Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Samozrejme muze, pokud byla puvodni dohoda premrstena. Neuvadis zaadne cisla takze vice ti nikdo nemuze napsat.
@Anonymní píše:
Ahoj holky![]()
Před půl rokem jsme u soudu s manželem uzavřeli dohodu ohledně styku a výživného na nezl. syna. Momentálně manžel opět podal žádost na soud, a to na snížení výživného o polovinu, i když nemá nějakou změnu. V zaměstnání má vyšší plat, než jak měl u předchozího rozhodnutí, žádnou jinou vyživovací povinnost nemá a každým dnem nám přijde rozsudek o rozvodu, takže mu odpadne vyživovací povinnost ke mě. Příjem má nadprůměrný na kraj, ve kterém žije. Malému nad rámec výživného nekupuje nic a na výchově se nepodílí, nemá zájem se s ním vídat.
Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma. Děkuji za rady
snížený být samozřejmě může..ale důvody které uvádíte asi soud neuzná jako důvod ke snížení..
většínou se snižuje, když chlap přijde o práci, nebo si najde novou partnerku a narodí se jim dítě a tak..prostě když přijde o nějakou část peněz z jakéhokoliv duvodu..zažádat si samořzejmě může, ale to neznamená že mu to soud schválí
@evill tak mám 2ročního syna, který bývá hodně nemocný, má atopák. Já jsem na RD, můj příjem je 6500 Kč, manzeluv pres 30tisic a na malého mi platí 4000kč
@Anonymní píše:
@evill tak mám 2ročního syna, který bývá hodně nemocný, má atopák. Já jsem na RD, můj příjem je 6500 Kč, manzeluv pres 30tisic a na malého mi platí 4000kč
myslím že můžeš být klidná..to je částka akorát
Tak já si myslím, že pokud má 30 tisíc, tak by mohl platit i víc. 4 tisíce mi nepřijde hodně a ještě to chce snižovat jo?
@rachele no právě od něj to byl podraz. Protože jsem podepsala dohodu o rozvodu, kde bylo uvedeno, že po rozvodu nebudu požadovat po něm výživné na sebe, tak ještě ten den podával žádost na snížení i na malého
![]()
@rachele píše:
Tak já si myslím, že pokud má 30 tisíc, tak by mohl platit i víc. 4 tisíce mi nepřijde hodně a ještě to chce snižovat jo?
pro dobrotu na žebrotu..zažádá o snížení a oni mu to ještě zvýší, chudáček:o)))
Myslím, že pokud to nemá nějak zaplacené tak šanc nemá.
Kamarádky exmanžel se taky snažil a nezískal nic. Její holčina je taky hodně nemocná, ty účty za léky schovávej, docela k tomu přihlédli. Je hrozné, že nejeví o dítě zájem
Proč si ho tedy pořizoval?
@smurfka píše:
pro dobrotu na žebrotu..zažádá o snížení a oni mu to ještě zvýší, chudáček:o)))
To myslím nejde. Soud v občanském řízení se myslím může pohybovat jen v mezích petitu, tedy návrhu: Návrhu vyhovět, nevyhovět, nebo vyhovět částečně.
@eumedon píše:
To myslím nejde. Soud v občanském řízení se myslím může pohybovat jen v mezích petitu, tedy návrhu: Návrhu vyhovět, nevyhovět, nebo vyhovět částečně.
já vím..ale u nás občas soudkyně když viděla a vyslechla ty příběhy, tak potom mimo zápis řekla matce, v uvozovkách proč je tak blbá a nezažádá si o zvýšení, že jí ho určitě přiklepnou..a tak..
Přesně tak, pokud se neudály žádné velké změny, tak to určitě soud neschválí a jeho návrh zamítne. jako je docela drzej, že si to podá ještě v den rozvodu
neuvěřitelný, co nějaký lidi dokážou ![]()
držím pěsti ![]()
@smurfka píše:
já vím..ale u nás občas soudkyně když viděla a vyslechla ty příběhy, tak potom mimo zápis řekla matce, v uvozovkách proč je tak blbá a nezažádá si o zvýšení, že jí ho určitě přiklepnou..a tak..
Jistě. To by šlo. To by byl jiný návrh, a ten by soud schválil.
Ahoj holky
Před půl rokem jsme u soudu s manželem uzavřeli dohodu ohledně styku a výživného na nezl. syna. Momentálně manžel opět podal žádost na soud, a to na snížení výživného o polovinu, i když nemá nějakou změnu. V zaměstnání má vyšší plat, než jak měl u předchozího rozhodnutí, žádnou jinou vyživovací povinnost nemá a každým dnem nám přijde rozsudek o rozvodu, takže mu odpadne vyživovací povinnost ke mě. Příjem má nadprůměrný na kraj, ve kterém žije. Malému nad rámec výživného nekupuje nic a na výchově se nepodílí, nemá zájem se s ním vídat.
Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma. Děkuji za rady