Může mít dítě deprese ?

6381
28.4.22 20:57

Může mít dítě deprese ?

Z dneška jsem trochu rozložená. Vyzvedla jsem si syna, v létě mu bude 6. Ze školky, a učitelka, že semnou potřebuje mluvit.
Ptala se mě jestli se doma něco neděje, protože syn je ve školce apatyckej. Bez zájmu, jen kouká, a nechce jíst a často pláče. Doma se nic neděje, a pak mi řekla. Že vypadá depresivně a doporučuje zajít k psychiatrovi. 8o
Zrovna do tohohle se mi vůbec nechce, copak může mít takhle malé dítě deprese?
Rodinu má kompletní, je vymodlené, velmi chtěné dítě. Věnujeme se mu, pořád ho chválíme, od začátku má kontaktní výchovu. Všimla jsem si, že je teď více unavený. Vyzvedávám po O a doma dospává 3 hodiny. Nenutím ho, sám si chodí lehnout i o víkendu. Když se vyspí málo, tak nefunguje a je zaseknutný, polehává. Do školky ho budím v 7 a budím ho, protože prirozene by spal tak do 9. Večer usíná v 9. Napadá mě jen jestli není jen unavený, než depresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9770
28.4.22 21:09

Proč by malé dítě nemohlo mít deprese? Jistě, že může mít. Určitě bych zašla k pediatrovi, minimálně proto, aby se vyloučil zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

Deprese mít může i dite, ale dle popisu to nebude vás problém.
Zašla bych k dětské, ať mu udělá odběry. Může mít treba problém se štítnou žlázou a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526

Deprese není z „něčeho“. Je to chemická nerovnováha mozku která může vzniknout kdykoliv. Úplně stejné jako zlomená noha potřebuje léčbu. K tomu psychiatrovi běžte, při nejlepším vám řekne že je syn v pořádku. Ale nepodceňovala bych to. Jsou i velmi malé děti které spáchají sebevraždu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228

@Dollorres zkus praktickou doktorku, drive nez odbornika…muze byt treba jen nemocny, anemicky, nebo to muze byt nejaka jiná nemoc, asi by pomohlo nabrat krev na testy, kdyz často spí, pokud budou testy ok, pak bych resila nejakou psychologickou poradnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
@Dollorres píše:
Z dneška jsem trochu rozložená. Vyzvedla jsem si syna, v létě mu bude 6. Ze školky, a učitelka, že semnou potřebuje mluvit.
Ptala se mě jestli se doma něco neděje, protože syn je ve školce apatyckej. Bez zájmu, jen kouká, a nechce jíst a často pláče. Doma se nic neděje, a pak mi řekla. Že vypadá depresivně a doporučuje zajít k psychiatrovi. 8o
Zrovna do tohohle se mi vůbec nechce, copak může mít takhle malé dítě deprese?
Rodinu má kompletní, je vymodlené, velmi chtěné dítě. Věnujeme se mu, pořád ho chválíme, od začátku má kontaktní výchovu. Všimla jsem si, že je teď více unavený. Vyzvedávám po O a doma dospává 3 hodiny. Nenutím ho, sám si chodí lehnout i o víkendu. Když se vyspí málo, tak nefunguje a je zaseknutný, polehává. Do školky ho budím v 7 a budím ho, protože prirozene by spal tak do 9. Večer usíná v 9. Napadá mě jen jestli není jen unavený, než depresivní.

Tak i děti bohužel mohou mít psychické problémy :( Jestli máš dojem, že může být jen unavený, tak dojdi k dětské, ať ho prohlédne u nabere krev, jestli je vše ok.
Jinak jít s dítětem k psychiatrovi rozhodně neni nic vyjímečného ani nic za co by se měl rodič stydět nebo hledat chybu u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
28.4.22 21:21

Šla bych nejdříve k praktické at mu udělá nějaké odběry. Podle mě to bude mít co dělat i s tou únavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
28.4.22 21:26

Odběry měl před měsícem, tam je vše v pořádku. Jen potřeboval doplnit železo. To mu dávám stále. Plus vit C a vigantol.
Máme ještě 2,5 leteho syna a všimla jsem si, že když jdeme na prochazku. Tak ten mladší ujde víc, zatímco starší nemůže už hodně brzy. Náladu má doma převážně dobrou. Trávime hodně času venku, tak doma spíš odpočívá. Zatímco ten mladší, i když je vybehanej, tak i doma lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
28.4.22 21:28

No spí nějak dlouho na takové velké dítě, co už půjde do školy pokud nema odklad… určitě pediatr nejprve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
28.4.22 21:32
@alialiali píše:
No spí nějak dlouho na takové velké dítě, co už půjde do školy pokud nema odklad… určitě pediatr nejprve

Odklad má, ale naspí toho celkem dost. A to usíná pokaždé v autě, i na kratší vzdálenosti. V téhle školce už předskolaci ani nespí, a já jdu do práce, takže to bude další rok problém i s odkladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2082
28.4.22 21:37

Ano i malé dítě může mít deprese bohužel. Ale to vůbec nemusí být váš případ. Možná bych malého vzala k pediatrovi aby se udělala nějaká vyšetření třeba na štítnou žlázu nebo tak něco. Podle toho co píšeš je syn nejspíš jen unavený, ne depresivní. A právě když je unavený tak by se měla vyloučit nějaká hlubší příčina té únavy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.22 21:37

@Dollorres klíště neměl? Nepřijde mi to úplně jako deprese, ale nejsem odborník. Syn začal brát léky na deprese také v šesti letech, ale on byl melancholický až depresivní odmalička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17208
28.4.22 21:38

Asi bych ho nenechala hlavně spát 3h odpol. a spíš se snažila aby šel spát večer dřív než v 9. Může být přespalej a tím pak mít rozhozený i noční spaní a být unavenej, ale návštěvou u dr. určitě nic nezkazíte. Začala bych fakt ale tou úpravou denního režimu. Ono než z té školky
dojdete domů, než usne, to je tak 13-14 h.,pak vstává tak ve 4-5? A proč nespí ve školce, tam by si šel lehnout ve 12.30 a vstával 14-14.30… může být přetaženej, když ve 12.30 místo spát jde teprve domů, nevím jak dlouho vám to trvá jestli autem nebo pěšky… že přetáhne jakoby tu dobu, kdy už by měl (chtěl) spát…mně děti, když šly po O, doma teda nespaly, ale v 5-6 už byly na odpis - když se vyspaly ve školce, tak v pohodě šly pak kolem 8. chrnet a ráno v 6 auf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17208
28.4.22 21:41
@kulíšek_s_bambulí píše:
Ano i malé dítě může mít deprese bohužel. Ale to vůbec nemusí být váš případ. Možná bych malého vzala k pediatrovi aby se udělala nějaká vyšetření třeba na štítnou žlázu nebo tak něco. Podle toho co píšeš je syn nejspíš jen unavený, ne depresivní. A právě když je unavený tak by se měla vyloučit nějaká hlubší příčina té únavy :think:

Souhlasím s tou štítnou žlázou ta na to spaní vliv mít může, já mam odmalinka zjištěnou sníženou funkci a spavá jsem prý byla dost.

Příspěvek upraven 28.04.22 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
28.4.22 21:41

Nemusíš hned k psychiatrovi, postačí psycholog. Bude vědět, jak z něj dostat, co ho trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí