Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky
Jsem tu s jednym problemem
Pred 13 tydny jsem byla na kyretazi pro zamlkle tehu, presneji 22.1 jsem tam byla a do ted se mi nespustila MS. Minule pondeli jsem byla na vyvolavacce a stale nic.Jen mi dnes poboliva bricho jako vzdy me pobolivavo pri ovulce,
A mam jeste dotaz muzu otehotnet kdybych mela ovulku ale Ms stale neprobehla?
Jinak tehu test je bily…
Vsem moc dekuju za jakoukoliv odpoved
Janina
![]()
Ano, MS bez předchozí ovulace být může, stejně jako se dá otěhotnět z první ovulace bez předchozí MS.
@ugluk
takze by to mohlo vyjit miminko? moc po nem touzime…
byla jsem ve 13tt kdyz se nam to stalo ![]()
@JaninaJanu to je mi moc líto, já to kdysi taky zažila
A jo, kdybys teď ovulovala, tak šance na těhotenství samozřejmě je, ale pokud je teď test negativní, tak to spíš vypadá, že se hormony prostě zbláznily (nebo by to byl naprostý začátek). Osobní zkušenost sice nemám, ale říkají, že MS může dorazit až 14 dní po injekci. Ale jinak po progesteronové injekci šance na ovulaci moc velká není, to spíš by dorazila MS a ovulace v dalším cyklu, ale tělo je fakt nevyzpytatelné a hormony po revizi prostě rozházené, stát se může cokoliv. Držím palce!
JaninaJanu
Chápu, že je to těžké si to připustit, ale jak už jsem ti jednou psala do jiné diskuze (a nejen já), když jsi marně čekala na MS, tak vzhledem k tomu, že po 13 týdnech od revize ti ani vyvolávačka nezafungovala, je velké podezření na Ashermanův syndrom - nitroděložní srůsty. Ovulaci bez MS tedy mít můžeš, protože při tomto poškození po revizi ti tělo funguje hormonálně správně, jen vytvořené srůsty zabraňují nárůstu děložní sliznice a jejímu odloučení při MS, proto MS není. Moc bych ti přála, abys nebyla tento případ a nechci tě tím nijak strašit, ale tvoje příznaky jsou naprosto typické a vzhledem k tomu, že dr. tuto možnost nechtějí připouštět, budeš muset více tlačit na to, že bys chtěla hysteroskopii, která jediná může tuto diagnózu potvrdit nebo vyvrátit a to čím dříve, típ lépe, pak se případné srůsty snáze léčí. Přeju ti hodně štěstí, ale bohužel tento problém na diskuzích nevyřešíš, chce to najít dobrého dr., který tento problém nebude bagatelizovat a zesměšňovat a pak bojovat!
Ovulace bez menstruace u mě proběhla, důkaz nosím v břiše, takže to možné je…
Ja si delala ovu test ted a je silne pozitivni, takze se mame pokouset o mimnko co myslite? Ten ashermanuv syndrom si zatim nepripoustim moc se toho bojim