Musím podstoupit miniinterupci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1794
10.1.23 09:39
@Andromeda81 píše:
No, a teď si představ, že i ty nemocný ženský touží po dítěti a nemocné srdce a vysoký krevní tlak nemusí být překážkou. Jediné co bych zvaovala je ta genetická zátěž, ale to se dá často obejít pomocí umělého oplodnění s testováním embryí.

Ono i dosti záleží na tom jaká to je.

Genetická zátěž je i to, že všichni u vás v rodině nosí brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
10.1.23 09:41
@JancaS84 píše:
Nebo taky ne a skončili by někde v kontejneru v lepší případě v babyboxu. Nebo by si na nich ta matka mohla vybíjet celý život svou frustraci že měla další dítě a nechtěla ho. A co pak z takovýho dítěte vyroste?

A u kolika děti z 10 by se tak stalo? Mají proto skončit v koši i ty, co by byly chtene a milované.

Btw: ty z babyboxu mnohdy dostanou do milující rodiny.

• Citovat
  • Upravit
1150
10.1.23 09:49

@bigl mně praskl kondom dvakrát, takže možné to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
10.1.23 09:52
@Alexandria Nixia píše:
Ono i dosti záleží na tom jaká to je.Genetická zátěž je i to, že všichni u vás v rodině nosí brýle.
A to je taková tragédie, ty brýle?
@Alexandria Nixia píše:
Ono i dosti záleží na tom jaká to je.Genetická zátěž je i to, že všichni u vás v rodině nosí brýle.

I mnoho očních vad se dá vyřešit geneticky testováním embryií. No a co se týče brýlí, to zas není taková tragédie, pokud to nejsou úplně pulitry.

• Citovat
  • Upravit
1794
10.1.23 10:03
@Andromeda81 píše:
I mnoho očních vad se dá vyřešit geneticky testováním embryií. No a co se týče brýlí, to zas není taková tragédie, pokud to nejsou úplně pulitry.

Není, ale pod pojmem genetická zátěž si často lidé představují nějakou těžkou nemoc.

A zase té genetice moc nefandi. Pokud na to vyloženě cíleně a důkladně netestuješ tak neodhalí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
10.1.23 11:30
@Alexandria Nixia píše:
Není, ale pod pojmem genetická zátěž si často lidé představují nějakou těžkou nemoc.A zase té genetice moc nefandi. Pokud na to vyloženě cíleně a důkladně netestuješ tak neodhalí nic.

Tak třeba chromozomalni vady odhalí celkem snadno. No a když mám v rodině zátěž, tak tam se cíleně odhalí. Ale jako nelze testovat všechno bez znalosti rodinné anamnezy, to je pravda. Navíc vznikají i vady, které nejsou geneticky podminene

• Citovat
  • Upravit
Uslava
10.1.23 11:33
@Anonymní píše:
@MadGirlNancy Proc bych mela mlcet. Ja na to nejdu jen tak z rozmaru. Proc by zeny mely podstupovat toto v tichosti kdyz vypovidat se jim pomuze? Uz takhle jsem z toho psychicky hotova a vedet to moje lekarka… varovala me pred tim uz davno, ze by tehotenstvi byl velky problem. Jenze se bohuzel stalo, myslela jsem ze to zvladnu ale uz ted to zacina byt zase sileny a vim ze to nepujde. A je to jen zacatek, uplny zacatek. Vubec si nedovedes predstavit jake to je, nejen to rozhodnuti, ale mit vlekle zdrv. problemy, ktere se kvuli tomu jeste rozjedou. S tim nelze zit kvalitni zivot tak prosim te mlc ty. Ja bych te chtela videt jak cely den trpis nesnesitelnou bolesti zaludku a strev, bricho jako balon, tlak zaludku a na hrudi jako kdyz mas explodovat. Nekontrolovatelne rihas a prdis jen co se blbe ohnes jako nejvetsi dobytek. Jenze jen to je na chvilku úleva. Ted budu tvrdá, ale stolici nezastavitelnou v jakekoliv situaci, nejlepe ridkou protoze ti streva proste nefungujou jak maj a s tim souvisi i nekoncici unava, nemuzou jist protoze mas pak bolesti na hrudi, zaludku, strev… a to te sakra tu hlavu zamestna, nemuzes nic protoze i voda te neskutecne zavaří. Tohle vsechno jsem si prozivala dva roky, jeden čas se to konecne srovnalo a ja myslela ze je to za mnou, ale ted se to vrací. Na psychice mi to udelalo hodne to mi ver, citila jsem se priserne. Starej se u toho jeste o druhe dite. K tomu klasicke tehotenske nevolnosti a jo, poznat to bezpecne protoze jsem se v tom placala dost dlouho. Chtela bych te videt.

To je jen tvoje věc. Nikoho to nezajímá. Zdůvodňuješ si to sama sobě. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1794
10.1.23 17:01

@Andromeda81 Testuje se ale jenom něco.

My u nás máme v rodině jistou dědičnou zátěž, větší výskyt, a co myslíš? Všechno v pořádku.

Testuje se jenom to nejběžnější a nejčastější problémové geny. Ostatní stojí peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
10.1.23 17:17
@Alexandria Nixia píše:
@Andromeda81 Testuje se ale jenom něco.

My u nás máme v rodině jistou dědičnou zátěž, větší výskyt, a co myslíš? Všechno v pořádku.

Testuje se jenom to nejběžnější a nejčastější problémové geny. Ostatní stojí peníze.

Pokud to máš v rodině a je k Tomi indikace, tak to peníze nejspíš stát nebude. Problém je v tom, že genů jsou mraky a kdybys chtěla nechat otestovat všechno mohlo by to taky trvat 10 let. Ale pokud se jde po něčem cíleně, tak mysli, ze to až takový problém nebude, ale osobní zkušenost nemám. Nicméně kdybych věděla, že mám v rodině nějakou vážnou nemoc, testovat bych nechala, na peníze bych nehledela.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová