Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arada
Tak ja jsem taky býk a docela tvrdohlava a na vse chci mit vysvetleni, on resi nerad. Ale pozorny jinak je.
@Venetia
Odstup zkousim, ale vetsinou dlouho nevydrzim, bo mi zacne chybet
@samá práce píše:
@Svetluska.Lulu
vystihlas to přesně. Jako kdyby jsi mluvila o mě. Rozkrájel bych se pro lidi. Jenže když člověk nemá čas či jen náladu hned odpovědět, už je blbý psát později, tak už je lepší nepsat vůbec. Protože má člověk pocit, že už o něj nikdo nestojí. Když se ten dotyčný třeba za rok ozve sám od sebe, je to ta euforie, cos popsala. Když ne, člověk se zavře do svého mikrosvěta.
Juu a nechces mi o sobe povedet vic? Jak ty beres vztahy a zodpovědnost?
Ten muj by taky chtel každému vyhovět, ale pak nema cas na nic a ani na me…
@Deňulec píše:
Manžel je vodnář. Jsme spolu osm let. Problém s ozýváním se přátelům, jak už tu zaznělo, má. Jednoho teď neviděl dva roky s tím, že nemá rád, když někoho vidí po tak dlouhé době. Tak už ho asi neuvidí nikdy. Když třeba měnil zaměstnání, tak omezil všechny kontakty z bývalého kolektivu, přestože se mu ozývali a chtěli ho vidět. Řekl mi, že to prostě uzavřel a tečka. Je tak trochu studený čumák. Ale zvykla jsem si. Jsem vášnivá štírka a někdy mi ten jeho flegmatismus leze krkem, ale kdyby byl stejný jako já, tak se pozabíjíme. Vztah k synovi má úžasný. Jen má občas problém pochválit, ale to klidně zastanu já. Jo a má trošku problém se lhaním, ale kvůli takovým blbostem, že se mu vždycky spíš směju, než abych byla naštvaná. Jinak je to bordelář a vetešník, ale to asi se znamením nemá moc co společného. Spíš výchova, řekla bych. Ale jinak je to nejúžasnější člověk, jakého znám. Nepřekonatelný pohodář a miluje mě takovou jaká jsem a NIKDY mě nechtěl za žádnou cenu měnit (a to mám nemálo špatných vlastností) a to je v dnešní době si myslím dost vzácné.Zkus ho prostě brát takového, jaký je. Nemusí to vůbec souviset se znamením, ale třeba se v životě spálil a teď si radši drží odstup. Určitě poznáš, jestli k Tobě něco cítí nebo ne. Taky někdy nevím, na čem u manžela jsem. Ale když se mu podívám do očí, tak vím, že mě miluje a nepotřebuji k tomu důkaz ani sto SMS denně.
Presne co pises si myslim taky. Pry by na mne nic neměnil, vse se mu libi.
On nic neresi, mam pocit a ano kdyz jsme spolu tak si myslim ze me miluje, ale na to se treba tyden dva nevidime a on bude psat a volal a jinak nic. Pritom tvrdi ze mu taky chybim ale ma moc prace. Ach jo, tohle mi vadi
@Deňulec
Ano pry se dvakrat spálil a ted ma strach, takze di vse dela po svém a vi ze me to trapi, mrzi ho to, ale stejne nic moc zmena
@Svetluska.Lulu píše:
Tak to je mi lito, ze mas ten pocit… na me dnes uz manzel po tydnu(!) chozeni vybalil, ze chce rodinu, ne „pouze“ vztah. Tohle jsem ja, porad pochybujici o sobe, neunesla. Museli jsme od sebe, nez nam to docvaklo…Ja jsem tehdy taky rikala, ze to musi nechat plynout, ze to prijde samo… prave proto, ze musim prvne nabyt jistotu, ze mu jde o me, ze nejsem jenom prostredek k necemu. Ale to umim pojmenovat az dneska. A taky ze bych se takhle neobnazila jiz po tydnu.
A on zase potreboval mit jasno, takze kdyz jsme se dali znovu dohromady, po dvou mesicich se me zeptal, jestli si umim predstavit, ze bych si ho nekdy vzala
tezky romantik
Neni spatne mluvit o tom, co potrebujes nebo chces, me jen hodne pomohlo to „nekdy“, pocit ze nenam klec, deadline, podminky. Pak si to ve me sedlo, ale ta duvera z me strany by byla tlacenim na pilu zabita.
Ono asi bude neco na tom, ze potrebujeme alespon iluzi volnosti, ja uz nepotrebuji zadni vratka a jiny partner je pro me nepredstavitelny, za neveru bych kastrovala…
ale vim, a jsem za to moc rada, ze to zamilovani prerostlo v duveru bez natlaku.
Proste rozjezdy se mnou jsou na dlouho, ale neni to o tom, ze bych druheho neocenovala. Rekla bych, ze tvou trpelivost opravdu ocenuje, a z me strany „nechat plynout“ neni o tom, ze by te nemel rad nebo nechtel spolecnou budoucnost
Ale kdyz tohle vsechno prekonate, zaslouzis metala dostanes cloveka, ktery se fakt rozkraji
Presne tohle rika, ze potrebuje pomalý rozjezd a mozna bude neco na tom, ze chce z me strany cítit jistotu a ne jen rozmar, ze ma strach, ze se ke mne otevre a ja ho treba za pul roku pustím k vode a on bude tam kde byl s predchozima…
Tezko rict no. Rada bych to slysela od nej, ale nechce o techto vecech porad mluvit. Uz jsme to probírali mockrát a vzdy to skončí stejne.
@Mazlika píše:
Presne tohle rika, ze potrebuje pomalý rozjezd a mozna bude neco na tom, ze chce z me strany cítit jistotu a ne jen rozmar, ze ma strach, ze se ke mne otevre a ja ho treba za pul roku pustím k vode a on bude tam kde byl s predchozima…
Tezko rict no. Rada bych to slysela od nej, ale nechce o techto vecech porad mluvit. Uz jsme to probírali mockrát a vzdy to skončí stejne.
Ja jsem taky vodnarka. A uplne mu rozumim. Zejmena, kdyz mu je pres 40 a je leta zvykly na svuj zivotni styl a rytmus. A pokud ma rad svou praci, je to dalsi bod programu. On Te ma jiste rad, ale nechce prekotne vse zmenit, prizpusobit se pripadnemu souziti, prekopat sve dny. Mozna potrebuje i samotu, jako ja- den dva jen sama se sebou. Rozumim velice tomu, ze potrebuje cas. U mne vztahy a city taky vznikaji dlouho a duveru si buduju strasne pomalu. Drzim se zpatky, nikdy nekontaktuju prvni a nejhorsi je, ze mne odradi jak nezajem, tak natlak. Musi to byt vyvazene. Jevim se pry necitelne a chladne, tedy muzum a z pocatku. Pote, pokud vydrzi uvodni fazi, umim opravdu milovat… S kamaradkama a kamaradama, s dlouholetyma znamyma jsem uplne v pohode, srdecna. Dej mu cas a netrap se, ozyvej se primerene a uvidis, ze bude vsechno hezke.
Já sama jsem vodnář a nejvíc miluju svobodu,kterou mi v jakési kompromisní míře dokázal dát až manžel.tim nemyslím svobodu v tom,že bych se někde zvrhla s někým jiným.jen miluju být sama,nepotřebuju psát,nepotřebuju volat.to mám /měla jsem jen v mmnte největší zamilovanosti.mam ráda být pouze sama se sebou.nesnasim jakékoliv domlouvání termínu dopředu.proste vše řeším za běhu a operativně.kdyz jsme se s mužem seznámili,tak tomto docela trpěl.casem pochopil.
@Lamballe píše:
Ja jsem taky vodnarka. A uplne mu rozumim. Zejmena, kdyz mu je pres 40 a je leta zvykly na svuj zivotni styl a rytmus. A pokud ma rad svou praci, je to dalsi bod programu. On Te ma jiste rad, ale nechce prekotne vse zmenit, prizpusobit se pripadnemu souziti, prekopat sve dny. Mozna potrebuje i samotu, jako ja- den dva jen sama se sebou. Rozumim velice tomu, ze potrebuje cas. U mne vztahy a city taky vznikaji dlouho a duveru si buduju strasne pomalu. Drzim se zpatky, nikdy nekontaktuju prvni a nejhorsi je, ze mne odradi jak nezajem, tak natlak. Musi to byt vyvazene. Jevim se pry necitelne a chladne, tedy muzum a z pocatku. Pote, pokud vydrzi uvodni fazi, umim opravdu milovat… S kamaradkama a kamaradama, s dlouholetyma znamyma jsem uplne v pohode, srdecna. Dej mu cas a netrap se, ozyvej se primerene a uvidis, ze bude vsechno hezke.
Tvl.tak to je úplně naprosto přesný popis mě
.a přitom nějak úplně nevěřím na znamení a jaké znamení se ke komu hodí a tak.to jsem nikdy neřešila.ale je pravda,že ten základ bývá u těch znamení dost stejný.takkce ty nejvýraznější rysy .
@Mazlika pokud se vyjadruje o byvalkach a jak to s nima (ne)dopadlo, tak bych to vzala jako formu otevreni se ![]()
Souhlasim s @Lamballe, dej mu cas, uzivej si ho, jednou se to zlomi. A kdyz rika, ze je za neco rad, ze je rad s tebou, tak si to pripust, tipla bych, ze je to opravdu mysleno uprimne ![]()
@luca241. Super, ze je nas vic, pripadam si totiz jako exot proti spontannim extrovertum
.
@Lamballe
No je to tak, ze on pokud nenapise, tak ja nepisu a ta dva dny se ozve a vycte mi, ze ja cekam, nez on se ozve, takze se v nem nevyznam.
A vídáme se jen kdyz se ja ozvu, jinak mu staci ted i jednou za mesic, sex pro nej nic neznamená, doteky a mazleni jsou důležitější
@luca241
Prave, on se neumi domlouvat dopredu, vse resi za poklusu a ja jsem zase takova, ze musim vedet veci dopredu, uz kvuli detem
@Svetluska.Lulu píše:
@Mazlika pokud se vyjadruje o byvalkach a jak to s nima (ne)dopadlo, tak bych to vzala jako formu otevreni seSouhlasim s @Lamballe, dej mu cas, uzivej si ho, jednou se to zlomi. A kdyz rika, ze je za neco rad, ze je rad s tebou, tak si to pripust, tipla bych, ze je to opravdu mysleno uprimne
Ano o nem vim temer vse, prozradil mi svuj zivot do puntíku.
Ake ja nevim na cem jsem a jsem z toho nervozni. Kdyz se zeptam na rozchod tak se diví ze porad resim nejake rozchazeni a te mam tomu nechat volny průchod, ale uz jsem ve veku, kdy bych rada vedela, na cem jsem jsem
@Mazlika píše:
Ano o nem vim temer vse, prozradil mi svuj zivot do puntíku.
Ake ja nevim na cem jsem a jsem z toho nervozni. Kdyz se zeptam na rozchod tak se diví ze porad resim nejake rozchazeni a te mam tomu nechat volny průchod, ale uz jsem ve veku, kdy bych rada vedela, na cem jsem jsem
mne prijde, ze na to moc tlacis..zkus se drzet chvili zpatky a uvidis, jestli se nejak rozhybe… mne tedy prijde, ze moc velky zajem bez ohledu na vek nema … a ten pristup k sexu je taky divny