Mutace leiden - porod

131
10.11.11 15:46

mutace leiden -porod

Ahoj holky termin porodu mam 14.1.2012,ale mam s toho hrozny strach mam mutaci Leiden a od 4tt si picham fragmin ze zacatku 5000 a ted mi zvysili davku na 7500,tak by me zajimalo jak takovy porod probiha? Moc dekuji za odpovedi uz aby to bylo za nami a mi byli v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
10.11.11 15:52

:mavam: tak to jsem zvědavá jestli se někdo ozve :think: mě to čeká každým dnem a mám z toho vítr jak sviňa :oops: :zed:
jen si píchám clexane a jinou dávku než ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.11.11 15:59

A jakou si pichas davku? A to cekaš az to prijde samo? Ja uz jsem nervozni ted. A nevis jak to bude probihat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
10.11.11 16:14

Porod probíhá naprosto normálně. Jediné co je dané, že minimálně 8h po posledním píchnutí miniheparinu se nesmí dát epidurál. Porod jako takový proběhl naprosto bez problémů. Na clexanu mám za sebou přirozený porod i císaře (malý se špatně otočil)
A teda dr. mi říkal, že bych asi neměla moc přenášet, ale jinak vše bez problémů

Příspěvek upraven 10.11.11 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.11.11 16:15

:lol: holky a z čeho jako máte strach? Z představ nanejvýš.
Píchala jsem si 2500 a 5000 Fragmin každý den,musela jsem kvůli tomu ale rodit DO termínu, zákaz epiduralu,CS tak akorát ve snu,prostě nařízen pokud možno přirozený porod. A proč ne? :wink:
Jediné nervíčky byly s tím,že jsem se neotvírala a tělo se nepřipravovalo,jak by si doktoři k porodu přáli,tak mi dělali 14 dnů před tp 2 x po týdnu Hamiltona,pokud by nepomohl,měla jsem určený datum vyvolání porodu,naštěstí se zadařilo,jela jsem ten den do porodnice s tím,že už začínáme rodit,malá byla od přijetí za 6 hodin velku,poslední dávku Fragminu jsem si píchala večer předtím.
Po porodu ani kapka krve,bez nástřihu,bez šití :palec:

Příspěvek upraven 10.11.11 v 16:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
10.11.11 16:17

Ahoj holky, ja sice nemam Leiden mutaci, ale dva dny pred porodem jsem mela plicni embolii. Takze hned nasadili Heparin a nakonec jsem porodila normalne a bez vetsich komplikaci. Po porodu jsem trochu vic krvacela, tak do me narvali nejake cipky a dobry. Nebojte se, dopadne to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.11.11 16:18

já mám 0.4 ml takže 4000 :think: ?
no nečekám-termín máme ve středu,ale já jsem doma do neděle a pokud to nedáme do neděle,tak v pondělí nástup do porodky a vyvolávání aby byla malá nejdýl ve čtvrtek venku :think: prý mě budou jen víc hlídat a císaře kdyby něco tak jen v tom nejakutnějším,já ho stejnak nechci takže to mi neva a epidurál taky nedoporučujou,ale jinak vůbec nevim,mě bylo řečeno,že se nemusim bát,že si mě pohlídají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.11.11 16:20
berry4 píše: :lol: holky a z čeho jako máte strach? Z představ nanejvýš.
Píchala jsem si 2500 a 5000 Fragmin každý den,musela jsem kvůli tomu ale rodit DO termínu, zákaz epiduralu,CS tak akorát ve snu,prostě nařízen pokud možno přirozený porod. A proč ne? :wink:
Jediné nervíčky byly s tím,že jsem se neotvírala a tělo se nepřipravovalo,jak by si doktoři k porodu přáli,tak mi dělali 14 dnů před tp 2 x po týdnu Hamiltona,pokud by nepomohl,měla jsem určený datum vyvolání porodu,naštěstí se zadařilo,jela jsem ten den do porodnice s tím,že už začínáme rodit,malá byla od přijetí za 6 hodin velku,poslední dávku Fragminu jsem si píchala večer předtím.
Po porodu ani kapka krve,bez nástřihu,bez šití :palec:Příspěvek upraven 10.11.11 v 16:18
:potlesk: super to chci takýýýýý :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.11.11 16:24

porod probíhá stejně, jako bez Leidena. pokud už vyrážíš do porodnice, injekci nepícháš, dá se až po porodu. jediný problém je epidurál, ten dají nejdříve 8-12 h po poslední injekci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
10.11.11 16:25

Ahojky, já mám Leidena a za sebou dva spontánní porody bez komplikací co se týká krve.Jak už bylo psáno, je důležité aby poslední aplikace před případným epidurálem byla min 10 h.Já jsem si ho teda ani nechtěla dát, protože jsem srab a hrozí tam riziko vzniku hematomu a následného ochrnutí právě kvůli té trombofilii, ale prý to možné je. Měla jsem přímo z hematologie postup pro porodnici a tam i říkali, že jakmile odteče voda nebo nastanou pravidelné komplikace tak už si nepíchat. Ve špitále si vás ohlídají nebojte. Je to poměrně častá trombofilie. Jinak upředňostnují spontánní porod před císařem, protože u císaře je větší krevní ztráta a tak. hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
10.11.11 16:26

oprava ne že nastanou pravidelné komplikace ale kontrakce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
10.11.11 16:52

já jsem si píchala fraxiparin od 5. měsíce a porod byl naprosto v pohodě ;) měla jsem instrukce, že pokud by byl čas píchnout injekci a já měla pocit, že to na mě jde, tak už nepíchat (a v případě, že by to byl planý poplach, tak bych dopíchla později)… přičemž jsem věděla, že epidurál by závisel na aktuální krvi - nebyl vyloučený, ale museli by předem zkontrolovat, jak moc jsem naředěná… ale nakonec jsem ho neměla - primárně jsem ho ani nechtěla a do porodky jsem stejně dojela tak pozdě, že by mi ho už ani nedali :lol:

PA mi kvůli naředěné krvi doporučila podání oxytocinu (dostala jsem ho před poslední kontrakcí), aby se urychlilo zavinování dělohy a zmenšilo riziko velkého krvácení :)

doktor mě uklidnil, že v případě, že bych musela akutně na císaře, tak existuje něco, co účinek fraxiparinu „vynuluje“, takže by mi to kdyžtak podali a bylo by vymalováno ;)

žádné velké krvácení po porodu se u mě nekonalo, prostě normálka :)

fakt se není čeho bát, mám pocit, že s fraxiparinem nebo clexanem dneska rodí spousta holek, takže v porodkách vědí co a jak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
10.11.11 18:08

Já taky píchám Clexane 0,6 mám 36tt a mudr. mi říkala v pondělí to samé co už tady psaly holkyjak s tím epi.tak s porodem,že mě nenechají přenášet a clexane budu píchat až do konce šestinedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
10.11.11 18:12

já jsem teda přenášela - termín podle MS jsem měla už 14 dní za sebou, měla jsem po termínu podle UZ (3 dny), ten den jsem byla ještě u svého doktora a ten mi řekl, že se mám v pátek hlásit v porodce a že si myslí, že budu mít nástup až v pondělí (tj. týden po termínu) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.11.11 18:17

tak to přenášení mi bylo taky zatrhnutý,právě proto nastupuju v pondělí aby se to stihlo nejdýl den po TP :think:
ale jinak nevím jak zakladatelka,ale já moc děkuju a jsem o poznání klidnější :palec: já fakt měla strach aby věděli co a jak a jestli nemusím mít postup pro porodku právě z trombo centra,páč už jsem tam jaksi teď nestihla zajet :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí