Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, potřebuji poradit a pomoc !! máme 5 měsíců. všeobecně jsme měly problémy se spaním a usínáním. už týden praktikuji metodu podle knihy Každé dítě může dobře spát a večerní usínání v postýlce se zlepšilo. co se ale zhoršilo je usínání mimi po nočním kojení, které je tak cca v půl 4. pak neusne, trvá to klidně i dvě tři hodiny, to už nevydržím a jdu jí uhoupat v hace. takže jsem vzhůru někdy do půl šestý, šesti a nejhorší na tom je, že se probudí v sedm krásně čilá. prosím, máte s tím někdo zkušenosti? můžete mi poradit? nevím jak jí naučit , aby po nočním kojení spala.. jsem z toho už dost vyčerpaná. děkuji
Mně tohle malá dělala, sice o něco později - po kojení ve 3, ve 4 už nechtěla spát. Chvíli to trvalo, ale pomohlo: nevytahovala jsem ji, nerozsvěcovala, nemluvila na ni. Prostě noc, nohu ze šprušlí jsem vytáhla, ale nic víc. Ano, hrála si v postýlce/kňourala dvě tři hodiny (já tudíž taky nespala), ale asi za 10 dní ji to přešlo. Pak se naučila přetáčet v postýlce a byli jsme v tom nanovo, to je pořád něco
.
Ahoj moje 5 měsicu stara dcera mi ti dělala taky budi se před 5 hodinou na mleko a pak už nechce spat.Snažim se ji to mleko dat o hodinu dřiv ještě v polospanku ona to vypije a spi dal někdy i do 7 hodin což je u te moji nespaci žabky uspěch. ![]()
Nám jsou něco přes 4m, první 3 měsíce spal prckoun celou noc, ale teda tak do 5 hodin a pak už neusínal ani omylem. Po 3. měsíci je spaní peklo, pořád se budí a přesně po tom ranním kojení už nespí, oči jak tenisáky. Řeším to tak, že pokud vyloženě nebrečí, tak zavřu dveře a nechám ho svému osudu, on si hodně povídá, vykřikuje, dělá různé skřeky, ale nepláče, a já ještě i usnu na chvíli. Pokud brečí, tak si ho vezmu do postele a zkouším uspat..
Taky nam to prcek delal, treba v 5 rano
Nastvala jsem se, normalne se najedl a sup do postylky, pustim kolotoc 30 - 45 min. si povida, vykrikuje, prepina na kolotoci pisnicky a nakonec usne. Driv kdyz jsem ho vyndala z postylky na deku, tak byl uz v 6 vecer protivny.
my máme garsonku a nemůžu ho někam jinam přendat.. je to fakt už šílený