Mutující holčička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4328
15.7.16 18:11

Mutující holčička :-)

Ahoj maminky, nadpis berte s nadsázkou :-) Mé dcerce 30.7. jí budou 2roky, se děje něco s hláskem. Prvně jsem myslela, že je nachlazená, později se obávala, že bude nemocná, ale je zdravá jako rybička, ale už asi měsíc má takový nakřápnutý hlas. Někdy normální a někdy přeskakuje do nakřápnutého (nachlazeného). Nezažily jste to některá, je možné, že by se u holčiček v tomto věku mohl měnit hlas? Asi je to blbost, ale tak jsem si řekla, že se tady poptám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64832
15.7.16 18:15

Dcera měla dětskou chraptivost, měla nějaké uzlíky na hlasivkách. Ale časem to samo přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
15.7.16 18:17

Nemela nejake,,kricici" obdobi predtim? Ze by mela proste pretazene hlasivky, ktere ted chvilema stavkuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.7.16 18:18

Určitě bych aspon pro klid brnkla lékařce..:-)
 )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
15.7.16 18:39

Uzlíky na hlasivkách :nevim:. Něco podobného jsem měla jako malá od toho, jak jsem byla uřvaná. Mamce dokonce vyhrožovali, že budu muset s hlasivkami na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
15.7.16 18:40

Jedem teď na dovču už se k doktorce nedostanu, byla jsem sní a jen mi řekla, že je vše v pořádku, ale zatím to neodeznělo. Tak jsem si právě říkala, že možná má nějaká maminka zkušenost a je toběžné. No křičící období neměla ovšem je pravda, že strašně ráda piští a někdy mi příjde, že si to nakřápnutí umí dělat i sama jako měnit sama hlas. Ale to mi příjde jako blbost, protože vidím, že to třeba přeskočí samo. Každopádně se jí to líbí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
15.7.16 18:43

No o uzlinkách mi dr.nic neřekla :cert: Tak uvidíme až se vrátíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.16 18:53

Asi to nebude nic vážného, ještě je malá :) Já třeba chraptím od 8 let stále - prostě mám „vychlastanej“ hlas. Mám nedorostlou jednu hlasivku, tudíž mi hlasivky nedomykají a jelikož je to již 18 let, léčená jsem byla všelijak, augmentaci jsem podstoupila apod, ale vzhledem k tomu, že dříve nevěděli jak to léčit, tak už to dnes ani nelze. Mám ty hlasivky za těch x let „zjizvené“ a hlasivka výplň před 8 lety nepřijmula. Prosím anonym, moc soukromá věc.

• Citovat
  • Upravit
4700
15.7.16 19:46

Mám známé, jejichž dcera má nakřáplý hlas od té doby co mluví. Je to takový plný, znělý a tzv. „erotický“ hlas. Nic s tím nedělají. O důvodech jsme se nebavili, ani nevím, zda u doktorky pátrali (spíš ne). Nijak více nemocná není. Má ještě starší sestru a ta má hlas normální. Třeba si fakt vykřičela hlasivky.
My měli doma kotě, které od narození mňoukalo, tak intenzivně, až si „vymňoukalo“ hlasivky a od jisté doby nevydalo ani hlásku. Omlouvám se zato přirovnání, kdyby to někoho pohoršovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.7.16 19:54

Pokud to střídá, není možné, že si hraje? nemá v okolí někoho(ať už skutečného, nebo v pořadu na který kouká), kdo takhle mluví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64832
15.7.16 20:19

@marguaret ty uzlinky vidí spíš na ORL, ne pediatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
17.7.16 22:15

Děkuji holky, za rady až dojedem z dovči, zajdu k doktorce znova ať mě pošle na orl, že jí to nepřešlo a je to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.16 22:29

Zkus na ORL zavolat, jestli by tě nevzali i bez doporučení, pokud by měla dětská doktorka dovolenou nebo by tam byl problém zajít. Je jasné, že tohle musí posoudit foniatr, důležité je pak dát dětské doktorce zprávu z vyšetření. Uzlíky (nikoliv uzlinky) jsou častou příčinou těchto potíží, více o nich zde v diskuzi https://www.emimino.cz/…itete-61204/ - předpokládám, že kdyby to byla laryngitida, doktorka by to jistě při předchozím vyšetření objevila a dítě by též bolelo v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí