Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den chci se zeptat jestli může novorozenec do letadla? Příští měsíc chceme ject na dovču
cesta letadlem bude trvat 1,20 min, co myslíte
Předem děkuji za vaše rady ![]()
@niki13 já myslím že letět může ale bojím se aby se mu nedělalo špatně a nezvracel ![]()
Co je novorozenec? Ja myslim, ze po sestinedeli, ne li tydnu uz letet smi, teda zalezi na podminkach prepravce.
@niki13 no manželka mojeho kamaráda taky přiletěla porodit do česka a po porodu letěla i s malou zase domů do Afriky..takže asi může ![]()
@niki13 píše:
Dobrý den chci se zeptat jestli může novorozenec do letadla? Příští měsíc chceme ject na dovčucesta letadlem bude trvat 1,20 min, co myslíte
Předem děkuji za vaše rady
Myslím, že jo. Zeptala bych se pediatra a pro jistotu se ujistila na aerolinkách, že s tím nemají problém.
(Ale pokud ta cesta bude trvat skutečně jen 72 vteřin, tak by s tím nemělo mít problém ani to dítě.
)
Já teda myslím že letět s novorozencem je tak trošku nezodpovědnost. Miminka nemají ještě uzrálé rovnovážné ústrojí takže to pro ně musí být opravdu zážitek to převýšení…
Kam chcete letět?
Letět smí, do letadla ho vezmou, ale já ač jsme hodně velkem blázen, tak s novorozencem bych na dovolenou rozhodně neletěla. NOvorozenec si potřebuje utvořit nějaký aspoň trochu režim, poznat domov..s dítětem do 3m bych na dovolenou nejela..ale jen můj názor ![]()
Radši bych se nejradši zeptala doktora. Ten ti určitě pordí. Kam letíš?
@pikola píše:
Co je novorozenec? Ja myslim, ze po sestinedeli, ne li tydnu uz letet smi, teda zalezi na podminkach prepravce.
No pokud si dobře pamatuju, novorozenec je mimino do 6ti týdnů věku…
Novorozenec? Jak staré dítě? Já bych se teda bála - spíš o sebe, miminu je to celkem jedno, hlavně že je máma a prsa (flaška) někde blízko. Bála bych se spíš o sebe - jestli už budu v kondici. Co kojení - taková rozjížděcí se a neustálená laktace.. No a upřímně si to nedovedu moc představit - vedro, dítě kde? Na písku pod slunečníkem? V kočárku? Kam teda vůbec chcete? ![]()
@slavuska1 taky si myslím že to není pro to miminko nic dobrého. Už takhle se narodí do neznáma a musí se adaptovat, no a nejdenou se ocitne v jiném klimatu, prostředí…
navíc bych teda z dovolený neměla ani nic já sama, být tam s takhle malým miminem.
Ale jak píše @slavuska1 je to jen muj názor. no ikdyž známý pediatr z motola má na maminy které lítají takhle brzo s dětmi na dovolenou svůj dosti osobitý názor…není totiž problém jen v samotném letu.
To je zase nějaká provokace, ne? Jsem opravdu ještě neslyšela, že by někdo letěl s novorozencem na dovolenou!
Zakázat ti to asi nikdo nemůže, ale připadá mi to jako fakt úlet a strašná nezodpovědnost!
Jo jinak dovolenou s novorozencem si určitě naprosto užijete
já nesnáším návštěvy u tchýně, kde nejsem ‚doma‘ a to jsem nucena si tam max nakojit ![]()
@Seizdra píše:
No pokud si dobře pamatuju, novorozenec je mimino do 6ti týdnů věku…
novorozenec je oficiálně do 4 týdnů věku ![]()
Novorozenec je dite do 28 dni, tj. 4 tydny. Zalezi na prepravci, co ma v podminkach.
Takhle stary dite rezim nema, do tech tri mesicu ho ani moc nepotrebuje ![]()