Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Silky123 píše:
@LuciferdaDěkuji za rozbor
No, snad má ošetřující lékařka věděla, ke komu mě posílá na vyšetření… Tedy aspoň doufám., no, když jsem si tak zrekapitulovala, že jedno miminko nám umřelo, nemoci v rodině, tak možná je moje „hypochondří obava“ pochopitelná. To není omluva!
vyprdni se na ne,nikdo nema pravo posuzovat nebo hodnotit tvoje chovani
Silky, chci te podporit. Nejak nechapu, proc se to tu na tebe tak sesypalo. Neznam tebe ani tvoje dite, ale mas proste jen obavy, to je normalni. Mozna jsi vic citliva, mozna mas depresi, mozna ne, nevim. Ale za to te tu snad nebudu kritizovat ![]()
Hele ja mam taky hrozne narocny dite, co nikdy nespalo, vecne jen brecelo, nemoce, operace.. A vim, ze maminky tech normalnejsich, min problemovych deti cast vubec nechapou. Ono se snadno rekne hod se do klidu, ale ten psychickej tlak je obrovskej a pak treba fakt resis i prkotiny. Pockej, ono se to casem zlepsi a vsechno nejak vyvrbi ![]()
A tez jsem nepochopila maminky, ktere na dotaz o zdravi ditete -cokoliv si o nem kdomysli- reagujou utokem. To se snad nedela.
Silky dobrá, asi to nechápeš, jen ti říkám, že to co popisuješ u Váji za celou dobu, co je světě, mi nepřijde jako nic nenormálního (mimina holt brečí, vztekají se, bolí je břicho, chtějí mámu, nechtějí spát některý, některý nejí, mají furt někde pupínky…atd. a z tvých popisů mi zatím ani jeden nepřišel jako nijak vymykající se ostatním dětem - dokonce ani třepotání nohama a rukama, neznám mimino ležící jak pecka)…v mnoha příspěvcích si sama protiřečíš - Vája nespí, Vája moc spí, Vája je dopředu, Vája je pozadu, neurolog řekl, že je v pořádku, teď zas není v pořádku, neurolog je blbej, teď je zas neurolog k dobru, protože vyřkl konečně diagnózu. Tak se ti tedy asi omlouvám, ale vůbec nechápu, co řešíš. ![]()
Plus nějak nehcápeš, že tě tu nikdo neuráží, naopak se ti snaží spousta holek říct, neboj se, Vája je dost pravděpodobně v pořádku resp. pak asi i naše děti jsou nemocný. ![]()
Reaguješ dost často na věci, který jsou nepodstatný a ty který jsou podstatný a mohly by ti k něčemu být naprosto ignoruješ.
No už se k tomu nebudu vyjadřovat, doufám, že bude Vája v pořádku, resp. se ti tak konečně někdy bude zdát, mám obavy že si najdeš vždycky něco. Snad se pletu.
@Silky123 píše:
No, snad má ošetřující lékařka věděla, ke komu mě posílá na vyšetření… Tedy aspoň doufám., no, když jsem si tak zrekapitulovala, že jedno miminko nám umřelo, nemoci v rodině, tak možná je moje „hypochondří obava“ pochopitelná. To není omluva!
Já taky nejsem dokonalá matka, mám o dítě strach. Dlouho jsme na mimčo čekali, takže jsem o to víc opatrná. Dětský volám když se mi něco nezdá ať sama rozhodne jestli je to prd nebo se to má řešit. Z porodu mám trauma, zvažovala jsem podání žaloby na lékaře. Naštěstí je Maruška zatím v pohodě. Očkování, to jsem vzhledem ke genetické zátěži fakt hodně řešila a od včerejška čekám jestli bude reakce nebo budu z těch šťastnějších.
Fakt mi přijde že všechno řešíš a psycholog je opravdu jen na pokec
Kamarádku „léčil“ psycholog několik let a světe div se on jí nepomohl, protože ona se nepotřebovala vypovídat, potřebovala pomoc. Psycholog je první stupínek, pak je psychoterapeut a finální je psychiatr.
Pokud si dobře pamatuju psala si, že ti tvůj muž nepomáhá, nehlídá ani nevozí. Nemáš čas na sebe. Pořád si s Vájou. Jak je to teď? Jdeš ke kadeřníkovi, na masáž, nebo jen na pokec s holkama? Já sama čím dál tím víc potřebuju na pár hodin vypnout z neustálýho pozorování co že to má to dítě zase v puse. Kam to zase leze. Proč zase řve… To je fakt na bednu a je potřeba aspoň jednou za čas na pár hodin vypnout. ![]()
@kockodanka píše:
A tez jsem nepochopila maminky, ktere na dotaz o zdravi ditete -cokoliv si o nem kdomysli- reagujou utokem. To se snad nedela.
Já si nevšimla že by tu někdo útočil ![]()
@Silky123 píše:
Zlato neřeš to,já tě chápu a nejsem jediná kdo tě chápe.Holky co tu pišou nekterý jsou opravdu dost trapný
…Sleduj si miminko jak potřebuješ,pokud mu to neubližuje…Já mám sice hodné miminko,to co má daný režim a prostě užasně hodný,ale i přesto se dokážu vžít do tvoji situace
.Jelikož můj drahý pochází z lékařské rodiny tak mám trošku rozhled(možná zkresleny) o příznacích a prostě si je dost hlídám.To že dítě kašle,krčí se,plače v kuse,nespí,je i třeba apatické a tak,nemusí to být vždy normální…a těm maminkám co to vždy vyšlo (i mě) vždy jako banalita není pravidlem!!!!Prostě taky sleduji,ale mám se koho zeptat..ty jsi přišla o postřeh a radu sem a hold některý maminky to nevzaly…třeba je některým mamčám proti srsti přiznat,že jsou trošku víc lhostejní k dítěti než jíny.
Napsala jsem to trošku ostřeji a omlouvám se,pokud to někoho urazilo. Šlo mi o to,aby se některý holky zamyslely nad tím,že někdo je víc citlivější a bázlivější
a někdo si rači dítě víc hlídá,než aby se něco zanedbalo a pak zbydou jen oči pro pláč ![]()
Sleduj si miminko jak potřebuješ,pokud mu to neubližuje…
Jenže Silkino chování malé regulérně ublížit může.
Pomoc tady potřebuje Silky, ale ne utěšováním na netové drbárně, kde si jen stěžuje, jakej je chudák a jak to má mnohem těžší než všichni ostatní.
Fakt nemá.
Tím, jak ji litujete, ji jen podporujete v jejím chorobném přesvědčení, jaký to má strašně těžký.
Však si přečtěte zpětně její diskuze a deníčkx a uvidíte samy, jak si protiřečí.
Silky a motýlí třes emoční má jaký číslo diagnozy?
A rodinnou anamnézu jako ty má každej druhej a mimina se kvůli tomu fakt nesledujou
@Luciferda píše:
Já si nevšimla že by tu někdo útočil
Mno me osobne by prislo jako utok, kdyby nekdo rekl, ze jsem psychicky nemocna a potrebuju lecit, coz tu zaznelo.
Edit - a to na zaklade toho, co jsem kde psala na netu ![]()
@kockodanka píše:
Mno me osobne by prislo jako utok, kdyby nekdo rekl, ze jsem psychicky nemocna a potrebuju lecit, coz tu zaznelo.Edit - a to na zaklade toho, co jsem kde psala na netu
No, tak útok je když někdo někoho napadá ať slovně nebo tělesně. Nevim
To, že se zeptám jestli byl dotyčný u lékaře? Nepřijde ti že to může být i v dobrým? Jako mně to může být jedno. Jen nebudu podněcovat dle mě chorobné jednání
Ostatní ať si dělají co chtějí
Masové aktivity jsou teď v módě a chodit k psychiatrovi taky ![]()
Je v pořádku mít starost o dítě, ale nic se nemá přehánět. Nedělejme z dětí neurotiky ![]()
@Luciferda píše:
No, tak útok je když někdo někoho napadá ať slovně nebo tělesně. NevimTo, že se zeptám jestli byl dotyčný u lékaře? Nepřijde ti že to může být i v dobrým? Jako mně to může být jedno. Jen nebudu podněcovat dle mě chorobné jednání
Ostatní ať si dělají co chtějí
Masové aktivity jsou teď v módě a chodit k psychiatrovi taky
Je v pořádku mít starost o dítě, ale nic se nemá přehánět. Nedělejme z dětí neurotiky
Tak slovne ji zensky podaly, ze se ma lecit. To ja v dane situaci bych brala jako utok. Ona se nikoho neptala, jestli se chova normalne, ptala se na to, co dela jej dite. A v dobrym to nekdo asi myslel, nekdo mozna „v dobrym“. Pokud ma nekdo strach o jeji mentalni stav, bylo by vhodnejsi napsat treba sz a ne ji tu rozebirat. Nebo se snazit nachytat, jestli vi cislo diagnozy (jako ze o tomhle ma jiste kazdej prehled
).
Pokud nechces podnecovat chorobne jednani, jak pises, tak staci mlcet, ne?
A to, ze neuroticka matka neni super, no a? Mozna neurotik je, to neznamena, ze dite bude trpet prehnanyma zakazama apod. To bych resila pozdej, ne ted. Navic si stejne myslim, ze se to casem zlepsi.
@kockodanka píše:
Nebo se snazit nachytat, jestli vi cislo diagnozy (jako ze o tomhle ma jiste kazdej prehled).
Však číslo diagnozy je na tom papíru s razítkem který dostala
To nebyla nachytávka ale normální dotaz.
@kockodanka píše:
Pokud nechces podnecovat chorobne jednani, jak pises, tak staci mlcet, ne?
No já ho nepodněcuju, to ty co píšou jaký je chudák ano
podporují jí v tom ![]()
Silky,
máme 4m holčičku a chodíme s ní na rehab.kl. malá má problém po zl.kl.kosti v poloze na bříšku.nicméně jsem se ho ptala na názor ještě v jedné věci. Dcerka, když leží na zádech, tak má chvíle kdy taky ,,třese ručičkama,, vypadá to, jak když někoho diriguje, ale v o hodně rychlejším tempu. když se na to člověk zaměří, přijde mu to divné až nenormální..
jakmile ji ale něco zaujme, vezme si hračku, nebo něco jiného, je v klidu..
pak doktor byl tak hodný, že se poptal u svých kolegů neurologů, kterým ukázal nahrávku a bylo mi řečeno, že je to normální projev, patří to k tomuhle věku. prckové svoje emoce nevyjádří jinak než pohybem, křikem, smíchem. A když jsou temperamentnější jako ta naše, tak i do tohohle dává spoustu energie
…až budou lézt, pomine to..
takže tak…
Příspěvek upraven 07.04.12 v 17:59
@Luciferda
Děkuji za rozbor
, no, když jsem si tak zrekapitulovala, že jedno miminko nám umřelo, nemoci v rodině, tak možná je moje „hypochondří obava“ pochopitelná. To není omluva!
No, snad má ošetřující lékařka věděla, ke komu mě posílá na vyšetření… Tedy aspoň doufám.