Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHOJ VŠEM, máme bazén, přidává se chemie na pročištění, ale určitě ne v takovém množství jako ve veřejných bazenéch…chlor neni téměř u nás cítit. Myslíte, že může 2 měsíční prcek do bazénu s chlorovanou vodou? Zeptam se pediatricky, ale zajima me i Vas nazor a zkusenost.
Moc diky!!
Pokud by šlo o můj vlastní bazén, takže bych věděla, že je hygienicky v pořádku tak bych ho tam vzala.Taky záleží, jestli vnitřní nebo venkovní, venku bych měla možná strach z prochladnutí, tak bych mu namočila třeba jen nožičky nebo tak.
Taky ještě záleží jaká je teplota vody.
pokud by to mělo stejné složení jako voda z kohoutku, tak bych šla. Ale to asi nemá, předpokládám, že se tam ten chlor přidává. V tom případě bych nešla. Nebo si zjistila, jaké parametry musí mít voda v tzv.vaničkách, kam se chodí s dětmi od nějakých třech měsíců a podle toho se zařídila.
Ve vaničkách není přidáváno vubec nic, jen voda z vodovodu.
Větší bazen pro děti od pul roku je ošetřován nechemicky.
nám naše doktorka dovolila ve 4.měsích do veřejnýho bazénu, takže do vlastního bych šla, teda jak už někdo psal záleží na teplotě vody, ale jestli je tohle ok, tak na chvíli určitě jestli má rád vodu
Omlouvam se, ze do toho skacu, ale odkdy muzu vzit ditko do verejneho bazenu?? A jen do maleho?? Dekuji
JJ, diky za Vase prispevky…pockam si az pujdu s malou poprve k pediatricce a zeptam se ji na vsechny parametry,,,bazen je kryty, takze v cervenci muze byt teplota uz kolem 28st. Ale uvidime,,,,preci jen bude jeste malicka ![]()
Děkuji!
ahoj, taky to nevim, ale asi mas nejlepsi zeptat se pediatricky…
@palapa píše:
Omlouvam se, ze do toho skacu, ale odkdy muzu vzit ditko do verejneho bazenu?? A jen do maleho?? Dekuji
@palapa píše:
My chodili cca od 8.měsíce.Malá byla jak v malém a vzala jsem ji i do velkého, byla v kruhu nebo na rukách.Ale ona byla otužilá a zvyklá na chladnější vodu.
@palapa píše:
To má podle mě každý veřejný bazén jinak.
U nás od roka a podepisuješ jakýsi papír.
S takovým malým dítětem bych nešla ani do domácího bazénu, pokud to není vyloženě jen voda z kohoutku. Bazén pro děti do půl roku musí splňovat přísnější normy, co se čištění a chloru týká a já osobně bych 2 měsíční dítě v bazénu nemáchala. Do veřejného bazénu by neměli děti do roka, spousta jich to má v návštěvní řádu a mladší děti tam nemají povolený vstup.
Příspěvek upraven 06.04.12 v 10:16
@palapa píše:
Záleží na bazénu. Ve spoustě jich nesmí děti do roka.
ahoj, nečetla jsem diskusi, ale malého bych do našeho bazénu vzala v pohodě. Taky se ráchal se stejně starou sestřenicí v létě v bazénu a to jim byly cca 3-4měsíce, jinak co se týká veřejného, tak to bych váhala hodně dlouho. Ani ne tak kvůli vodě, jako kvůli prostorám okolo a bacilům ve vzduchu, kamarádky děti teď chytli v aqvaparku šílený průjmy a to jim je pět a dva.
DÍKY za pozitivni nahled…rada bych ji taky vzala do bazenku u nas
snad bude pediatricka souhlasit. Cekame malou ke konci dubna. ![]()
@Nelluška píše:
ahoj, nečetla jsem diskusi, ale malého bych do našeho bazénu vzala v pohodě. Taky se ráchal se stejně starou sestřenicí v létě v bazénu a to jim byly cca 3-4měsíce, jinak co se týká veřejného, tak to bych váhala hodně dlouho. Ani ne tak kvůli vodě, jako kvůli prostorám okolo a bacilům ve vzduchu, kamarádky děti teď chytli v aqvaparku šílený průjmy a to jim je pět a dva.
2 mesicni miminko bych taky nemachala nikde i kdyby to byl bazen v domasim prostredi…Je fakt ze ten chlor tam je ..Ja s malym byla poprve ve verejnym bazene kdyz mu nejak 7 mesicu,libilo se mu to,pak dva mesice byla pauza a sel nekdy okolo 10 mesice zase a dobry.Nikde zadny zakaz u nas neni a deti tam muzou voda je pekne teploucka.Je to takovy brouzdaliste kde voda u dospelyho dosahu nekde po pas ani ne .A v pohode nikdo nas nikdy nevyhnal. ![]()