Může mít dítě hemeroidy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1268
7.7.09 08:24

Může mít dítě hemeroidy?

Ahoj holky,

mám takový dotaz. Právě jsme se vrátili z dovolené a tam jsem si všimla, že po stolici má malý u řitního otvoru vylezlý takový malý tmavý váček, možná naplněný krví. Vůbec netuším, co to může být, nevím, jak vypadají hemeroidy (nebo hemoroidy, jak jsem to taky viděla napsané). Nemáte někdo zkušenost? Po stolici mu to vždy zatlačím dovnitř, ale při další se to zase objeví. Asi vyrazím v týdnu k doktorce, ale zajímalo by mě předem, jestli třeba někdo neví, co to může být.
Děkuju moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
7.7.09 08:52

může to být hemoroid nebo nějaký polypek…
každopádně navštiv lékařku.
Krváci to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
7.7.09 10:06

Ahoj Zlatuško,

naštěstí nekrvácí, teď už dva dny na záchodě nebyl, tak nevím, jak se to vyvíjí… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
7.7.09 19:29

no tak uvidíš…
sice vzácně, ale nějaké „cuchly“ v konečníčku být mohou. Tak ho odvlekni k doktorce - každopádně to snad nebude nic vážného…
jestli si vzpomeneš, tak třeba napiš, co to teda bylo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
9.7.09 14:21

Ahoj Zlatuško,
tak jsme dneska byli u doktorky, může to prý být výduť žíly, mám to kontrolovat, a kdyby to začalo krvácet nebo bolet, tak hned přijít a poslala by nás na chirurgii na vyšetření. A hodně zeleniny a ovoce a cereálního pečiva, aby nebyla tuhá stolice nebo zácpa, ale s tím problémy nemíváme.
Tak jsem klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.7.09 01:38

no vidíš…
tak to byl nějakej hrbol!
tak se mějte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
8.11.10 12:11

Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Můj syn má už dlouho problémy s kakáním. Trpí u toho, několikrát po stolici krvácel, kaká jednou za pět dní, někdy i více… Byla jsem s nim už třikrát u dětské mudry, byli jsme na sonu, dostali léky na změkčení stolice, ale nic nepomáhá ! TEd se ještě přidalo, že ho svědí prdelka - přímo dirka a už zase pět dní nekakal. Trpí u toho hrozně i přesto, že má řídkou stolici. Bojim se aby se mu něco nestalo, když kaká tak málo. A vůbec nevim kam bych s nim měla jít na vyšetření. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
8.11.10 12:35

No normálně se s hemeroidalma chodí na proctologii,chce to asi doporučení od dr,ale kam chodí děti…Zeptej se dětské dr,určitě něco poradí.Pokud má stoličku řídkou a svědění,nemůže mít roupy? :nevim: Pokud krvácí,tak to můžou být trhlinky z tuhé stolice nebo třeba vnitřní hemeroidy,pokud nejsou vidět vnější.Chtělo by to,aby to viděl odborník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
8.11.10 13:20

Jani děkuji… právěže žádné vidět nejdou, teda jednou mi přišlo, že jsem něco vidělo a pak to nebylo nikde, ale jinak nic vidět nejde a krev mu tekla právě i když tu stolici tuhou neměl :-( . Budu muset na ní zatlačit, protože ted na posledy mi dala zase jen to na změkčení stolice a že to přejde … :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
1.10.13 13:37

Chtěla bych se zeptat, jaký je postup u operace nebo léčby hemeroidu u 4letého dítěte? Máte zkušenosti? Dětská dr mi řekla, že se to v tak malém věku neřeší :nevim: ale časem se řešit bude muset. zajímá mě, jestli jste některá s malým dítětem byli na operaci? Díky za každé info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.12.16 14:32

Dobrý den, potřebovala bych oživit toto téma. Syn 3 roky má dva tmavé váčky vždy po stolici. Nevíte, kam zajít v Brně i bez doporučení lékaře? Naše dětská lékařka nám na to dává jen dětský tekutý pudr a neřeší :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
7.12.16 08:48

@lucik333 s klukem jsem tenkrát na té chirurgii nakonec byla, protože se mu to nelepšilo, ale už si nepamatuju, jestli nám tam dávala doporučení nebo ne. Jen mu to zkontrolovali s tím, že se má dodržovat ten režim vláknina, ovoce, zelenina, dlouho nesedět na záchodě atd. Pak mu to nějak po čase zalezlo dovnitř a byl klid, po pár letech to zase vylezlo a i trochu krvácelo, takže jsme tam zase byli, prý máme mazat mastí Factum, ale ono to pak zase zalezlo a od té doby je ťuk ťuk klid. Být tebou zkusím zavolat na nějakou polikliniku nebo nemocnici v okolí a tam se zeptat, jestli je možné vás někam bez doporučení s tímhle problémem objednat. Ta dětská chirurgie nebo proktologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí