Musím zaplatit?

Anonymní
16.4.13 13:31

Musím zaplatit?

Prosím o radu někoho kdo se vyzná…měli jsme pár měsíců pronajatý byt, normálně klasická smlouva, ve smlouvě stanoveno, že všechno uhradíme co rozbijeme atd…mimochodem ve smlouvě není ani majitele jméno ani rodné číslo. Při odchodu z bytu nám vrátil naši kauci že je vše v pořádku, bohužel jen dal peníze na ruku, nemáme žádný doklad že nám je předal nebo že ukončujem nájem, ještě ten den si majitel nastěhoval do bytu nový lidi. A teď, měsíc a půl po odstěhování po nás chce zaplatit nefunkční sporák a 1000 za elektriku + 1500 za teplo jinak se s náma prý bude sooudit. Musíme to platit? Děkuji za jakýoliv příspěvek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
16.4.13 13:33

8o To je pak neplatná smlouva a může si s ní vytřít… No a peníze po vás chtít nemůže, správně měl při vašem odchodu vyplnit předávací protokol, co v bytě bylo, v jakém stavu a kolik vám strhnul. Teď vám může škrabat záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
16.4.13 13:34

Podle me vy na nej mate to, ze vám nevrátil kauci.. I kdyz vrátil, ale papír nema. Kdyz je svine on..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4197
16.4.13 13:35

Podle mě je to celý zvláštní, když ve smlouvě nebylo jméno majitele??? Podle mě by neměl šanci… Já myslím, že jen vyhrožuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.4.13 13:35

No že ve smlouvě není jeho jméno je fuk, pokud to pronajímal třebas za svou firmu. Asi tam někdo jako pronajímatel uveden je, neměl vám vracet kauci, když neměl spočítané energie, je hloupej :mrgreen: jestli s tím může k soudu- občansko první spor, otázka je, jestli se mu to vyplatí. spíš ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
16.4.13 13:36

Ahoj jestli vše kontroloval a bylo vše v pořádku a vrátil vám kauci tak bych nic neplatila. Je to už měsíc a půl to už je pozdě na nějaké reklamace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.4.13 13:36
@Ango píše:
Podle me vy na nej mate to, ze vám nevrátil kauci.. I kdyz vrátil, ale papír nema. Kdyz je svine on..

Jaká svině? Je hloupej, že si neudělal vyúčtování, to nevím, co je na tom za sviňárnu 8o Trochu divné, by mě zajímalo, v čem je dle tvého svině :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 13:37

@Tiger-lily
Vážně? No ten sporák jsme neznařili…nevím proč to po nás chce, ale co když na elektrice a teplu opravdu dlužíme?

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
16.4.13 13:38

Hm, tohle bych neřekla, že se dá použít, protože oni nemají žádný písemný důkaz, že por či podnájem skončili, takže v podstatě se dá říci, že tam žijí doteď; jinak dobrá věc fakt je nechat si podepsat předávací protokol; a nevím jestli vadí, že ve smlouvě není rč ani jméno, hodně záleží na tom, jaká je tam jiná identifikace - firma? apod.; rozhodně bych nespoléhala na to, že smlouva je neplatná

@Ango píše:
Podle me vy na nej mate to, ze vám nevrátil kauci.. I kdyz vrátil, ale papír nema. Kdyz je svine on..
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.13 13:39

@araw Takhle…je tam kolonka jméno a rodné číslo a to se mělo vyplnit ručně ale prostě to nevyplnil…

• Citovat
  • Upravit
21848
16.4.13 13:40

No a na základě čeho jste byt opustili??? Jen pozdravit a hotovo??? Smlouva vám končila? Nebo výpověď??? Nebo taky jen na „ústní dohodu“??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.4.13 13:40

Ten sporák po vás určitě chtít nemůže a to vyúčtování ano. Nevím, jak jste to měli se zálohami, ale tohle asi oprávněné bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 13:42

Holky já nechci být svině…pokud něco dlužím uhradím to, ale majitel řekl, že je všechno v pohodě i ta alektrika atd. a najednou volal dneska že jsme zmařili sporák, že nefunguje, přitom při odchodu fungoval a že jsou zásuvky vytrhané ze zdi nebo co a že po nás chce ty peníze za elektriku a topení…ale najednou po měsíci a půl si vzpomněl, při odchodu říkal, že je to ok… chce zaplatit celý sporák, nechápu to, co když ho zmařili lidi co jsou tam ted?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.13 13:44

@Seizdra Prostě jen ahoj…já vím, jsme blbý. On vše zkontroloval, řekl, že je to v pořádku, vrátil nám kauci a podal ruku a šli jsme…

• Citovat
  • Upravit
35438
16.4.13 13:44
@Anonymní píše:
Holky já nechci být svině…pokud něco dlužím uhradím to, ale majitel řekl, že je všechno v pohodě i ta alektrika atd. a najednou volal dneska že jsme zmařili sporák, že nefunguje, přitom při odchodu fungoval a že jsou zásuvky vytrhané ze zdi nebo co a že po nás chce ty peníze za elektriku a topení…ale najednou po měsíci a půl si vzpomněl, při odchodu říkal, že je to ok… chce zaplatit celý sporák, nechápu to, co když ho zmařili lidi co jsou tam ted?

Ten sporák fakt neřeš. Neudělal předávací protokol, vy byste ho museli podepsat. Jeho problém. I kdyby sporák nefungoval, je to jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel