Může soud snížit výživné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19793
20.5.14 12:15
@smurfka píše:
já vím..ale u nás občas soudkyně když viděla a vyslechla ty příběhy, tak potom mimo zápis řekla matce, v uvozovkách proč je tak blbá a nezažádá si o zvýšení, že jí ho určitě přiklepnou..a tak..

Jistě. To by šlo. To by byl jiný návrh, a ten by soud schválil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
20.5.14 12:41

Můžeš ještě udělat to, že si podáš návrh na zvýšení výživného a oba dva se projednají najednou a třeba by ti to i o něco málo zvedli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
20.5.14 12:43
@Alik.htm píše:
Můžeš ještě udělat to, že si podáš návrh na zvýšení výživného a oba dva se projednají najednou a třeba by ti to i o něco málo zvedli :kytka:

jj to bych udelala ja, ze bych podala zadost i zvyseni alespon 1000kc kdyz prijdes o prispevek na sebe…

proc o dite nema zajem? tomu nerozumim :( desny, co se deje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
20.5.14 12:55
@Lana222 píše:
jj to bych udelala ja, ze bych podala zadost i zvyseni alespon 1000kc kdyz prijdes o prispevek na sebe…proc o dite nema zajem? tomu nerozumim :( desny, co se deje!

dělala jsem na opatrovnickým soudě zapisovatelku a toto je tam bohužel na denním pořádku! a jsou daleko horší „otcové“, který třeba se o dítko absolutně nezajímají, je jim to všechno jedno, výživné neplatí atd…, jo je to hnus :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
20.5.14 12:56

A o těch dětí, kolik jich skončí v děcáku apod., o tom radši nemluvě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
20.5.14 13:06

@Alik.htm
to je smutny, chapu ze dospeli nekdy ztrati spolecnou rec a city, ale deti za to prece nemuzou 8o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.5.14 13:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky :kytka:

Před půl rokem jsme u soudu s manželem uzavřeli dohodu ohledně styku a výživného na nezl. syna. Momentálně manžel opět podal žádost na soud, a to na snížení výživného o polovinu, i když nemá nějakou změnu. V zaměstnání má vyšší plat, než jak měl u předchozího rozhodnutí, žádnou jinou vyživovací povinnost nemá a každým dnem nám přijde rozsudek o rozvodu, takže mu odpadne vyživovací povinnost ke mě. Příjem má nadprůměrný na kraj, ve kterém žije. Malému nad rámec výživného nekupuje nic a na výchově se nepodílí, nemá zájem se s ním vídat.

Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma. Děkuji za rady :kytka:

může, ovšem pokud to bylo předtim na dohodu, nic se postatně nezměnilo, tak mu to soud zamítne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.5.14 13:38
@Anonymní píše:
@evill tak mám 2ročního syna, který bývá hodně nemocný, má atopák. Já jsem na RD, můj příjem je 6500 Kč, manzeluv pres 30tisic a na malého mi platí 4000kč

dočítám - můžeš být naprosto v klidu, tohle mu nesníží ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
23.5.14 20:37
@eumedon píše:
To myslím nejde. Soud v občanském řízení se myslím může pohybovat jen v mezích petitu, tedy návrhu: Návrhu vyhovět, nevyhovět, nebo vyhovět částečně.
Jde o beznávrhové řízení, takže může rozhodnout zcela odlišně.
@Alik.htm píše:
Můžeš ještě udělat to, že si podáš návrh na zvýšení výživného a oba dva se projednají najednou a třeba by ti to i o něco málo zvedli :kytka:

Není třeba, může přednést svůj návrh v rámci jednoho řízení.

@martina.se píše:
dočítám - můžeš být naprosto v klidu, tohle mu nesníží ani omylem.

Souhlas, adekvátní výživné při 30tis. platu, jedné povinnosti a nulovém podílu na péči je kolem 6.000 + zvýšené náklady na nemoc. Jde to argumentačně postavit na shodné životní úrovni dítěte a rodiče. A to počítám, že je to předškolní prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
28.7.14 11:43

Prosím o radu, zda je možné že bývalému manželovi soud sníží výživné na našeho syna. Ex má plat asi 18000,–čistého, na syna (11let) platí 2OOO,– od rozvodu v roce 2006. Nikdy jsem nepodávala návrh na zvýšení, ani po něm nechtěla během roku nějaké příspěvky na školu, apod. Syna si bere každý druhý víkend. Platí hypotéku a navíc si letos nasekal dluhy a dostala se ke mě informace, že si bude chtít zažádat o snížení. Z druhého manželství má ještě dceru(5 let)na kterou mu soud vyměřil taky 2000,– Vím, že soud nepřihlíží k tomu, že má dluhy, ale platí to i na hypotéku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
28.7.14 11:47

@Delphy Při tomhle platu bych byla celkem v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
28.7.14 11:58

To jsou opravdu směšné částky, já bych mu dala co proto. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
28.7.14 11:58

@Delphy : Před mateřskou jsem 5 let pracovala na oddělení sociálně - právní ochrany dětí, takže soudů o výživné mám za sebou dost a dost :) Všeobecně je důvodem pro snížení výživného vlastně jen zhoršený zdravotní stav rodiče, který má výživné platit, a to tak, že mu ten zdravotní stav znemožňuje vykonávat práci, ke které má kvalifikaci nebo ve které má pracovní zkušenosti. Hypotéku si bral s vědomím vyživovacích povinností, navíc 2 000 Kč není žádná horentní suma, takže na tvém místě bych se nebála, šance na snížení výživného je minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
28.7.14 12:11

Děkuji za odpovědi. Navíc prý vykládá, že si jezdíme každý rok na dovolenou, tak máme peněz dost :pocitac: Na jednu stranu je mi ho líto, ale dostal se do toho sám. Teď je syn u něj na týden na prázdninách a musela jsem mu dát z výživného 5OO,– pro něj na jídlo. No, nemusela, jsem blbá, ale dala jsem, než abych se s ním hádala a ve výsledku by to odnesl syn, který se za ním strašně těšil.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
28.7.14 12:14

@Delphy Ja bych byla v klidu, hypo ani pujcky soud pri vymerovani vyzivneho nezajimaji.
A ze jezdite kazdy rok na dovolenou? Za jeho vyzivne to urcite nebude, pokud tedy syn nebydli v krabici od TV a nepresel na fotosyntezu :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna