Musím podstoupit miniinterupci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.1.23 00:00

Musím podstoupit miniinterupci

Ahoj. Potrebuji se vykecat. Jsem, neplanovane tehotna. Mezi 5-6 tt a na miniinterupci jdu v pátek. Je to na vlastni zadost i kdyz k tomu mam bohuzel zdrv. duvody, nechtela jsem vsak tuto skutecnost rozestirat po lekarich, penize jsou v tomto to nejmensi. Sve obvodni to stejne budu muset rict, ale jeste nejsem pripravena. Samotnou me to totiz mrzi. Nemohla jsem jeden čas uzivat hormonalni antikoncepci a selhal kondom i tableta po, ktera mi teda taky dala zabrat co se tech bolesti týče.
Po prvnim diteti mam totiz dlouhodobe problemy se zaludkem, střevy a trpěla jsem 2 roky s bolestmi zaludku, nechutenstvim, nadymanim, rihanim. Dle lekaru bylo dite velké, malý měl 56cm a 3.8kg a proste jak se tam prý mačkal :nevim: Mam za sebou nekolik odberu krve, vysetreni jicnu, zaludku i strev. Nakonec se to podchytilo antibiotiky, v krvi to jsem to mela jeden čas vysoko se zanetlivymi vysledky. Reflux uz se taky praskama trochu srovnal i ta plynatost a nechutenstvi ustoupilo. Krom se mi po porodu rozvinula anémie, zobu teda železo dikybohu staci uz jen to klasicke. Drive jsem brala nejake silne na predpis, ale to jsem fakt žila-nežila jen jsem kvuli kojeni prvnořadě odmitla transfuzy a nastesti se to srovnalo bez toho a dalo se to dohnat. Vsechno se ted tak davalo do normalu a bum jsem v tom zas asi diky tehotenstvi. A uz ted mam neskutecne bolesti bricha, zaludku, nafouknuti, šílené říhání, nechtenstvi, motani hlavy, unava, kazdy doslova krk a prd je utrpením, který cítím jako břitvu… motá se mi to s těhot. nevolnostmi a je to šílená bída… jsem zas nepouzitelna a totalne bezradná. Nejdriv jsem si myslela, ze bych to zvládla, ale ted vim ze ne, tento tyden se strasne zhoršil. Jak by dite a děloha rostla asi bych si bolestmi urvala hlavu. O to vic je to pro me tezke, s tehotenstvim jsem se smirila a ted ho vlastne musim ukoncit. Ale hlavne, ja bych jeste nekdy dite chtela. Je to asi ted sobecké, ale o to vic me nici tato zkusenost protoze uz to budou dlouhe 3 roky a ac se zdalo, ze je to lepsi tak neni a snad uz nikdy nebude :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5638
10.1.23 00:38

A nejsou to prostě jen těhotenské příznaky? Taky při těhotenstvích trpím a zvracím, kudy chodím. Potratit dítě, když ho vlastně chceš, mi přijde jako nesmysl. Aby sis to nevyčítala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.23 00:48

@Lil Kitkatt jasně, že je to taky těhotenství, ale rozjel se mi opět fakt šílenej reflux, kterej mi dal par mesicu uz pokoj. Jsem totálně nonstop plná vzduchu a krom hroznyho nekomfortu, neskutečného říhání a plynatostí bolestí střev bolí i žaludek. Jenže kdyż jen ted co by bylo pak. A hlavne je to neustupujici a to je drasajici… a ten neskutecnej tlak v zaludku je jak pred výbuchem :roll: ono je to hlavne na psychiku… jak uz jsem tu silenost zažila, xx mesicu trapeni, zpátky to nechci
To nechutenstvi je priznak tehotenstvi i toho a to uz poznam, trpela jsem s tim fakt dlouho a zhubla diky tomu 20kg. Zase do sebe nic k jidlu nedostanu, potom hlavne trpim stresem ze to bude kurňa dlouhe utrpeni, tak se stravuju zase na jednoduchym jídle :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2081
10.1.23 01:30

Nic nepis, nic nepis, nic nepis………. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.23 01:53

@MadGirlNancy tak na takovouhle tu jistě zakladatelka čekala :pankac: jistě tímto zabije své dítě pro své pohodlí, protože celé těhotenství odmítá trpět a vypěstovat si ještě větší problémy. Úplně stupidní komentář. Jestli je rozharašená už takhle tak jí opravdu rostoucí plod nepomůže, ale naopak může mít ještě větší komplikace. Na tohle by ji žádanku vypsala i lékařka, obvzlášť když se dle popisu léčí dlouhodobě neboť žaludek a střeva nejsou zase taková pakárnička jak ty si asi myslíš ale také dosti důležitý orgány pro fungování celého těla. I ten reflux má mnoho podob.
Ale ano, jsou i hloupý žanský s nemocným srdcem, vysokým tlakem, s genetickou nemocí atd… který sebe vědomě ohrožují a i to nenarozené dítě. Jenže zakladatelka má rozum, jedno dítě už má a to je teď nejhlavnější. :palec: mě taková střevní blbina a prdíky způsobily jednoho dne neprůchodnost, se střevy jsem si taky užila bolesti a kdybych v tý době byla těhotná asi by jsme nebyli ani jeden :palec:

Jinak mě to mrzí. Nevidím to jako jednoduché rozhodnutí, ale pokud cítíš že bys trpěla není co řešit. Teď je hlavní se doléčit a postarat se o to stávající.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.23 02:13

@MadGirlNancy Proc bych mela mlcet. Ja na to nejdu jen tak z rozmaru. Proc by zeny mely podstupovat toto v tichosti kdyz vypovidat se jim pomuze? Uz takhle jsem z toho psychicky hotova a vedet to moje lekarka… varovala me pred tim uz davno, ze by tehotenstvi byl velky problem. Jenze se bohuzel stalo, myslela jsem ze to zvladnu ale uz ted to zacina byt zase sileny a vim ze to nepujde. A je to jen zacatek, uplny zacatek. Vubec si nedovedes predstavit jake to je, nejen to rozhodnuti, ale mit vlekle zdrv. problemy, ktere se kvuli tomu jeste rozjedou. S tim nelze zit kvalitni zivot tak prosim te mlc ty. Ja bych te chtela videt jak cely den trpis nesnesitelnou bolesti zaludku a strev, bricho jako balon, tlak zaludku a na hrudi jako kdyz mas explodovat. Nekontrolovatelne rihas a prdis jen co se blbe ohnes jako nejvetsi dobytek. Jenze jen to je na chvilku úleva. Ted budu tvrdá, ale stolici nezastavitelnou v jakekoliv situaci, nejlepe ridkou protoze ti streva proste nefungujou jak maj a s tim souvisi i nekoncici unava, nemuzou jist protoze mas pak bolesti na hrudi, zaludku, strev… a to te sakra tu hlavu zamestna, nemuzes nic protoze i voda te neskutecne zavaří. Tohle vsechno jsem si prozivala dva roky, jeden čas se to konecne srovnalo a ja myslela ze je to za mnou, ale ted se to vrací. Na psychice mi to udelalo hodne to mi ver, citila jsem se priserne. Starej se u toho jeste o druhe dite. K tomu klasicke tehotenske nevolnosti a jo, poznat to bezpecne protoze jsem se v tom placala dost dlouho. Chtela bych te videt.

• Citovat
  • Upravit
Andromeda81
10.1.23 02:37
@Anonymní píše:
@MadGirlNancy Proc bych mela mlcet. Ja na to nejdu jen tak z rozmaru. Proc by zeny mely podstupovat toto v tichosti kdyz vypovidat se jim pomuze? Uz takhle jsem z toho psychicky hotova a vedet to moje lekarka… varovala me pred tim uz davno, ze by tehotenstvi byl velky problem. Jenze se bohuzel stalo, myslela jsem ze to zvladnu ale uz ted to zacina byt zase sileny a vim ze to nepujde. A je to jen zacatek, uplny zacatek. Vubec si nedovedes predstavit jake to je, nejen to rozhodnuti, ale mit vlekle zdrv. problemy, ktere se kvuli tomu jeste rozjedou. S tim nelze zit kvalitni zivot tak prosim te mlc ty. Ja bych te chtela videt jak cely den trpis nesnesitelnou bolesti zaludku a strev, bricho jako balon, tlak zaludku a na hrudi jako kdyz mas explodovat. Nekontrolovatelne rihas a prdis jen co se blbe ohnes jako nejvetsi dobytek. Jenze jen to je na chvilku úleva. Ted budu tvrdá, ale stolici nezastavitelnou v jakekoliv situaci, nejlepe ridkou protoze ti streva proste nefungujou jak maj a s tim souvisi i nekoncici unava, nemuzou jist protoze mas pak bolesti na hrudi, zaludku, strev… a to te sakra tu hlavu zamestna, nemuzes nic protoze i voda te neskutecne zavaří. Tohle vsechno jsem si prozivala dva roky, jeden čas se to konecne srovnalo a ja myslela ze je to za mnou, ale ted se to vrací. Na psychice mi to udelalo hodne to mi ver, citila jsem se priserne. Starej se u toho jeste o druhe dite. K tomu klasicke tehotenske nevolnosti a jo, poznat to bezpecne protoze jsem se v tom placala dost dlouho. Chtela bych te videt.

No, na jednu stranu tě chápu, i když já bych se rozhodla jinak. Na druhou… No prostě ať už založís jakékoliv téma, tak holt musíš být připravena na to, že ti každý nezatleska.

• Citovat
  • Upravit
Andromeda81
10.1.23 02:40
@Anonymní píše:
„@MadGirlNancy“
Ale ano, jsou i hloupý žanský s nemocným srdcem, vysokým tlakem, s genetickou nemocí atd… který sebe vědomě ohrožují a i to nenarozené dítě.

No, a teď si představ, že i ty nemocný ženský touží po dítěti a nemocné srdce a vysoký krevní tlak nemusí být překážkou. Jediné co bych zvaovala je ta genetická zátěž, ale to se dá často obejít pomocí umělého oplodnění s testováním embryí.

• Citovat
  • Upravit
44172
10.1.23 04:55
@Anonymní píše:
Ahoj. Potrebuji se vykecat. Jsem, neplanovane tehotna. Mezi 5-6 tt a na miniinterupci jdu v pátek. Je to na vlastni zadost i kdyz k tomu mam bohuzel zdrv. duvody, nechtela jsem vsak tuto skutecnost rozestirat po lekarich, penize jsou v tomto to nejmensi. Sve obvodni to stejne budu muset rict, ale jeste nejsem pripravena. Samotnou me to totiz mrzi. Nemohla jsem jeden čas uzivat hormonalni antikoncepci a selhal kondom i tableta po, ktera mi teda taky dala zabrat co se tech bolesti týče.
Po prvnim diteti mam totiz dlouhodobe problemy se zaludkem, střevy a trpěla jsem 2 roky s bolestmi zaludku, nechutenstvim, nadymanim, rihanim. Dle lekaru bylo dite velké, malý měl 56cm a 3.8kg a proste jak se tam prý mačkal :nevim: Mam za sebou nekolik odberu krve, vysetreni jicnu, zaludku i strev. Nakonec se to podchytilo antibiotiky, v krvi to jsem to mela jeden čas vysoko se zanetlivymi vysledky. Reflux uz se taky praskama trochu srovnal i ta plynatost a nechutenstvi ustoupilo. Krom se mi po porodu rozvinula anémie, zobu teda železo dikybohu staci uz jen to klasicke. Drive jsem brala nejake silne na predpis, ale to jsem fakt žila-nežila jen jsem kvuli kojeni prvnořadě odmitla transfuzy a nastesti se to srovnalo bez toho a dalo se to dohnat. Vsechno se ted tak davalo do normalu a bum jsem v tom zas asi diky tehotenstvi. A uz ted mam neskutecne bolesti bricha, zaludku, nafouknuti, šílené říhání, nechtenstvi, motani hlavy, unava, kazdy doslova krk a prd je utrpením, který cítím jako břitvu… motá se mi to s těhot. nevolnostmi a je to šílená bída… jsem zas nepouzitelna a totalne bezradná. Nejdriv jsem si myslela, ze bych to zvládla, ale ted vim ze ne, tento tyden se strasne zhoršil. Jak by dite a děloha rostla asi bych si bolestmi urvala hlavu. O to vic je to pro me tezke, s tehotenstvim jsem se smirila a ted ho vlastne musim ukoncit. Ale hlavne, ja bych jeste nekdy dite chtela. Je to asi ted sobecké, ale o to vic me nici tato zkusenost protoze uz to budou dlouhe 3 roky a ac se zdalo, ze je to lepsi tak neni a snad uz nikdy nebude :oops:

Někdy dítě chceš, ale teď jdeš na potrat :nevim: Čím budeš starší, tím je větší pravděpodobnost rozvoje různých obtíží. Pokud jsi jinak zdravá, taky bys dle mě měla hledat lékařské poradenství a pomoc, jak dítě donosit.

Podle mě hraje největší roli Tvoje psychika. Jsi přesvědčena, že po těhotenství se Ti rozjely určité problémy, které špatně snášíš a těhotná už být nechceš. I s tím jde pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
10.1.23 06:00

No pokud máš ještě někdy dítě v plánu, tak bych zkusila vyřešit ty problémy teď a toto si nechat. Já bych šla na potrat jedině v případě, že bych věděla, že další už nechci, neriskovala bych, že to pak nepůjde, nebo ten zdravotní stav bude ještě horší a tím pádem i to těhotenství. Ale pokud jsi rozhodnutá tak nezbývá než popřát ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
10.1.23 06:01

Ani si sem neměla psát. Tady tě ukamenujou. Chápu tvoje rozhodnutí. Dělala jsi vše pro to, abys neotehotnela. A ve tvém zdravotním stavu, je další těhotenství šílenost. Nejdřív se uzdrav, a pak měj další děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
10.1.23 06:17

Nic si nevyčítej a koukej se zachovat pro dítě, které tady už máš. Tvoje zdraví a tvoje dítě je bez diskuse teď to prvořadé. Nikomu nepomůže, když budou v rodině dvě děti a jejich zdravotně dodělaná máma věčně po nemocnicích a po doktorech. Kdo se o ty dva mrňouse bude starat? Manžel na MD? A z čeho budete žít? Chápu, že sem píšeš proto, abys získala podporu, že děláš správně. Tvoje rozhodnutí zohledňuje potřeby tvé a dítěte, které tě stálo hodně zdravotních problémů a už o něm nepochybuj. V pátek držím palce, ať to máš rychle za sebou a večer jsi v pořádku doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
10.1.23 06:32

Ja bych se teda dotazovala lekaru, zda jsou skutecne moje potize vznikle tehotenstvim. Takove potize mivaji bezne i muzi. Pacient si nekdy udela v hlave nejaky myslenkovy konstrukt a ulpiva na nem, ikdyz mu lekar tvrdi neco jineho. Protoze jestli dite chces, byla by to skoda. Na zaludek ti dite ted jeste 100% netlaci, to je spis kladicka nevolnost a ty potize se spodkem se zase v pozdejsich fazi h casto zmirnuji. V indikovanych pripadech je mozne v tehotenstvi uzivat prokinetika, myslim, ze ty jsi indikovany pripad - pokud dite chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
10.1.23 06:33
@Anonymní píše:
@Lil Kitkatt jasně, že je to taky těhotenství, ale rozjel se mi opět fakt šílenej reflux, kterej mi dal par mesicu uz pokoj. Jsem totálně nonstop plná vzduchu a krom hroznyho nekomfortu, neskutečného říhání a plynatostí bolestí střev bolí i žaludek. Jenže kdyż jen ted co by bylo pak. A hlavne je to neustupujici a to je drasajici… a ten neskutecnej tlak v zaludku je jak pred výbuchem :roll: ono je to hlavne na psychiku… jak uz jsem tu silenost zažila, xx mesicu trapeni, zpátky to nechci
To nechutenstvi je priznak tehotenstvi i toho a to uz poznam, trpela jsem s tim fakt dlouho a zhubla diky tomu 20kg. Zase do sebe nic k jidlu nedostanu, potom hlavne trpim stresem ze to bude kurňa dlouhe utrpeni, tak se stravuju zase na jednoduchym jídle :nevim:

Ono to spíš vypadá, že původce těch potíží je psychika. Tak nejspíš by bylo nejlepší pořešit právě tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.23 06:47

Já měla stejné příznaky několik let, léčili mi reflux, abych po letech zjistila, že žádný reflux nemám a mám celiakii. Jak jsem začala s dietou, tak všechno odeznělo. Chci tím říct, abyste zkusila zjistit, zda za tím není něco jiného, třeba i psychika. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová