Může to být laryngitida?

108
12.10.22 18:27

Může to být laryngitida?

Prosím o názor…
Pětiletá dcera od čtvrtka do soboty horečky (do 39). V sobotu večer zacala říkat že ji bolí v krku. V pondělí jsme byly u dr. Dělala test na strep A, negat. Koukala do krku. Na atb to prej není.

Od včerejška má ucpaný nos, ale rýma netece. V noci dcera dost vykaslavala. To samé ráno. Ale přes den nekasle. Stále ji bolí hodně v krku (už čtvrtý, Paty den). Jídlo ji normálně, to nic neříká.
Dneska už chvílemi i ztrácí hlas.

Otázka zní, jsstli se po tolika dnech co je doma může teprve rozjet laryngitida (nikdy ji neměla), nebo jestli může mít jen nějak zahlenene hlasivky?

A jak ji můžu pomoct? Už fakt nevím. Dělala jsem Priessnitz, strikam tantum, dávám nurofen, sinupret, kalobu.
Pěkne mě to už štve.

Celkove je jí líp, už si celkem hraje, zlobi… Jen prostě jak přichází o ten hlas mě znervoznuje.
Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42140
12.10.22 18:43

Zvládne Vincentku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.22 18:48

@Havlova pít? Jo, to by mohla… Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
12.10.22 19:15

Dal bych pro jistotu nějaké antihistaminikum, ať se hrtan trochu přibrzdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.22 19:19

@Doctus jo, to dám na noc fenistil. Už jsem dávala i včera když mj přišlo večer že má zastreny hlas.
Mám strach aby se v noci nekonal nějaký ten záchvat… Ale když ani nekasle :nevim:. Fakt nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
12.10.22 19:21

U nás se většinou laryngitidu objevila zniceho nic, napřed teplota a bolest v krku a v noci přišly záchvaty dušení… Kašel a zahleneni následovaly až den poté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.22 20:14

@lelulanda právě mě mate to, že je zahlenena… No nevím, já mám z toho nočního záchvatu panickou hrůzu. Tak se omlouvám že tady takto spekuluju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
12.10.22 20:18
@Aijka píše:
@lelulanda právě mě mate to, že je zahlenena… No nevím, já mám z toho nočního záchvatu panickou hrůzu. Tak se omlouvám že tady takto spekuluju…

Ať spí v chladu - raději jí dej teplejší pyžamo, ale ať nemá na spaní moc teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
12.10.22 20:26
@Doctus píše:
Dal bych pro jistotu nějaké antihistaminikum, ať se hrtan trochu přibrzdí.

V léčbě akutní laryngitidy nejsou doporučována, naopak při užití 1. generace může dojít k maskování progrese do dechové tísně.

• Citovat
  • Upravit
108
12.10.22 20:32

@Kolicek95 takže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.22 20:32

@Havlova jasný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30987
12.10.22 20:43

Laryngitidu jsme u deti zazili vzdy spis nahle, zatim nikdy se nam do ni nevyvinula choroba :think:. Horecka spis nastoupala v prubehu nocniho kaslani, to bylo takove specificke, kokrhave. Jinak vyvetrat do chladna, rozvesit mokre pliny po loznici, at se lepe dycha. Vincentka je na hlasivky skvela. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.22 20:49

@Hobitka no, já spíš přemýšlím jestli se z choroby, která začala horečkou ve čtvrtek, může dnes vyklubat laryngitida :lol:. Jinak máme zapnutý zvlhčovač a větrat průběžně budu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
12.10.22 20:55

U nás taky vždy záchvaty laryngitidy přišly náhle. Šlo spát naprosto zdravé dítě a za pár hodin štěkavý kašel a dcera sotva dýchala. Pak teprve přišla horečka.
Ještě bych zkusila tymiánovou mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.22 20:58

@Dadda8 kam to patlat? Na hrudník asi že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí