Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nelíbí se mi moc ani jedno, ale kdybych si mněla vybrat tak raději Matyáše.
Ten Dominik mi tam taky nesedí a taky kvůli dvěma K. Líbí se mi třeba Adam Krejča nebo Matěj Krejča, Ondřej Krejča … Já myslím, že k tomuto příjmení jde spousta jmen, něco určitě vyberete.
Adam se mi taky líbil, ale narodil se teď mé sestře..
Tak nevím..
Kryštof se mi jeden čas taky líbil, ten Richard taky nezní špatně, ale bojím se dvou „R“ ve jméně ![]()
Tak za mě Dominik, je delší a ty K mi tam vůbec nevadí…to je zas jen další novinka v tom na co se negativně dívat u jmen.
Matyášek se mě moc nelíbí hlavně kvůli tomu že ho má teď fakt skoro každej a navíc máš pravdu v tom že s Tadeáškem je dost podobný…
Ivo,Lukáš,Michal..píšu tato jména,že mi hezky zní..my máme Jonáš a ten mi taky zní moc hezky k vašemu příjmení..
Richard se k tomu hodi uplne suprove, a jinak za me Matyas, lip mi to z ni, nez Dominik ![]()
Slo by mi tam trislabicne jmeno, ale Dominik se mi moc nehodi. Hodilo by se mi treba Jaroslav nebo Miroslav ![]()
já si nemyslím, že vyhybat se tomu, aby křestní končilo a příjmení začínalo na stejné písmeno, je novinka, na co se negativně dívat u jmen
Podle mě je to jedna ze základních „pouček“ aby jméno dobře ladilo a hezky se vyslovovalo a člověk se tam nezaškobrtl-což u DominiK Krejča teda udělá
Takže za mě z těch dvou určitě Matyáš…a jinak třeba Matouš, Kryštof, Štěpán, Šimon,(Da)Libor a plno dalších.
Dominik Krejča není dobrý kvůli těm dvoum „K“ za sebou…manžel má taky na konci i na začátku „K“ a musí se představovat nejdřív příjmením, jinak to zní jako jiné jméno
Takže za to své mamce fakt poděkoval ![]()
Prosím o radu, které jméno se Vám líbí více k příjmené Krejča?? Dominik nebo Matyáš?Nemůžeme se s manželem dohodnout..Máme už Tadeáška, tak nechci se mi zdá, že Matyášek zní dost podobně..Nebo jiný návrh??