Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuji se někomu svěřit. Jde o vztah s mým mužem. Jsme spolu od roku 2003, má první velká láska (je mi 35, jemu 42). Před čtyřmi lety nám zemřela dcera a já se potom rozhodla, že od něj odejdu, protože jsme měli za sebou jeho nevěry a dokonce několik fyzických útoků na mě, o těch psychických ani nemluvím, ty se odehrávali několik let každý týden min. jednou. Stal se ze mě uzlíček nervů. Muž se odmítal odstěhovat z domu, kde nám dítě zemřelo - od jeho rodičů. Přes net jsem se seznámila s klukem, do kterého jsem se zamilovala a díky němu odešla zpět do svého rodného města. Bohužel jsem zjistila, že rozchod nebude jednoduchý. I když jsem mu mockrát řekla, že je konec, bylo mu to jedno. Tomu mému novému prořezal gumy u auta a vyhrožoval mu a on se leknul a rozešel se se mnou. To ve zkratce.. Máme spolu syna, v té době mu bylo 8. No a stalo se to, že si ho tatínek začal kupovat, koupil mu všechno, na co si ukázal, počítač, zájezd do Los Angeles a malej chtěl být jenom s ním. Do toho mi pár lidí řeklo, že mi ho unese. A já měla takový strach. A tak jsem udělala tu největší blbost, „obnovila“ jsem s ním vztah. No vztah asi ne, samozřejmě láska žádná není a nebude. Ale já přišla o jedno dítě a měla jsem přijít ještě o druhé? Tak jsem se začala občas opíjet, ne závislost z toho naštěstí nevznikla, ale on toho zneužil a já otěhotněla po jednom jediným sexu za půl roku. Sliboval, jak se bude starat a jak bude všechno krásný. Jenže já jsem na všechno sama. Hned po porodu si odjížděl pryč, posilovna, studium a zkrátka všechno, jen ne my. Po porodu jsem byla psychicky na dně a to bylo něco pro něj, každou chvíli výtky, že v noci nevstávám okamžitě, když malej zapláče, že s ním buď nechodím ven, nebo že jsme moc venku, nebo že ho nepřebaluju dost často atd. a že když si budu dovolovat, sebere malýmu postýlku i kočárek, protože to on koupil a je to jeho. Mně řekl, že jakmile si někoho znovu najdu, poleje mi obličej kyselinou, nebo mně radši v noci zapíchne. Malýmu je teď 2 a čtvrt. Žijeme v domě bez kuchyně, protože on se pustil do rekonstrukce a ta už dva roky stojí. A tak vařím v zimě na malinký chodbě na dvou plotýnkách, protože podle něj kuchyň nepotřebuju. Malej neví, co je jíst společně u stolu. Má svoji jídelní židličku, to ano, ale ta mu bude brzy malá. Pořád si stěžuje, jak to tady nesnáší, ale od mě že odejít nemůže, že bych mu musela nejdřív zaplatit všechny ty roky, co jsme byli spolu. Prosila jsem ho snad tisíckrát, ať odejde, ať si najde něco lepšího a lepší ženskou, že bude šťastnej, ale nechce o tom ani slyšet. A já jsem v pasti. V rozkopaným domě - kterej je mojí mamky, na mateřský bez peněz - ty jsou taky kapitola o sobě, protože z mateřský platím inkaso 5000 a hádejte kolik mi zbyde a pak je on ten největší mačo, že nakoupí plnou lednici jídla. Potřebovala jsem se vypsat… Nepište mi jen, že jsem blbá, protože to já vím ![]()
Manipulator, nasilnik a zmetek. Kontaktovala bych ospod, jestli jsi vdana pozadala bych o, o rozvod, kazdopadne o deti do svy pece a o predbezny opatreni. Zaroven bych kontaktovala nejakou organizaci co se zabyva domacim nasilim. Takhle preci nechces zit navzdy.
Veskery pisemny vyhruzky nemaz. Az budes neco mit takovyho, rovnou na policajty.
Na policajty hned. Jen at udelaji zaznam, dal to resit nemusi. Az te jednou poboda nebo polije kyselinou bude fine, kdyz urady budou vedet kdo za tim stoji a jaky mel motiv.
Jinak jeho vystehovani a rozvod je asi jedine mozne reseni.
Holka, drž se! Jak psala Tarjei - kontaktuj ospod, s jakýmkoliv důkazem na policii.
Z jakého města jsi? Zkus případně ještě Bílý kruh bezpečí. Držím palce, teď musíš zatnout zuby, vzládneš to ![]()
Ty jo, moc mě mrzí, co se ti v životě stalo. Já vím, že není jednoduché, sebrat se a odejít, ale určitě takhle žít navždy nechceš. Ty mu nic platit nemusíš, neposlouchej jeho blbý kecy. Dům je tvojí mamky, nemohla by ti ona pomoct, se ho zbavit? Achjo, tohle je šílený, drž se ![]()
A Tvuj pritel byl mekkej, ja bejt chlap, takovymu s.raci zneprijemnim zivot, ze by skemral o rozvod.
Hele ja mam zkusenost s nasilnickym partnerem. Ublizuje Ti a vyvolava pocity viny. Ver mi, jediny reseni je zbavit se ho za jakoukoliv cenu. Vetsina takovejhlech nasilniku je mrnava jak trpaslicek, jakmile se jim nekdo tvrde postavi.
Zrovna včera na mě vyjel, že mě sleduje a střádá důkazy, jak jsem špatná matka. Že prý jsem pořád na počítači. Ale já přitom dělám úplně všechno. Vařím v těch děsných podmínkách, vytírám, vysávám několikrát týdně, starám se o prádlo, chodím na nákupy, s malým ven, čtu mu, hrajeme si, zkrátka tak nějak všechno v normě. Špatný je na mě to, že si někdy zapnu internet. Vyjel na mě, že starší má nadváhu a poznámky, prý co chci aby z něj bylo, že se vůbec nestarám. A on mu přitom jenom nadává. Normálně se s ním nebaví. Staršímu je teď 12. Vlastně v některých situacích se k němu chová jako ke mně. S malým si někdy pohraje, to jo, ale jsem si jistá, že jak bude starší, tak to bude jiný. Toho staršího měl jako batole taky rád…
@Pihaluha jasne, dite co uz ma vlastni nazory, je na obtiz. Logicky. Potrebuje podrizeny tvory. A ty deti se to uci, maj vas jako vzor.
Mamka mi nepomůže, co jsme tady, tak bydlí u přítele… Navíc je těžce nemocná, má rakovinu a právě teď je v nemocnici
Říkám si proč zrovna mě potkalo tolik špatných věcí. Ráda bych se z toho všeho dostala ven, ale já se bojím. Bojím se ho.
Vykopnout.. blázen jeden pošahanej. Vím o čem mluvíš, zažila jsem to podobně akorát nevyhrožoval kyselinou.To je fakt ho*ado.. mě pomohl až chlap, kterej se toho blba neleknul, ale chránil mě a chrání do teď. Udělej to tak, sežeň důkazy a jdi na policii. Nevím odkud jsi, ale v našem městě je přímo policie co se zabývá domácím násilím. Tam to nebrali na lehkou váhu a udělali rychlej proces. Pak samozřejmě ospod kvůli dětem a vyřiď si přídavky a alimenty. Vím, že se bojíš, ale větší šance je, že ti ublíží pokud s ním zůstaneš. Já si to pamatuju jakoby to bylo včera, taky boreček, házel ramena a dokázal mě zbít jak žito, ale když se objevil někdo, kdo mu mohl zatnout tipec, ať už policie nebo nový přítel, stáhl ocas. Jednou mě po rozchodu vyhmátl, zmlátil mě a akorát si to tím podepsal. Já už jsem necouvla, jednala a on má potíže do dnes a je zalezlej bůhví kde.
@Pihaluha jo, ja se taky bala. Ale chapes ze to muze znicit zivot i detem? Uz davno je to nici.
Ty fakt nejsi normalni, udelat si s takovym clovekem dalsi dite, chudaci fakt, ze v tom musi žít