne, ako isty natlak. Viem, mozno je chyba aj v nas, co sa snazime podporovat, ze si to nevieme lepsie vysvetlit, alebo ze sme nespravne (ako ja v nasom dennicku) pochopili, ze dotycna mamina nema pochybnosti, ale je uz rozhodnuta a nejake argumenty su uz zbytocne. Kazdopadne, ja za seba mozem povedat, ze nemienim nikoho nasilu na nieco nahovarat, sme predsa dospele osoby a zodpovedne matky, len ma mrzi, ze castokrat si ludia na veci vysvetluju hned v tom najhorsom zmysle, hoci sa na problem da pozerat aj optimistickejsie.
No… vykecala som sa 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
11.1.06 12:16

Ach jo. Ja nechtela propagovat laktacni ligu a ani ze sebe delat supermatku. Nebo to tak vyznelo? Abych pravdu rekla, tak me tam taky dobre neporadili. Ale protoze se vsude resi, co clovek muze brat za leky a co ne. Napadlo me, ze by si tazatelka( promin, ted nevim jmeno), mohla precist otazky na jejich strankach. Protoze asi spouste lidi zas pomohli.
Je kazdeho vec, jak dlouho koji a me je to fuk. Musi to preci vyhovovat obema stranam. Jak miminku, tak mamince. A kojit do roka je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
12.1.06 17:06

K tomu kojeniu a ekzemu:

http://www.provita.sk/bf+eczema.htm (je tam toho dost v anglictine ale zhrnute je to par slovami v slovencine)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí