Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Není lepší navštívit lékaře?
Syn měl na sobě také dva fleky asi rok, po roce se přidaly další, tak jsem se šla zeptat pediatra. Ten tipoval plíseň, ale kožní stanovil vitiligo.
Může to být i nemusí, poraď se u pediatra. Já mám vitiligo také a dcerka 18m má flicek na stehne z boku. Jinak ano, začíná na kloubech a obličeji, ale nemusí ![]()
Může to být jen část kůže z jinou pigmentací, nutně to nemusí být klasické vitiligo. A i kdyby, jsou horší věci.
Já mám taky lehkou formu na vnitřní straně stehna a vůbec to neřeším. ![]()
Moje věštecká koule říká, že máte navštívit kožního a hned po tom psychiatra.. Nebo psychiatra před a kožní po..? ![]()
Ja mam taky par bilych svrnek a nikdy jsem to neresila, nemusi to byt vitiligo
Dcera (4 roky) má zezadu na stehně taky světlejší flíček, je to vidět teď, když se opálila. A o dva roky starší syn má zase, pro změnu, tmavší flíček na boku. Neřeším to.
Neřešila bych dva malé flíčky. Takové jsou běžné i u zdravých lidí. Ale pro tvůj klid, si zajdi ke kožnímu, tady ti nikdo nebude schopný odpovědět.
Muže a nemusí. Na barvě kuze nezáleží, to jen na snedsi pokozce je viditelnější. Dcera ma par flíčků na tvářích, přes zimu, když není opalena, nejsou téměř vidět (aneb když o nich člověk ví a důkladně hledá, najde). Přes léto jsou viditelnejsi, takže holt pravidelne mazu opalovakem, aby to tak nevynikalo.
Jsou horší věci na svete. ![]()
@-Luciš- píše:
@Andrea.Tom Proč psychiatra? Vážně musíte být ironická?
Musím, protože tady je to asi nějaký závod zakládat dvě až tři diskuze místo jedné ![]()
Dobry den, na Facebooku je nová skupina Vitiligo Česko - Vitiligo Czechia. Je tam živá debata na všechna témata, která se vitiliga týkají.