Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, teda zkušenosti nemám, ale zajímalo by mě, jak hodně musí máchat ručičkama a nožičkama na tuto diagnozu? Náš malý jima totiž máchá taky neustále a hrabe nohama. Tak by mě to zajímalo. Ale jinak to žádný problém není ne?
Náš malej a malá v tý době máchali taky vším možným a žádnou diagnozu jsem na to nedostali, protože by mě nenapadlo to řešit.
A upřímně by mě zajímalo, jak se dá u devítiměsíčního dítěte zjistit, že je psychicky o 1-2 měsíce napřed ![]()
Silky, tvoje malá je možná trošku náročnější miminko, ale neřeš ji pořád. Nech ji dýchat. Podle tvých deníčků a diskuzí mám pocit, že ji pořád jen sleduješ, kontroluješ, zabavuješ…
Z toho bych byla psychicky citlivá taky.
Ach jo, mě bude mrzet, že sem to poslala, ale stejně to udělám ![]()
Znám tě jenom z tvých diskuzí, ale fakt mám intenzivní dojem, že kdyby ses zklidnila ty, tak půlka problémů s malou odpadne.
Jejda,toto slyším poprvé
…no,ale to se časem srovná,jak se vyrovná mentálně a fyzicky
…taky mě nedávno napadlo že malá e hodný andílek,ale hodně často kope nohama jakoby startovala mašinu
..a ruky ji občas lítají,ale to asi nebude ono
…držím palečky at se vše srovná a ty se hlavně kvůli tomu nestresuj
,máš jinak zdravoučké miminko ![]()
No, je to jako když by plavala rychlou čubičku
. Problém to prý není.
Mají to prý hodně emoční děti, který potřebujou vyjádřit nějak své pocity.
Milá Babo
,
možná máš pravdu, nicméně hned v porodnici, a pak při hospitalizaci v nemocnici, si malou neurolog „odchytil“, protože se nám toho nashromáždilo víc.
No, neurážím se, ale strašně ráda bych tě k nám pozvala, zda-li bys nezkusila pár hodin místo mě, třeba by to pomohlo mně i Váje, co ty na to? ![]()
Silky,jak to presne vypada,nase mala v kocarku a v postylce macha rucickama a hrabe nozickama a u toho se jeste vykla,je to ono ?
počkej jak začne dětská puberta cca kolem 4 roku a to potom budeš koukat a ohánět se,teď v co nej klídku užívej toho klidu
…za chvilku přestane čubičkovat
a začne zas neco jiného ![]()
Já se nestresuju, jen jsem to ještě nikdy neslyšela, tak jsem se chtěla zeptat ![]()
@Baba píše:
Náš malej a malá v tý době máchali taky vším možným a žádnou diagnozu jsem na to nedostali, protože by mě nenapadlo to řešit.
A upřímně by mě zajímalo, jak se dá u devítiměsíčního dítěte zjistit, že je psychicky o 1-2 měsíce napřed![]()
Silky, tvoje malá je možná trošku náročnější miminko, ale neřeš ji pořád. Nech ji dýchat. Podle tvých deníčků a diskuzí mám pocit, že ji pořád jen sleduješ, kontroluješ, zabavuješ…
Z toho bych byla psychicky citlivá taky.Ach jo, mě bude mrzet, že sem to poslala, ale stejně to udělám
Znám tě jenom z tvých diskuzí, ale fakt mám intenzivní dojem, že kdyby ses zklidnila ty, tak půlka problémů s malou odpadne.
Ja s tebou naprosto souhlasim,obzvlaste s poslednim odstavcem.
@Anonymní píše:
Silky,jak to presne vypada,nase mala v kocarku a v postylce macha rucickama a hrabe nozickama a u toho se jeste vykla,je to ono ?
Jj, tak nějak to vypadá. Ale jak jsem psala, není to nic hroznýho, prý to mají hodně citlivé děti, který potřebujou ze sebe tu emoci dostat. Rodiče je prý dle naše mudra „musí“ hodně opečovávat - naprosto vyvrátil Karpa (nebudu citovat, ale zaznělo tam „zavřít ty lidi, kteří tu knížku přeložili“), vyřvání je strašná blbost u těchto dětiček apod.
@Silky123 píše:
Jj, tak nějak to vypadá. Ale jak jsem psala, není to nic hroznýho, prý to mají hodně citlivé děti, který potřebujou ze sebe tu emoci dostat. Rodiče je prý dle naše mudra „musí“ hodně opečovávat - naprosto vyvrátil Karpa (nebudu citovat, ale zaznělo tam „zavřít ty lidi, kteří tu knížku přeložili“), vyřvání je strašná blbost u těchto dětiček apod.
To si me docela uklidnila,ja se kvuli tomu moc trapim,mala ma neurologicke problemy a tak ji porad strasne sledujeme a ja uz myslela ze to je nejaky pocinajici autismus
jsou ji dva a porad to dela,taky je psychicky mnohem dal nez fyzicky,je moc chytra a tohle jedine me desi
@Anonymní píše:
To si me docela uklidnila,ja se kvuli tomu moc trapim,mala ma neurologicke problemy a tak ji porad strasne sledujeme a ja uz myslela ze to je nejaky pocinajici autismus
jsou ji dva a porad to dela,taky je psychicky mnohem dal nez fyzicky,je moc chytra a tohle jedine me desi
U dvouletého dítka?není to spíš nevybita energie v ni?mala je zivel(5 let) a u jidla musi furt kopat nohama,když byla o pár let penší tak u hraní šoupala nožkama,prostě v ní je nahromaděno mnoho energie. ![]()
@wildcherry píše:
U dvouletého dítka?není to spíš nevybita energie v ni?mala je zivel(5 let) a u jidla musi furt kopat nohama,když byla o pár let penší tak u hraní šoupala nožkama,prostě v ní je nahromaděno mnoho energie.
urcite,jeste nechodi sama,jenom kolem nabytku a ta energie se v ni hromadi
No, tím trpí synovec - atypický autismus.
Autisti věci neustále opakují, tvrdě vyžadují ritály, například synovec nesnese, když přijde k babičce, aby jedl na jiném místě, aby měl hračky jinde apod.
Když byl prcek, tak třeba stavěl kostičky jen do komínku, jakmile mu mudra postavila třeba bránu, tak se začal zlobit a zase si to srovnal do komínku.
Jinak ano, taky hodně malou sledujeme, jednak můj bratr má velmi těžkou cukrovku, taťka parkinsona a dnes byl na operaci s rakovinou ucha. A to je jen z mé strany, z manželovy je tam vrozená skoroslepota apod.
Maminky a holky,
byli jsme s malou (a manželem) na kontrole na neuro a popisovala jsem doktorovi, čím naše 9ti měsíční holčička pořád trpí. Pořád máchá ručičkama a nožičkama, klasifikoval to jako „motýlí třes emoční“, malá je asi o 1 - 2 měsíce napřed psychicky než fyzicky, takže neumí ještě vyjádřit své emoce, tak je projevu tímto způsobem.
Vždycky s manželem říkáme, že malá „namáchá“ tak 100 km denně.
Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím máte některá zkušenosti, zda-li se pak u miminka projevila hyperaktivita. Malá trpěla hypertonií, a stále je ještě zatnutá.
Dle mudra je prý hodně psychicky citlivá, takže se to projevuje i tímto zatnutím.
Byly byste tak hodné, a pokud máte zkušenosti, napsaly byste mi o nich?
Díky.