Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zacinam byt zoufala, poslednich nekolik tydnu byvaji vychazky s kocarkem utrpenim. Ma vzdy usmevava a neplacici dcera (necele 4m) v kocare rve, nekdy se udrnca a usne, ale treba po pul hodine se probudi a rve az domu (ci jinam, kde vytahnu a muze si treba na stole hrat apod.). A take ma snad radar, spi-li v kocarku, jakmile vejdu do obchodu, kavarny, restaurace, kamkoli, okamzite se probudi a nastava to stejne, plac.
Mate nektera stejny ci podobny problem? Jak to resite?
Řešila jsem to šátkem - nebo dítětem otočeným v kočárku na bříško + zvednutou boudičku, aby vidělo ven.
Mně tohle dělala malá, když jí bylo necelých 5měsíců. Bylo to na chlup stejné, co máš ty. Já jsem si koupila Manducu a nosila jí
A spala doma v postýlce. Pak jií to zase přešlo a zase jsme chodili s kočárem
Na brisko jsem zkousela otocit, ale po nejake dobe ji to take prestane bavit, nastava to same co doma na brisku, zkousi se plazit, odstrkovat, nozkama to jde, ale rucky jeste nekoordinuje, takze se z toho zlobi.
Jojo, jak píše BOhunka, taky jsme jezdili na bříšku, aby viděla ven
Doma mi spinka krasne, bez nejmensich problemu (snad to nezakriknu..), jen ten kocarek. O Manduce jsem slysela, mozna to tedy vyzkousim. Je mi ji lito, jsme venku, je tak krasne a ona rve a rve.
První 3 měsíce nám kočár stál na chodbě, protože v něm strašně řvala. Od 4.m do 5.m jsem jí tam bez milosti dala, tak po 20 min se uřvala ke spánku a s řevem se budila, nesměla jsem nikde zastavit, natož vejít do obchodu, jo a musela jsem jezdit jen po kostkách (to vlastně dělám dodnes). 6.m až doteď, s řevem usíná občas, vzbudí se, když zastavím, vejdu do krámu. Budí se s řevem už jen výjimečně, stále uspávám na kostkách (kostky jsou u nás jen na náměstí a když po nich jezdím třeba hodinu, tak už vypadám fakt jak magor
). Když se vzbudí, tak už vydrží koukat. Vlastně ke zlepšení došlo kolem toho 6.m. Jak já závidím těm maminkám, kterým děti v kočárku koukají, neřvou, a pak spokojeně usnou
.
No prave, v nedeli jsem byla v obchodaku, vsude jezdi maminky s kocarkama, nikde nikdo ani nepipne, jen ja jedu se rvoucim miminem..
Zazivam uplne to same..moje 4 mes.dceruska,mile,pohodove dite,nenavidi kocarek a uz vubec nakupovani.Musi koukat ven,uz mam doma satek,v tom se ji moc libi,takze proste az neusedne do sportaku,budeme hold vazat…
Já jezdím se řvoucím a na divné pohledy jsem si tak nějak zvykla, to víš, když už několik měsíců několik hodin denně trávím na tom náměstí
. Teď trochu pomohlo, když jí dám pod hlavu polštář a ona vidí ven, ale ty máš dítko ještě malé … a mít jí v obchoďáku v autosedačce?
No jezdim MHD, takze autosedacku maji babi a deda, kdyz nekam jedu s nima, ale to je spis jen na prevozy, takze do obchodu, obchodaku, apod. s kocarem..
No jezdim MHD, takze autosedacku maji babi a deda, kdyz nekam jedu s nima, ale to je spis jen na prevozy, takze do obchodu, obchodaku, apod. s kocarem..
Teďka zažíváme uplně to samé
Někdy jí položím na bříško a na chvíli přestane. Navíc je to čím dál tím horší..utiší se až na rukách, ale aspoň vím, že v tom nejsem sama ![]()
@BohunkaP píše: Řešila jsem to šátkem - nebo dítětem otočeným v kočárku na bříško + zvednutou boudičku, aby vidělo ven.
Ano, přesně tak já. Trochu se to zlepšilo, když se dcera naučila sama se v kočárku zabavit (šustivou knížkou, chrastítkem, hrazdičkou na kočárku).