Může ublížit?

5548
3.11.10 08:35

Může ublížit?

Mám takovej „hloupej“dotaz,ale docela by mě to zajímalo.Včera jsem byla u zubaře.Čistil mi kanálky v zubu a dával vložky do zubů.Na jedničce se mi udělal druhý den abses(z kterým sem si poradila a druhý zub bolí dokonce i ústa mám nateklá.Když jsem tam volala tak mi bylo zděleno,že mám počkat do zítra,protože zub může být rozdrážděný.Myslíte že bolest může nějak ublížit plodu?Někde jsem četla že bolest zubu může vyvolat porod :think: .Jsem v 18 týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
3.11.10 09:04

no mě se to moc nezdá .Měla jsem podobný trápení (ale ne v těhotenstv í ) čištění kanálků cementování čištění bolesti -pořád dokola ,alž se mi tam udělal hnis a musela jsem na opraci (kde mi řekli,že mi zubařka původně ten zub špatně vyvrtala .No nikomu to nepřeju bolest strašná i přez léky proti bolesti.

JInak ano, zánět v ústech může vyvolat předčasný porod stejně jako zánět ,kdekoli jinde po těle .
3la bych na pohotovost bolest a napuchlá tvář z podrážděnýho zubu?-to slyším poprvé,spíš se ti tam něco děje .asi by měl vyndat vložky a ty chodit na průplach kanálků tak obden a až pak to zas zkusi zavřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
3.11.10 09:09

Zub muze byt podrazdeny, ale pokud to mas i natekle, muze to byt i zanet. Kdyz me pred rokem a pul u jednoho zubu trhali nerv, cistili kanalky, tak mi to pak po uzavreni zhruba po tydnu zaclo bolet. Bylo to v patek a o vikendu se to rozjelo tak, ze jsem bulela bolesti. Nic jsem ale natekle nemela. V pondeli jsem sla k zubarce a dala mi antibiotika, ktere zabrali az skoro po tydnu. Tenkrat mi zubarka rikala, ze to nekdy zuby bez nervu delaji, ze ona to ma kazdy rok na jare.
Jestli muze bolest zubu vyvolat porod netusim, ale pokud te hodne boli a mas to natekle, tak si tam zkus zavolat jeste jednou, ze te to boli nesnesitelne a jsi otekla. Je treba mozne, ze ti ty kanalky nevycistili poradne a zaclo to zlobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
3.11.10 09:14

U nás je pohotovost pouze v pátek,v sobotu a neděli a to jen odpo asi 2 hodinky.-Měla jsem tam nějakou růžovou vložku a tu sem si měla vyndat kdyby to začalo bolet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.11.10 09:23

Neboj a buď v klidu. V 1. a 2. trimestru můžeš krátkodobě Paralen 500 i Ibuprofen 400, i injekci u zubaře, úplně v pohodě. .

Můj zubař mi cca ve 24.tt řekl, že s péčí končíme, neb ke konci už jsou dásně hodně prokrvené a citlivé a těhule už má být v klidu. Ať přijdu nejdřív po 6nedělí, pokud nebude nic bolet, tak až po 3.měsíci mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.11.10 09:28

Můj zubař říká, že by střílel doktory, co zavíraj zuby se zánětem. Když jsem přesně tohle mněla, dal mi stříkačku s ohnutou jehlou a po každém jídle jsem měla zub důkladně vypláchnout. A zub přestal fakt bolet. Dělala jsem to i ústní vodou a ještě jsem cumlala tu a tam znecitlivující pastilky, tuším Septolete Neo.

maminka189 píše:
U nás je pohotovost pouze v pátek,v sobotu a neděli a to jen odpo asi 2 hodinky.-Měla jsem tam nějakou růžovou vložku a tu sem si měla vyndat kdyby to začalo bolet…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.11.10 09:36

Já taky chodím teď k zubaři, taky jsem měla podobný problém, vyvrtal, vyčistil kanálky-pěkně nepříjemná věc teda :-? , potom mi tam dal vložku na zaléčení a měla jsem přijít za necelých 14 dní na kontrolu.
No myslela jsem, že se zblázním jak to bolelo, brala jsem i dva léky denně na bolet - ta trvala 3 dny, kdy jsem uvažovala, že půjdu opět k němu, ale na 4 den se to upravovalo.
Mně někdo zase říkal, že bolest je normální, jakože když tam člověk měl kaz a nebo nějak nemocný, že to jakoby dezinfikuje..
Moje babička má opravované zuby tento týden a má pusu taky upuchlou, bolest, prášky, prý je to normál, ale záleží, že…
Tak uvidíš, jak se to bude vyvíjet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
3.11.10 10:17

Asi počkám do zítra a pak uvidim…Pokud to bude bolet tak tam raději zajdu,nerada bych malé nějak ublížila.Je pravda že včera to byl děs,ale dneska už to jde…Já jsem měla takovou zubařku, že opravovaní zubů(tenkrát jich bylo asi 5 jí trvalo tak dlouho,že na konec se chytli všechny a tenhle zubař je fakt špička.Měl to hotové za 3 týdny,ale je pravda že mi musel „pár zubů“vyndat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.11.10 10:27

Jejda, no já chytla zánět pod umělou korunku, neměla jsem potvrzený těhotenství, asi 5 tt (doktor na ultrazvuku nic nenašel), trápilo mě to 14 dní, ani antibiotika nezabrala. Nakonec mi to musel říznout. Dneska jsem v 30 tt a vše v poho. Nebála bych se toho, že to vyvolá porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
3.11.10 10:40

Jéé co já bych dala za to,kdybych byla už ve 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.11.10 12:45

Hihi, taková sranda to není, nejdou mi nandavat ponožky a když otevírám dveře, tak na ten břuch zapomenu a vždycky jednu vyfásnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
3.11.10 14:18

taky jsem už byla těhule a okolo 6.měsíce mi musel kaničky zavazovat přítel:-).Já jsem teprve v 18týdnu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.