Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
váhala jsem zda založit toto téma neboť jsem psala i do poradny ale než příjde odpověď tak se zeptám vás,které máte třeba s tímto zkušenost.Myslíte že může růst mimi v prvním trimestru nepravidelně?Mě se totiž stalo že jsem v 8.tt byla n akontrole a mimi vyrostlo za posledních 10 dní o víc jak 10 mm (na 16 mm),pak jsem šla na kontrolu opět po 10 dnech a mimi vyrostlo jen o nějaké 4 mm (na 20 mm).Popravdě jsem čekala že vyroste teda víc.Je to normální že třeba jednou roste rychleji a pak zas pomaleji nebo jsou mé obavy na místě.Od té poslední kontroly myslím jen nato zda je to v pořádku.Děkuji všem kdo odpoví ![]()
Dle mého sice roste +- rovnoměrně, ale v těchhle raných fázích se doktor o ten kousek velice snadno uklikne, jednou by to samé naměřil 7 a podruhé 10 mm. Mně za prvních 14 dní vyrostl o týden, za dalších 14 dní o tři
Pokud srdíčko tluče, embryo roste a doktora to neznepokojuje, neznepokojovala bych se taky ![]()
AHojky,
vzhledem k tomu, že v těchto týdnech jde při měření o milimetry, někdy i jejich desetiny, neznepokojovala bych se. Dr by určitě řekl, jestli je něco v nepořádku. Důležité je, že roste, a že bije srdíčko. Ale chápu, že je to boj ![]()
no on se nad tím nepozastavil protože on nevěděl že před 10 dny mělo mimi 16 mm protože to jsem byla na kontrole u jiného doktora a tomu mému jsem to rači neřekla ![]()
No tak tim spis - jiny doktor, jiny ultrazvuk, jestli to +- odpovida datu otehotneni, tak v tech prvnich tydnech to lita opravdu dost ![]()
no podle ms 8+6 a podle uzv 8+3,jo byl to jiný uzv to je fakt
ugluk píše:
No tak tim spis - jiny doktor, jiny ultrazvuk, jestli to +- odpovida datu otehotneni, tak v tech prvnich tydnech to lita opravdu dost
Tak to je ten zádrhel
Neboj, do 12tt se to všechno srovná. A týden sem, týden tam, to je nedůležité
Všechno je v pořádku
![]()
já vím jsm hrozná ale po mých zkušenostech…prostě mám strach že se ten vývoj zbrzdil což by nebylo dobré ![]()
Bajča píše:
Ahoj holky,
váhala jsem zda založit toto téma neboť jsem psala i do poradny ale než příjde odpověď tak se zeptám vás,které máte třeba s tímto zkušenost.Myslíte že může růst mimi v prvním trimestru nepravidelně?Mě se totiž stalo že jsem v 8.tt byla n akontrole a mimi vyrostlo za posledních 10 dní o víc jak 10 mm (na 16 mm),pak jsem šla na kontrolu opět po 10 dnech a mimi vyrostlo jen o nějaké 4 mm (na 20 mm).Popravdě jsem čekala že vyroste teda víc.Je to normální že třeba jednou roste rychleji a pak zas pomaleji nebo jsou mé obavy na místě.Od té poslední kontroly myslím jen nato zda je to v pořádku.Děkuji všem kdo odpoví
ahoj, to znám, já byla v 9 tt a řekli mi že z toho zase nic nebude, ale že mám přijít za pár dní a uvidíme. Na další kontrole sice bylo
ale já byla dle MS 9+6 a dle utz 8+4 (rozdíl 9 dní), pak ve 13+6 (dle MS) jsme odpovídali 12+0 (rozdíl 13 dní) a v 16+6 jsme porostli do 16+0 (rozdíl 6 dní)
doktor mi na velkým UTZ sám řekl, že mohlo dojít i k mýlce při měření a proto oni nepřikládají velkou váhu tomu když je rozdíl do dvou týdnů. Do dnes jsem z toho krapet nervní, ale na velkým UTZ řekli že vývoj je naprosto v pořádku, tak se snažím tomu věřit, víš jak, ty miminka se kroutěj a sem tam jim někam ty milimetry utečou, to bude dobrý, uvidíš!!
tak to by moje nervy asi už nevydržely
ono vlastně můj doktor říká že to odpovídá takže toho se budu držet,jen mi je divné že jednou to roste jak hrom a podruhé zas tak pomalu.ale jak říkáte všechny,může to být i tím samotným měřením.
Ahoj na 99,9% je to ultrazvukem (pokaždé jiný)a že to měří i jiný doktor.Ke konci těhotenství,pokud bude dělat utz pokaždý jiný doktor a na jiném přístroji,tak zase lítají váhy mimísků +- 300g i více (vlastní zkušenost).Neboj určitě bude vše dobré a jak píší ostatní,hlavně že bije srdíčko a že růst je znát.Ale chápu,že to nervy jsou,taky jsem měla strach. ![]()
Bajča píše:
tak to by moje nervy asi už nevydrželyono vlastně můj doktor říká že to odpovídá takže toho se budu držet,jen mi je divné že jednou to roste jak hrom a podruhé zas tak pomalu.ale jak říkáte všechny,může to být i tím samotným měřením.
pokud ti dr. tvrdí že vše odpovídá, tak hoď nohy nahoru a kašli na vše… hlavně buď v klidu, to bude OK ![]()
no plus mínus odpovídá.rozdíl 3 dny což je asi v pořádku.po pravdě už nato ani moc nemyslím,přesvědčily jste mě že to nic neznamená ![]()
Bajča píše:
no plus mínus odpovídá.rozdíl 3 dny což je asi v pořádku.po pravdě už nato ani moc nemyslím,přesvědčily jste mě že to nic neznamená
mě bylo řečeno že do dvou týdnů je rozdíl v pohodě, jelikož si prostě mohla mít později ovulaci, proto to neřeší… a né všechna mimča (plody) jsou tabulkově velké… dobře děláš že to neřešíš, užívej si těhotenství a zbytečně se nezatěžuj myšlenkami na to že je něco blbě…