Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte, zkoušela jsem vyrobit domácí musli sušenky, recept byl celkem jednoduchý, použila jsem směr Crumble z Lidlu, a spojit se to mělo medem a přesnídávkou, popř. rozmačkaným banánem, pak dát do trouby. Nevím proč, ale mně se teda ty sušenky vůbec nespojily, rozpadá se to a nedrží to dohromady
Nevíte v čem je chyba? Jak je děláte vy?
Ovesné sušenky lepím bílkem, lepila bych tím i musli tyčinky
@SussieS píše:
Ovesné sušenky lepím bílkem, lepila bych tím i musli tyčinky
Dík za tip. Myslíš jako vyšlehat sníh?
@paeatara píše:
Co to slepit salkem?
To bude ještě nezdravější než ty kupované.
Dělám domácí ve veganské i neveganské verzi. Pokud dělám vegan, spojuju to pampeliškovým medem s trochou roztopeného Alsanu (tuk) a agávovým nebo javorovým sirupem, rozmačkaným banánem, dýňovým pyré…
Když dělám nevegan, dávám jedno vajíčko a malinko mouky už do sypké směsi, jinak si v kastrůlku rozpustím tři lžíce medu, cca 150 g másla (na půl kila vloček a asi 300 g ostatních semínek a suš. ovoce), trochu třtinové šťávy (asi 2 lžíce). No a drží mi to dobře.
Salkem jsem slepovala müsli tyčinky, ale to byla teda kalorická nálož ![]()
@marmelada78 píše:
Dík za tip. Myslíš jako vyšlehat sníh?
Nene, prostě do toho klepnout syrovej bílek. V troubě se to vysuší
@Danitschka Díky, zkusila jsem to slepit i medem a máslem, ale pořád to nedrží
Možná jsem toho dala málo? A jakou to má konzistenci než to dáš do trouby? Už je to jakoby slepené?
@marmelada78
No, úplně konkrétně netuším, s jakými surovinami pracuješ - z čeho to „těsto“ máš? Když dělám tyčinky, moc to u sebe nedrží, to normálně natřu na plech, až po upečení krájím a tuhé jsou až po vychladnutí. Sušenková směs je taková, že z ní tvaruju kuličky, které pak na plechu mírně zploštím a ony se pak už roztečou při pečení. Ale při sobě to drží, to zas jo. Zkus vajíčko a malinko mouky, dávám třeba amarantovou.