Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, nevim, jestli zbytecne nepanikarim, ale zda se mi, ze se u meho 5,5 mesicniho syna za posledni dny zmenila varlata. Drive je mel takove zplostele, ze v nich sli koulicky krasne nahmatat a i byly videt a ted se mi zda jakoby se varlatka zcvrkla a je problem ty koulicky nahmatat. I doktorka predtim rikala, ze je vse naprosto v poradku. Mam panikarit a bezet k doktorce nebo jen syna moc sleduju
diky
A není to třeba jen zimou, nebo že se mu chce čurat?
určitě bych nepanikařila, případně si zavolala doktorce, ona si tě pozve na kontrolu ![]()
Varlata jsou volná, když je pánům tvorstva teplo, když je jim zima, stánou se, na tom přece není nic divného, ne?
A běžet kvůli tomu k dr.?
Asi stárnu. ![]()
ja jsem hrozny podes, je to moje prvni ditko a bojim se abych neco nezanedbala, kazdopadne holky diky za uklidneni
snad to je ok
jojo jsem, ja se cestne priznam
jeste ze takovy diskuze jsou a jsou tu zkuseny maminky ![]()
@susannn píše:
ja jsem hrozny podes, je to moje prvni ditko a bojim se abych neco nezanedbala, kazdopadne holky diky za uklidnenisnad to je ok
i když je to tak jak píše loll, tak nervozitu chápu ![]()
můj první kluk měl kouličky malé, tak jsem taky trochu vyšilovala, někdy se mu právě úplně secvrkly
dr mi na to jen řekla, že varlátka jsou sestouplá, tam problém není, ale velikost kulek je do jisté míry dědičná a že mimčo, co je má hodně malé, má výhodu, protože samozřejmě jak poroste tak kulky porostou taky a v dospělosti je nebude mít u kolen
takže secvrklý a malý je dobrýýýý
![]()