Může soud snížit výživné?

Anonymní
20.5.14 10:50

Může soud snížit výživné?

Ahoj holky :kytka:

Před půl rokem jsme u soudu s manželem uzavřeli dohodu ohledně styku a výživného na nezl. syna. Momentálně manžel opět podal žádost na soud, a to na snížení výživného o polovinu, i když nemá nějakou změnu. V zaměstnání má vyšší plat, než jak měl u předchozího rozhodnutí, žádnou jinou vyživovací povinnost nemá a každým dnem nám přijde rozsudek o rozvodu, takže mu odpadne vyživovací povinnost ke mě. Příjem má nadprůměrný na kraj, ve kterém žije. Malému nad rámec výživného nekupuje nic a na výchově se nepodílí, nemá zájem se s ním vídat.

Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma. Děkuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4009
20.5.14 10:53

Samozrejme muze, pokud byla puvodni dohoda premrstena. Neuvadis zaadne cisla takze vice ti nikdo nemuze napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
20.5.14 10:54

Myslím že v tomto případě ne.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
20.5.14 10:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky :kytka:

Před půl rokem jsme u soudu s manželem uzavřeli dohodu ohledně styku a výživného na nezl. syna. Momentálně manžel opět podal žádost na soud, a to na snížení výživného o polovinu, i když nemá nějakou změnu. V zaměstnání má vyšší plat, než jak měl u předchozího rozhodnutí, žádnou jinou vyživovací povinnost nemá a každým dnem nám přijde rozsudek o rozvodu, takže mu odpadne vyživovací povinnost ke mě. Příjem má nadprůměrný na kraj, ve kterém žije. Malému nad rámec výživného nekupuje nic a na výchově se nepodílí, nemá zájem se s ním vídat.

Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma. Děkuji za rady :kytka:

snížený být samozřejmě může..ale důvody které uvádíte asi soud neuzná jako důvod ke snížení..
většínou se snižuje, když chlap přijde o práci, nebo si najde novou partnerku a narodí se jim dítě a tak..prostě když přijde o nějakou část peněz z jakéhokoliv duvodu..zažádat si samořzejmě může, ale to neznamená že mu to soud schválí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.14 10:58

@evill tak mám 2ročního syna, který bývá hodně nemocný, má atopák. Já jsem na RD, můj příjem je 6500 Kč, manzeluv pres 30tisic a na malého mi platí 4000kč

• Citovat
  • Upravit
smurfka
20.5.14 11:08
@Anonymní píše:
@evill tak mám 2ročního syna, který bývá hodně nemocný, má atopák. Já jsem na RD, můj příjem je 6500 Kč, manzeluv pres 30tisic a na malého mi platí 4000kč

myslím že můžeš být klidná..to je částka akorát

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.14 11:12

@smurfka děkuji za uklidnění :kytka:

• Citovat
  • Upravit
576
20.5.14 11:16

Tak já si myslím, že pokud má 30 tisíc, tak by mohl platit i víc. 4 tisíce mi nepřijde hodně a ještě to chce snižovat jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.14 11:21

@rachele no právě od něj to byl podraz. Protože jsem podepsala dohodu o rozvodu, kde bylo uvedeno, že po rozvodu nebudu požadovat po něm výživné na sebe, tak ještě ten den podával žádost na snížení i na malého :zed: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
20.5.14 11:21
@rachele píše:
Tak já si myslím, že pokud má 30 tisíc, tak by mohl platit i víc. 4 tisíce mi nepřijde hodně a ještě to chce snižovat jo?

pro dobrotu na žebrotu..zažádá o snížení a oni mu to ještě zvýší, chudáček:o)))

• Citovat
  • Upravit
1130
20.5.14 11:25

Myslím, že pokud to nemá nějak zaplacené tak šanc nemá. :nevim: Kamarádky exmanžel se taky snažil a nezískal nic. Její holčina je taky hodně nemocná, ty účty za léky schovávej, docela k tomu přihlédli. Je hrozné, že nejeví o dítě zájem 8o Proč si ho tedy pořizoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
20.5.14 11:25
@smurfka píše:
pro dobrotu na žebrotu..zažádá o snížení a oni mu to ještě zvýší, chudáček:o)))

To myslím nejde. Soud v občanském řízení se myslím může pohybovat jen v mezích petitu, tedy návrhu: Návrhu vyhovět, nevyhovět, nebo vyhovět částečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.5.14 11:28
@eumedon píše:
To myslím nejde. Soud v občanském řízení se myslím může pohybovat jen v mezích petitu, tedy návrhu: Návrhu vyhovět, nevyhovět, nebo vyhovět částečně.

já vím..ale u nás občas soudkyně když viděla a vyslechla ty příběhy, tak potom mimo zápis řekla matce, v uvozovkách proč je tak blbá a nezažádá si o zvýšení, že jí ho určitě přiklepnou..a tak..

• Citovat
  • Upravit
1132
20.5.14 11:40

Přesně tak, pokud se neudály žádné velké změny, tak to určitě soud neschválí a jeho návrh zamítne. jako je docela drzej, že si to podá ještě v den rozvodu :zed: neuvěřitelný, co nějaký lidi dokážou :jazyk:
držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
20.5.14 12:15
@smurfka píše:
já vím..ale u nás občas soudkyně když viděla a vyslechla ty příběhy, tak potom mimo zápis řekla matce, v uvozovkách proč je tak blbá a nezažádá si o zvýšení, že jí ho určitě přiklepnou..a tak..

Jistě. To by šlo. To by byl jiný návrh, a ten by soud schválil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna