Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Andromeda81 píše:
No, a teď si představ, že i ty nemocný ženský touží po dítěti a nemocné srdce a vysoký krevní tlak nemusí být překážkou. Jediné co bych zvaovala je ta genetická zátěž, ale to se dá často obejít pomocí umělého oplodnění s testováním embryí.
Jen kvuli tomu, ze zenske nemohou prijit do jineho stavu, tak nemusi mit komplexy ty, co jdou na interupci..nejvice mimo jsou poradenky co di nich cpou at si dite nechaji a dite se narodi nechtene, nemilovane s celozivotni deprivaci, poradenky se samozrejme odmlci.. je to jen jeji vec a jeji rozhodnuti a pravdu z toho nemusi byt deprivovana.
@lilith1 píše:
Jen kvuli tomu, ze zenske nemohou prijit do jineho stavu, tak nemusi mit komplexy ty, co jdou na interupci..nejvice mimo jsou poradenky co di nich cpou at si dite nechaji a dite se narodi nechtene, nemilovane s celozivotni deprivaci, poradenky se samozrejme odmlci.. je to jen jeji vec a jeji rozhodnuti a pravdu z toho nemusi byt deprivovana.
No, a u kolika z těch, co si dítě nechají se narodí dítě nechtěně a nemilované? Podle mě je to naprostý zlomek. I kdyby to byla půlka, tak se narodila druhá půlka chtenych a milovanývh, co by jinak skončily v koši. A to za to stojí. Nicméně těch nechtěných a nemilovanych je mnohem méně.
@lilith1 píše:
je to rozhodne její rozhodnutí, pokud dítě nechce
ale spousta žen to prezentuje, že dítě chce, jenže to zdraví či okolnosti - a pak obvykle básleduje výčet banalit typu „byla jsem ve stresu a dítě by bylo proto postižené“.
samozřejmě tušíme, že to je jen racionalizace. myslím, že by si tohle měla ta žena ujasnit sama, aby si mohla za svým rozhodnutím stát a podívat se sama sobě do očí.
zakladatelka podnikla konzultace u lékařů, jestli není nějaká cesta, jak jí pomoci těhotenství ustát? ne. tak to vypadá, že dítě spíš asi nechce. to je legitimní rozhodnutí.
Ahoj, přijde mi že si i potíže vyvolavas psychicky. Už teď jsi přesvědčená, že ti s rostoucí dělohou bude čím dál hůř a přitom to tak být nemusí. A dítě bys ještě v budoucnu chtěla, ale kdo ti zaručí že za jistou dobu nebudou potíže stejné, nebo horší? Navrhuji, abys těhotenství konzultovala se svojim ošetřujícím lékařem skrz ten žaludek a střeva. Aby Ti opravdu řekl co se dá dělat, nebo nedá. Přeji mnoho sil…
Vím, že teď už je to jedno, ale že by selhal kondom a do toho i tableta po??? ![]()
By mě zajímalo, jestli je toto v reálu vůbec možné, ale moc se mi to nezdá.
Zakladatelko, jak se stane, prosímtě, že selže kondom?
Děláš dobře. Ale o svých problémech doktorovi řekni. Ještě bys místo klasické interupce stihla ukončovací tabletu do 49 dní. To ti ale poradí lékař a měl by znát celý tvůj zdravotní stav.
@Andromeda81 píše:
No, a u kolika z těch, co si dítě nechají se narodí dítě nechtěně a nemilované? Podle mě je to naprostý zlomek. I kdyby to byla půlka, tak se narodila druhá půlka chtenych a milovanývh, co by jinak skončily v koši. A to za to stojí. Nicméně těch nechtěných a nemilovanych je mnohem méně.
Jo, vysvetli to te nechtene pulce..proste ne, nemohu z principu ze sama mam problemy s pocetim dohenestovat ty, kteri se rozhodnou pro interupci i z duvodu, ze dite proste jen nechteji je to jen a jen jejich vec ![]()
@bigl píše:
Vím, že teď už je to jedno, ale že by selhal kondom a do toho i tableta po???
By mě zajímalo, jestli je toto v reálu vůbec možné, ale moc se mi to nezdá.
Zakladatelko, jak se stane, prosímtě, že selže kondom?
Proč by nemohlo. Kondom praskl a jestli měla zrovna ovulaci tak tableta po nemusí fungovat.
@lilith1 píše:
Jo, vysvetli to te nechtene pulce..proste ne, nemohu z principu ze sama mam problemy s pocetim dohenestovat ty, kteri se rozhodnou pro interupci i z duvodu, ze dite proste jen nechteji je to jen a jen jejich vec
Tady nejde o nějakou dehonestaci ale o argument ohledně reakce odpurkyn potratu, když se narodí nechtěně dítě.
Ty zas vysvětli tě chtene půlce, že měli skončit v koši.
Navíc těch nechtěný h a ne milovaný h je výrazně méně, než polovina. Kolik je tek nechtěných ve skutecnosti 1 z 5, 1 z 10? Mají se kvůli těm nechtěným nenarodil i ty, co jsou nakonec chtene?
@JancaS84 píše:
Proč by nemohlo. Kondom praskl a jestli měla zrovna ovulaci tak tableta po nemusí fungovat.
Tak asi to možné je, ale kondomy jsem používala mockrát a nikdy se mi nestalo, že by praskl. Osobně těm pohádkám o selhání kondomu moc nevěřím, ale jak píšu, ono je to teď už stejně jedno.
@Andromeda81 píše:
Tady nejde o nějakou dehonestaci ale o argument ohledně reakce odpurkyn potratu, když se narodí nechtěně dítě.
Ty zas vysvětli tě chtene půlce, že měli skončit v koši.
Navíc těch nechtěný h a ne milovaný h je výrazně méně, než polovina. Kolik je tek nechtěných ve skutecnosti 1 z 5, 1 z 10? Mají se kvůli těm nechtěným nenarodil i ty, co jsou nakonec chtene?
Jako, že 9 z 10 dětí matek co jdou na interupci jsou ve skutečnosti chtěné?
Ty sis něco šlehla?
@Sisika9 píše:
Jako, že 9 z 10 dětí matek co jdou na interupci jsou ve skutečnosti chtěné?Ty sis něco šlehla?
V té fázi kdy jdou na potrat ne. Kdyby se narodily, změnilo by se to.
@bigl píše:
Tak asi to možné je, ale kondomy jsem používala mockrát a nikdy se mi nestalo, že by praskl. Osobně těm pohádkám o selhání kondomu moc nevěřím, ale jak píšu, ono je to teď už stejně jedno.
Jo, mě se to taky nikdy nestalo. Ani u prášku. Za to z prerusovanyho sexu máme třetí dítě. Ale o tom jsme stejně uvažovali takže se to rozhodlo samo.
@Andromeda81 píše:
V té fázi kdy jdou na potrat ne. Kdyby se narodily, změnilo by se to.
Nebo taky ne a skončili by někde v kontejneru v lepší případě v babyboxu. Nebo by si na nich ta matka mohla vybíjet celý život svou frustraci že měla další dítě a nechtěla ho. A co pak z takovýho dítěte vyroste?