Čo to je - lupiny na hlavičke 2mesačného

466
3.4.12 08:10

Čo to je-poradíte,pomožete?

Ahoj dievčatá :mavam: ,
potrebovala by som poradit alebo pomoct.Mám 2-mesačného chlapčeka a na hlavičke sa mu urobili ako keby lupiny ale niesu to,skorej to vyzerá také pevnejšie.Nejde to vyčesávat a má to len vpredu na hlavičke.Skúšala som aj olejíčkovat aj mastit ale bohužial žiadny výsledok.Má niektorá z vás skúsenosti alebo navštívit doktora?
Dakujem vopred za každú radu,skúsenost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
3.4.12 08:13

To je normální, taky to malý měl. Olejovala jsem mu to vždycky asi 1/2 hodiny před koupáním a pak jsem to vyčesávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
3.4.12 08:17

Měli jsme taky. Doktorka doporučila nechat být, je to normální. Měl toho hodně, mizelo to docela dlouho, ale nedrbal se, nesvědilo, nebolelo, vlasy rostly, tak jsme to neřešili a teď už to nemá (16m). Později nám MUDr. doporučila jen mastit nějakým olejíčkem, ale nemám pocit, že by to něco urychlilo. Ale je fakt, že jsem se na to dost rychle vybodla. Doktorce to určitě stačí říct, až půjdete na nějakou kontrolu. Pokud nejste exémoví, tak netřeba plašit, bych řekla.

• Citovat
  • Upravit
466
3.4.12 08:18
@lovesmile píše:
To je normální, taky to malý měl. Olejovala jsem mu to vždycky asi 1/2 hodiny před koupáním a pak jsem to vyčesávala.

Dakujem tak to si ma ukludnila,vieš obávala som sa,že či by nemohol mat nejaký problém s pokožkou-nejaku nemoc.
A inak kolko to asi trvá kým sa to spraví?Dakujem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evkaxxx
3.4.12 08:18

Oběma našim dětem se tyhle šupinky tvoří od miminka ještě nyní ve školním věku.
Když byli malincí (okolo 2 let), dětská doporučovala panthenol pěnu a vyčesávat, nyní stačí jen pořádně podrbat při mytí hlavy a po osušení to jde lehce dolů. Ale u miminka opatrně!

• Citovat
  • Upravit
11620
3.4.12 08:19

Je to normální. Dceři na to lékařka při pravidelné prohlídce napsala olejíček, který připravili v lékárně. Radila natřít i několik hodin před koupáním a pak vyčesat, ale ne dětským kartáčkem, ten bývá měkký a nejde to. Buď hřebínkem nebo vydrabkat prsty. Myslím, že pokud to namažeš s dostatečným předstihem, mohlo by to povolit i pomocí běžného olejíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477

To máme take,děláme to stejně jako lovesmile, natřít olejickem hodinku před koupanim a vyceseme a při
koupani pořádně umýt hlavicku. Pres den nám mudr doporučila mlicko Excipial a je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
@P28 píše:
Měli jsme taky. Doktorka doporučila nechat být, je to normální. Měl toho hodně, mizelo to docela dlouho, ale nedrbal se, nesvědilo, nebolelo, vlasy rostly, tak jsme to neřešili a teď už to nemá (16m). Později nám MUDr. doporučila jen mastit nějakým olejíčkem, ale nemám pocit, že by to něco urychlilo. Ale je fakt, že jsem se na to dost rychle vybodla. Doktorce to určitě stačí říct, až půjdete na nějakou kontrolu. Pokud nejste exémoví, tak netřeba plašit, bych řekla.

Dakujem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.4.12 08:21

Já jsem vyčesávala asi 3×, už tam zatím nic nemá a sestřiným dětem se to taky nevrací. Pouze pokud se vrací, může se jednat o kožní nemoc, zkusím pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.4.12 08:23

Jednalo by se o seboroickou dermatitidu. Ale zatím neplaš!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
3.4.12 08:24

Skúsim mu to teda namazat tým olejíčkom a potom vyčesat,len som sa bála to tým hrebienkom skúšat,pretože má to na tej hlavičke kde je tá pokožka mekkšia a nechcela som mu nejako ublížit ked to nieje zacelené. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
3.4.12 08:24

Je to mázek, má to téměř každé miminko a nijak mu to neškodí. Hlavně neslupovat, neškrábat, mohly by mu tam zůstat červené flíčky. Pro jistotu bych to při příští poradně ukázala doktorce, ale zřejmě doporučí nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
3.4.12 08:25
@jajul píše:
Jednalo by se o seboroickou dermatitidu. Ale zatím neplaš!! ;)

Idem pozriet ale snád to sa nás netýka :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
3.4.12 08:32

Nám se to ztratilo po balzám Lipolotio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
3.4.12 08:36

@lillyccat Je to asi u každého jinak, ale malému to zmizelo asi za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí