Může být plodný?

Anonymní
14.3.20 22:02

Může být plodný?

Znám někoho kdo byl neplodný, ale měl štěstí a dítě se nakonec narodilo. Jenže teď se pokouší s přítelkyní o další, je mu 46. Chtěla bych se zeptat jestli je možné, aby byl plodný?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1702
14.3.20 22:04

Slyšela jsem o tom už víckrát, ale úplně nechápu, jak je to možné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20867
14.3.20 22:06

At si zajde na testy bozeee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 22:07

No asi je tam to procento, ale ta sance je téměř mizivá, ale třeba se stane další zázrak.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14376
14.3.20 22:11

Otázka je, co znamená neplodný. Má to stanovené jako diagnózu, nebo to s předchozí partnerkou prostě nešlo a diagnostikoval si to sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.20 22:13

Co to je neplodnost? U muže to může být dost proměnlivé, v jednu chvíli může být spermiogram katastrofa a o pár měsíců později to už stačí na přirozené oplodnění. Takže se dá vyjadřovat jen s ohledem k současné situaci a není nic jednoduššího než si udělat spermiogram.

• Citovat
  • Upravit
9280
14.3.20 23:10

No stačí si dojít na spermiogram a hned se bude vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.3.20 23:14
@Anonymní píše:
Znám někoho kdo byl neplodný, ale měl štěstí a dítě se nakonec narodilo. Jenže teď se pokouší s přítelkyní o další, je mu 46. Chtěla bych se zeptat jestli je možné, aby byl plodný?

Možné to je. Stejně jako to, že to dítě nebylo nakonec jeho. Jinak než spermiogramem to neověří. A i tak je to takové nejisté – i s dost špatným výsledkem se to může podařit, nebo naopak se to může jevit v normě, ale problém bude. :nevim: A taky dost záleží, jak je na tom přítelkyně. Pokud si ve svém věku nenabrnkl zrovna „dvacítku“, tak se ty faktory sčítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 02:35

@Aduš8 diagnózu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.20 02:36

@Litta přítelkyni je 20…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.20 04:15
@Anonymní píše:

Tak medicina tomu muze vyrazne pomoci. Asi jsi jen nekde neco zaslechla a ted z toho chces delat zavery. „dite se nekonce narodilo“. Jako jeho? Chlapum ty spermie muzou vypreparovat i operativne a pouzit k umelemu oplodneni.
Tech zcela beznadejnych pripadu je malo. A taky se to hodne meni. Muj muz byl na jednom testu prakticky bez pohyblivych spermii (pod 1% z celkohove miziveho poctu) a po pul roce uz byl jen tesne pod hranici WHO pro normalni plodnost… A zlepsilo se to samo.
Ale jestli to myslis tak, ze by chlap se zhorsenou plodnosti pocal jen tak nahodne, treba i nechtene, tak v to bych nedoufala. A byla by to i svinarna.

• Citovat
  • Upravit
1884
15.3.20 06:33

Jak diagnistikovali neplodlost? Z ceho?
Partnerovi udelali SPG, mel spatne vysledky a rekli, ze to zlepsit nejde a ze sance na prirozeny otehotneni je fakt miziva (morfologie, pohyblivost). Takze jsme sli na umele. 5mesicu po porodu jsem otěhotněla přirozeně, takze mame deti rok od sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.3.20 06:44
@Anonymní píše:
@Litta přítelkyni je 20…

No jo, samozřejmě, že já se ptala. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15136
15.3.20 07:54
@Litta píše:
No jo, samozřejmě, že já se ptala. 8o

Tak snad neuderi blesk dvakrát na stejné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.3.20 08:11
@karkarka píše:
Tak snad neuderi blesk dvakrát na stejné místo.

A to jsem nechtěla být nechutná a zvažovala to přepsat na „třicítku“, já bláhová! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí