Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych spíš řekla, žes to od něj chytila ty…
Moje zkušenost je taková, že syn přitáhl (ze školky) „bacil“, a co jemu udělalo rýmu a zvýšenou teplotu na pár dní, to já za pár dní odskákala nateklýma mandlema a byla mrtvá dva týdny. Během jedné sezony se mi to stalo třikrát ![]()
A syn to ode mě zpátky (tedy aby dostal angínu) už nechytil…
Nechala bych vsem udelat stery. Jestli ty budes mit anginu a on byl pred tim nemocny, je mozny, ze si predavate streptokoka. Bohuzel zkusenost z vanoc. My s muzem klasicke projevy anginy, syn horecky, krk a jazyk na pohled i ok - i dle dr, a mel ho pozitivni. Dcera mela jen natekle uzliny bez niceho a taky pozitivni. A muz to pak opet chytil od deti a jeste horsi. Takze jsme se museli vsichni prelecit.
@Mar__tanka1983 mam presne stejnou zkusenost. Ja posledni dva roky prisernou anginu, zanety dutin. Deti rymicku.
Ale jiste to od tebe muze chytit. Ale taky nemusi. Muzete mit stejnou nemoc, ale nemusite. Muzete mit stejneho bacila s jinymi projevy.
Kazdopadne kojeni je castecna ochrana.
A nejvic infekcni jsi den pred vypuknuti nemoci takze je to iz zbytecne resit.
Zapomela jsem jeste dodat,ze jemu po te horecce vykoukla stolicka..
Ja mam anginu a atb…tak uvidime no
Zdravim,
Synv pondeli mel z niceho nic horecku, v podstate mel az 39.3 v zadecku bez odectu…po dvou cipkach ok…zdalo se mi ale, ze chrochta ci ma zadni rymu..semtam kychl.Pak jiz ok.
Dnes ja zimnice, horecka pres 38 na cele, zaclo to oteklym rudym krkem, velke mandle(ty.mam normalne)..Nasadila jsem.vse mozne, co muzu…a mam doma.Ted se mi zda, ze se mi zacinaji delat drobne povlaky…Obavam se anginy..
Otazka:Muze ji prcek ode me chytit? Je stale kojeny..