Nepřetáčí se na záda

5394
5.4.12 13:11

nepřetáčí se na záda

Milé maminky,
moje dcerka, které bylo právě devět měsíců se vlastně nepřetáčí z bříška na záda. Nikdy to vědomě neudělala. Uvědomila jsem si to až nedávno. Ona je celkově rychlá, na zádech ji to nebavilo. Ze zad na bříško se přetočila ani ne na čtvrtém měsíci a na sedmém začala lézt, od osmého si stoupá. Prostě tím jak tíhla k pohybu tak se z bříška chtěla hned dostat na čtyři, ani neválela sudy, ani se neplazila. Měla jste to tak některá? Malá prostě nechce odpočívat, proto ji asi tento pohyb nikdy nezajímal..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
colafit
5.4.12 13:19

u nás to samé, syn začal léz na konci 5.měcícee, teď na konci 8. začíná obcházet nábytek, ale na záda se nikdy neotáčel. Na bříško v pohodě, ale naopak ne. Dcerka byla vzorová, chodila na rehabilitaci, tak ji sledovali, aby dělala vše, jak má. Pamamtuji si, že otáčení na záda není pro vývoj podstatný, takže že to děti nedělají, vůbec nevadí.

• Citovat
  • Upravit
5394
5.4.12 13:22

Já jsem si to myslela, že dětičky co jsou takové akční a touží po pohybu to můžou vynechat, prostě být na zádech je ztráta času, ale i tak…Starší ten byl tabulkový, přetočení na bříško, pak na záda, válení sudů, plazení, na čtyři a lezeni…atd. Pravda dřív si stoupl než lezl ale lezl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
5.4.12 13:24

Jé, vy jste mě uklidnily. Náš taky nejeví sklony k otáčení ani náhodou. Parkrát to zvládl z bříška na záda, snad 5× za 3 měsíce, ale jinak se neotáčí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
5.4.12 13:29

danyk u tebe je myslím ještě čas, třeba malej bude válet sudy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
5.4.12 13:31

Syn se přetočil vědomě na záda až když uměl chodit, v roce a kus. Polohu na zádech nenáviděl, neměl tedy důvod. Dcera se otočila párkrát, pak taky konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
5.4.12 13:38

Fajn jsem ráda, že je to vlastně sem tam běžné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.4.12 13:40

Omlouvam se zakladatelce z aOT, ale kdyz vas tu tak mam zeny :mrgreen: , tak se chci zeptat, jestli je moc dulezite, aby se mimino otacelo ze zad na brisko na obe strany? Dcera se otaci na brisko od 3,5 mesicu , ale jen z prave strany, i kdyz s eji snazim motivovat, proste se ji nechce. Od 5ti mesicu peruje na kolinkach. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
5.4.12 13:43

Nějak extrémně bych to neřešila, malá (9 měsíců) se takhle přetočí jenom když je hrozně unavená- a v postýlce jde stejně zase na bříško,únava neúnava :mrgreen: , jinak je pořád na břichu, lozí a plazí se. Sedat se jí taky nechce, mnohem radši leští kolenama a břichem celý obývák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
5.4.12 13:44

Weru, strany by se měly střídat…ale dle dr, pokud tomu při přetáčení není je strašně důležité aby mimčo lezlo po čtyřech, tam krásně střídá levou a pravou stranu a tím tu asymetrii dožene. Každopádně mimčo motivovat…když je na zemi a chce se přetočit, zarazit a zkusit donutit na druhou stranu. Malá má taky raději pravou stranu a to o moc.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.4.12 13:49
@Misula.vdf píše:
Weru, strany by se měly střídat…ale dle dr, pokud tomu při přetáčení není je strašně důležité aby mimčo lezlo po čtyřech, tam krásně střídá levou a pravou stranu a tím tu asymetrii dožene. Každopádně mimčo motivovat…když je na zemi a chce se přetočit, zarazit a zkusit donutit na druhou stranu. Malá má taky raději pravou stranu a to o moc.....

Ja vedela, ze to bude problem :think: . Dekuji za odpoved :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky