Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a ovulaci máš nebo ne?
Příspěvek upraven 16.05.20 v 12:04
Muze, at uz hodne nizka nebo hodne vysoka vaha muze poceti branit
ale porad by bylo lepsi probrat se svym gynekologem, jestli neni spis problem jinde…
Velice nízká váha může způsobit narušení menstruačního cyklu a tím pádem i neschopnost otěhotnět. Ale řeš to primárně se svým lékařem.
Záleží jestli máš pravidelně menstruaci a ovulujes. Ale vazis fak málo. To je hrozná podvaha.
@JancaS84
Ovulaci mam ukazkovou a menstruace chodi dá se říci na den přesně ![]()
Jestli máš cyklus takto v pořádku, tak to možná chce jen víc trpělivosti, 7 měsíců není zas tak dlouho. Jsi sice mladá, ale i tak… S doktorem to pomalu můžeš otevřít, ale myslím, že pokud se nesnazite ani rok, ještě ti spíš doporučí trpělivost než nějaká vyšetření. Ale to není osobní zkušenost, jen co vím tady z jiných diskuzi, od známých atd. ![]()
@Anonymní píše:
@JancaS84
Ovulaci mam ukazkovou a menstruace chodi dá se říci na den přesně
Tak to by mělo jít. Ale 7m není zase tak dlouhá doba. Zajdi za svým gynekologem, ať tě vyšetří na pohlavní nemoci (chlamydie) a jiné infekce. I když nemáš příznaky žádné, může to být příčina. Držím palce ![]()
Zkus ještě krevní testy, pokud bys byla podvyživená (váhu máš nízkou, ale jsou i takoví lidé s opravdu křehkými kostmi, takže těžko říct - mám kamarádku 160cm/43kg a naopak je velmi žensky tvarovaná, vypadá tak na 55kg, takže váha sama osobně není vypovídající), můžeš mít nedostatek třeba b vitamínů (i jiných živin), a to by pak mohlo ztěžovat uhnízdění vajíčka nebo tak něco. Váha sama o sobě asi problém nebude, taky mám spolužačku 170cm/45kg (a ta na tu váhu pro změnu fakt vypadá) a má 3 zdravé děti… Takže radím zajít k doktorovi na testy, možná i na endokrinologii. ![]()
Znám taky příběh, kde holka (vysoká) i při 70 kg nemohla otěhotnět jenom proto, že měla málo tuku. Hodně cvičila fitnes, měla svaly, byla hezky tvarovaná, ale potřebovala více tuku i když ovulaci měla normálně. Kým nenabrala tuk, miminko se nekonalo. Tělo ženy potřebuje nějaké minimální množství podkožního tuku, aby mohlo otěhotnět. Kolik to je, je hodně individuální. 40 kg je podle mě extrémně málo.
Ahoj, já už se řadím mezi těhulky, ale o miminko jsme se s mužem snažili 14 měsíců. Nevím jestli to bude i zrovna tvůj problém, ale u mě to bylo extremní psychické vypětí. Furt jsem byla stresovaná v práci, málo jsem jedla, docela dost cvičila, myslím si, že jsem neměla až tak nízkou váhu, ale sám gynekolog mi navrhl že by nebylo na škodu kdybych tak 2 kg přibrala a to jsem měla 58/168 a podle svého cyklu bych si mohla řídit i hodinky
nicméně, začala jsem víc „myslet na sebe“ - chodila pravidelně na masáže, moc doporučuji reflexní terapii plosek nohou, lymfodrenáž, přibrala 3 kg a šlo to. Za 4 tydny mám termin porodu
citím se užasně, nejsem otekla, cvičím těhotenskou jogu, baštím, dokonce jsem celé těhotenství cvičila vše po konzultaci s lekařem
moc si to užívám a přibrala jsem zatím 7 kg. TAKŽE NEVÍM CO PŘESNE ZABRALO, ALE I TAK TI PŘEJI HODNĚ STĚSTÍ ![]()
Otehotnela jsem se stejnym BMI uplne v pohode. Ms mam nepravidelnou cely zivot. Ikdyz ted vazim o 10 kg vic.
@Anonymní píše:
Otehotnela jsem se stejnym BMI uplne v pohode. Ms mam nepravidelnou cely zivot. Ikdyz ted vazim o 10 kg vic.
Tak jsi mě trosku uklidnila.. ale i tak mě to štve, ze to nejde jen tak nahoru
dekuju ![]()
Ahoj, předem se omlouvám se za anonym, ale není mi to moc příjemné.
nemáte s tím některá zkušenost? Díky za odezvy
Snažíme se 7 měsíců o mimčo..
Je mi přes 22 let, vazim 40kg a měřim asi 160cm.. vždycky jsem vážila takhle malo. Nejde mi proste jen tak přibrat, mužů jist co chci a kdy chci a proste nepriberu..
Moje otázka však zní, jestli to třeba nebrání početí..