Stolice u 9měsíčního miminka

1638
5.4.12 10:46

Stolice u 9 měsíčního miminka

maminky mám prosbu,jaká by měla být stolice miminka , ukončená osmý měsíc, začátek devátého. Malá je kojená a má příkrmy.Od 6 měsíce. Ze začátku měla tužší stolici, bobečky..atd. ale posledních 14 dní má stolici řídkou, tak jako když byla kojená. Kakala tak 1× denně…předtím, tužší stolice, nebo spíš úplně tuhá. Teď kaká tak 5× denně, není toho moc, spíš méně ale více často a konzistence je kašovitá. Nyní po přesnidávce 2× „prcnutý“ :D a takové docela hodně řídké…
děkuji za radu, nevím, zda to není špatně, malá jinak hodně poje i čajík.díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2422
5.4.12 10:48

Ahoj, nerostou malé zoubky? Naše malá když rostou tak začne kakat řídce a několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.4.12 10:51

Též mě napadli zuby, malej má jinak tuhý bobky, ale v době zubů má regulérní průjem.
Nicméně prvorozený měl kašovitou stolici minimálně do 2let, i když po prvních příkrmech měl tuhé bobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30826
5.4.12 10:53

@madrianova naše kačka kaká tak 3× denně, tuhost závisí na stravě - když je víc mrkve, je tuužší bobek, když je třeba brokolice, tak je měkký, když má jablko tak je celkem řídká .....ono je to taky tím, jak to má v tý plíně, že si to rozpatlá po zadku, někdy kyž trefí bobek při přebalování, tak je to s prominutím „pěkně tvarovaný hovínko“ ,ale v tý plíně se to vypadá řidší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
5.4.12 11:02

Nechceš zkusit dávat probiotika? jen tak, jestli se to upraví nebo ne… mělo by, pokud to teda nejsou ty zoubky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
5.4.12 11:23

no zoubky možná jo…klube se jí 4 zoubek..upíří:-) ale protivná není
jindy při klubání je nesnesitelná…

probiotika sem začala dávat, cca 4 den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
5.4.12 11:38

Malá to má jak kdy, standardně kaká 2× denně dopoledne, někdy i 3×. Alespoň jednou jsou to pevné bobky, zbytek záleží na tom, co jedla den předem. Když má na svačinu hrušky (poslední dva dny ano, nic jiného do ní kvůli nemoci nedostanu :zed: ), je v plíně kaše.
Já bych to neřešila, pokud nebude mít vyloženě vodnatou a hlenovitou stolici víckrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.11.13 21:54

Ahoj, synovi je taky devět měsíců, je pořád dvakrát denně kojen, jinak jí normální jídlo adekvátní jeho věku. Když jsme začínali s příkrmy, tak měl bobky tuhé, teď už to tak není, nebo aspoň ne pravidelně, jednou za den ano, pak když kaká podruhý, tak je to spíš jako plastelína, někdy ale i kaše rozbředlá, žlutá ( omlouvám se za popis). Nevysledovala jsem, že by to bylo díky nějaké potravině, má to náhodně, ale dejme tomu tak obden. Trochu se bojím, jestli to není nějaká reakce třeba na lepek, tam jsem se ale dočetla, že stolice bývá napěněná a řídká, to si ale moc neumím představit, co znamená napěněná. Jinak ho břicho nebolí, je v pohodě, tak možná je to u něj normální. Zuby má venku tři, u žádného jsem vyloženě řidší stolici nezaznamenala, byl jenom trochu protivnej. Trvá to už zhruba dva měsíce cca. Je to tedy normální, nebo ne? Co jsem se ptala maminek stejně starých dětí, tak u žádného to tak není, jenom tuhé bobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
26.11.13 21:59

@erenza malej je na um(jen ráno) bude mu 9 měsíců za týden, zuby má venku taky tři a taky bez problémů a kajdí stejně :mrgreen: :mrgreen: ráno má kolikrát i bobečky jako králík a pak už během dne taky měkkoše…já to přisuzuju večerní kaši ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.11.13 22:05

@Lucík 25
No tak to je úplně stejně. Ráno králík, pak plastelína a pak tohle. Já mu dávám Babylove mléčnou kaši, tak doufám, že mu nevadí to mlíko v ní, nebo právě ten lepek. Má ji taky večer. Ale jak jsem psala, jsou dny, kdy kajdí úplně normálně, proto mě to trochu mate. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
26.11.13 22:16
@erenza píše:
@Lucík 25
No tak to je úplně stejně. Ráno králík, pak plastelína a pak tohle. Já mu dávám Babylove mléčnou kaši, tak doufám, že mu nevadí to mlíko v ní, nebo právě ten lepek. Má ji taky večer. Ale jak jsem psala, jsou dny, kdy kajdí úplně normálně, proto mě to trochu mate. :|

Já to fakt neřeším. Je to i podle toho co papkaj. Třeba po špenátu druhej den bobky nejsou :mrgreen: :mrgreen: Nestresuj se, pokud to něpění, nejsou tam nitky a nebo to není černý, tak je to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.11.13 22:44

@Lucík 25
Ok, jako nestresuju, to zase ne, spíš mě to zajímalo, jak je to u ostatních dětí, tak jsem ráda, že se někdo našel :)
Já právě nevěděla s tím lepkem, sestře nedávno diagnostikovali celiakii, tak mě to jenom napadlo, zda by to třeba nebylo tím.
Jinak on je veselej, předpokládám, že kdyby mu něco vadilo, že by se asi tvářil jinak. Tak díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
26.11.13 22:54

@erenza myslím,že kdyby to byl lepek, tak má řídkou pořád a kajdí hned po jídle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
26.11.13 23:02

Já mám alýho sice už 4m na UM, ale taky se muu střídají tuhý bobky s vyloženě srajdičkama a jídlo má pořád stejný a co se týče zubů, tak nikdy neměl řídky kvůli tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
27.11.13 09:58

No je fakt, že když se nad tím člověk zamyslí, tak i dospělý člověk mívá ráno stolici tužší a pokud pak jde vícekrát za den, tak se ta konzistence mění. Podle mě to střevo to nestihne tak zpracovat, navíc, když se i hodně pije, takže asi v pohodě.
On kromě té kaše má lepek i v chlebu, který mu občas dám a pak v těstovinách k obědu, ale ty má jednou týdně, no tak snad je to ok.
Stejně když si vezmu, jak za našeho mládí rodiče u nás řešili jen horečky a úrazy, tak si říkám, že bych radši byla na jejich místě, než abych tady řešila lepek, kravskou bílkovinu, pupínek, stoličku… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí