Kyčle - nevyvinutá jadérka

142
3.4.12 20:35

Kyčle-nevyvinutá jadérka

Synovi jsou 4 měsíce. Na kontrole kyčlí nám doktor řekl, že ještě nemá vyvinutá jadérka. Od 3 měsíců jsme na UM, denně dáváme 2 kapky Vigantolu. Máte nebo měli jste taky někdo? Za jak dlouho se vytvořili? Jak závažný je to problém, když se nevytvoří i v pozdějším věku? Nebude mít problémy s vývojem?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65348
3.4.12 20:36

Však je ještě čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.4.12 20:37

Ahoj,taky jsme měli nedovyvinuté jadérka a taky jsem se obávala.Šli jsme na kontrolu myslim po 2 nebo 3 měsících a vše už bylo v pořádku.Takže žádný strach, ony se dovyvinou.Holt u někoho to trvá déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3476
3.4.12 20:38

Ahoj, na kontrole jsem byla se synem ještě v 7 měsíci a už měl jadérka vyvinutá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
3.4.12 20:39

My máme to samé. Malému je 6 měsíců a zítra jdeme znovu na kontrolu tak doufám, že to bude vše OK. Zakládej dvě plínky a zlepší se to:) já to měla taky, co říkala máma a nijak mě to nezpozdilo, alespoň doufám :lol:

• Citovat
  • Upravit
1307
3.4.12 20:40

Ještě je čas, neboj. Mi náš ortoped říkal, že do 8 měsíců má čas. A co jsem četla tady v některých diskuzích, tak některým mimišum se jadérka vytvořila ještě později. Při poslední kontrole v 6 měsících měl náš malý náznak jadérka zatím jen na jedné kyčli, další kontrola vychází za 2 týdny, tak jsem zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.4.12 20:41

My jsme teda mezi těma kontrolama nic nedávali - jako nějaké plínky nebo tak něco.Ani dr. nám nic takového neřekl,prostě jen si dala jadérka na čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
3.4.12 20:44

no, my taky jenom čekáme, žádné další plíny nebo něco takového nedáváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.4.12 20:47

Máte čas, říká se že když vykouknou zuby, tak se vyvinou jadýrka, u nás to blo po 6 měsíci. Ale měly by se vyvinout do roka věku :)

• Citovat
  • Upravit
1307
3.4.12 20:51

no, u nás to bohužel s těma zoubkama nefunguje, malému se klube už 8. zub a jadérka zatím nikde… :nevim: (nebo teda já doufám, že už to nebude dlouho trvat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.4.12 20:52

Honzík neměl vyvinuté jedno jadérko ještě v roce. Takže klid. V 1,5 roce jsme byli na kontrole a už se tvoří.

A žádné dvě plíny prosím tě nezakládej, protože to fakt na vyvinutí jadérek nepomůže. Nevyvinuté jadérko znamená to, že když se miminka narodí, tak mají ten kloub složený z chrupavky a jadérko je přeměna té chrupavku zevnitř na pevnou kost. Jediná terapie která se dává, je právě užívání Vigantolu. Jinak nic.

Nevyvinuté jadérko nemá ani vliv na chůzi. Honzík chodí od 10m. Přikládám fotku z rentgenu, tam je krásně vidět, jak se v oblasti kloubu tvoří kost (jadérko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
3.4.12 21:03

Jak píšou ostatní, klid. Doktor mi i řekl, že vůbec nevadí, pokud malá ještě než k němu přijdeme na další kontrolu, začne lézt, chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
3.4.12 21:35

Tak by mě zajímalo holky, proč se ty kyčle tak hrozně hrotí, když je to vlastně jedno kdy se vytvoří, když to ničemu nevadí. Malej má 8 a půl měsíce a ještě ani jedno jadýrko, už chodí kolem sedačky. Zuby taky ještě nic.
Taky jsem z toho na nervy, aby si něco neudělal, když od rána do večera na těch nohách stojí.
Jen mi není jasný, proč tam chodíme každý měsíc, když mi doktorka vždycky řekne, že to nevadí, že je ještě čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
3.4.12 21:42

Ahoj, naše malá měla jadérka až v roce. A to ještě jedno větší a jedno menší, teď jsme byli v 18 měsících na kontrole a už to má OK :mrgreen: Takže fakt se není čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.4.12 21:47

no, mě doktor řekl, že to třeba může být nějakou hormonální poruchou, ale asi u těch malých dětí se to neřeší. My chodíme co půl roku. Jakože chodit co měsíc mi přijde až zbytečně přehnaný. Navíc když to vážně nemá absolutně na nic vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí