Může za to krize?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Může za to krize?
Ahoj holky, tak opět se babrám na dně. Nejenže mi hrozí, že mě kvůli 3denní neschopence (musela jsem jí předčasně ukončit, byť sotva dýchám a beru ant) vyhodí (mám na dobu určitou), ale před chvílí jsem se dozvěděla, že mi snížili opět plat o 4 tis. Minulý měsíc o dva. Takže suma sumárum jsem za dva měsíce přišla o 6 tis.
Myslíte si, že za to fakt může krize? Nebo je to vyčůranost podnikatelů, kteří hřeší na to, že je práce málo a tak zkouší, co lidi vydrží?
Hledala jsem brigádu. Ty jsou, ale je to většinou jen přes dopoledne, což já jsem v práci. Ještě budu pátrat. Brňačky - nevíte o něčem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Plat Ti mohou upravit platovým výměrem a ty se snížením musíš souhlasit, pokud jsi se snížením nesouhlasila tak by Ti měli plat doplatit, jinak je to porušení smlouvy ze strany zamestnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže občas se dělá to,že plat je jednak na papíře a druhý skutečný.I když je to nesparavedlivé a krajně nevýhodné pro zaměstnance,tak často aby měl dotyčný práci,tak na to kývne.A potom se snižuje lehce ![]()
Základ,který je na papíře,je často naprosto směšný.
Nebo další možnost je osobní ohodnocení-to může tvořit dosti podstatnou část platu a dá se s ním manipulovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janik73 píše:
Plat Ti mohou upravit platovým výměrem a ty se snížením musíš souhlasit, pokud jsi se snížením nesouhlasila tak by Ti měli plat doplatit, jinak je to porušení smlouvy ze strany zamestnavatele
přesně tak, aby ti mohli snížit plat proti výměru, který máš ve smlouvě,musíš jim to podepsat.
Jakmile se ale ozveš, může se stát, že ti dají výpověď a nebo neprodlouží smlouvu.
otázkou ale je, jetli stojí za tom tam dělat, když ti vzali 6000,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lasička1 píše:
Jenže občas se dělá to,že plat je jednak na papíře a druhý skutečný.I když je to nesparavedlivé a krajně nevýhodné pro zaměstnance,tak často aby měl dotyčný práci,tak na to kývne.A potom se snižuje lehce
Základ,který je na papíře,je často naprosto směšný.
Nebo další možnost je osobní ohodnocení-to může tvořit dosti podstatnou část platu a dá se s ním manipulovat.
NO o tomto mi něco povídej. Já měla základ minimálku + AŽ 40 % osobního + provizi
hrábli do toho až po mém odchodu na nemocenskou v těhu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemyslim si ale záleží to taky na obor v jakém děláš.
Muj muž třeba bere skoro dvojnásobek co loni a už loni měl velmi pěkný plat.Takže u nás naopak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
muzu jen doporucit hledat neco jineho.. vetsinou jsem hledala na jobs.cz a novy je ted dzob.cz.. tak treba tam neco najdes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám ve skladu na expedici. Seskládávám zákazníky (zboží z několika pater) na co nejméně palet, balím a chystám k odvozu. Ve smlouvě mám 10tis základní plat + 8 tis odměny. Při nástupu mi bylo řečeno, že na odměny se nesahá. A opravdu se na ně nesahalo. Až poslední dva měsíce a to razantně. Vím, že to můžou stáhnout až na 10 tis.
Mezitím propustili několik lidí, ale přijmuli dva „kamarádíčky“ vedení. Práce je pořád stejně, ne-li víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslím, že by to byl vliv krize. Pro některé majitele a manažery bychom byli drazí, i kdybychom pracovali zadarmo.
Vloni jsem měl základní plat 23000,– hrubého. Ejhle, najednou z toho bylo 11300,– základu a 11700,– pohyblivé složky. Nepodepsal jsem to, stejně si udělali po svém. Takže jediná cesta byla směrem ven z firmy. Tak jsem šel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lemaz píše:
Dělám ve skladu na expedici. Seskládávám zákazníky (zboží z několika pater) na co nejméně palet, balím a chystám k odvozu. Ve smlouvě mám 10tis základní plat + 8 tis odměny. Při nástupu mi bylo řečeno, že na odměny se nesahá. A opravdu se na ně nesahalo. Až poslední dva měsíce a to razantně. Vím, že to můžou stáhnout až na 10 tis.
Mezitím propustili několik lidí, ale přijmuli dva „kamarádíčky“ vedení. Práce je pořád stejně, ne-li víc.
Víš co,já jsem taky dělala ve velkém podniku,a tam si taky dělají s lidma,co se jim zachce.Neustále vyhrožují,že za bránou čeká 50 dalších…odpracovaná léta a zkušenosti nic neznamenají
ráda bych si po mateřské našla něco klidného,abych i já byla klidná na malýho.Jsem chabrus na nervy,a nechci,aby se to podepsalo na tom nebohém nevinném dítěti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, my jsme prý byli také velká firma. Pracuji tam teprve rok. Ale snížili stavy natolik, že když jeden vypadne, tak se prostě nestíhá. Přesčasy samozřejmě neplatí. Je to o to horší, že tam zůstaly stálice, které mezi sebe nepustí ani myš. Dávaly mi tak zahulit, že jsem skončila na Neurolu. Teď se to snažím brát jedním uchem tam, druhým ven. jen jsem pořád ta špatná, za všechno můžu (i když u toho třeba vůbec nejsem). Zkrátka je to tam lahůdka. No, ale živí mne to. Blbě, ale účty zaplatím. Tedy až do tohoto měsíce. To už nevím, jak to udělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momi, to jsme poslouchali taky, za každého z nás čeká před bránou deset dalších. Noa měli jsme tam držkatého pomocného dělníka, který se zeptal:„Pane řediteli, všiml jste si, že ti lidi tam ve skutečnosti čekají na autobus???“ Před fabrikou byla zastávka MHD… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Momi, to jsme poslouchali taky, za každého z nás čeká před bránou deset dalších. Noa měli jsme tam držkatého pomocného dělníka, který se zeptal:„Pane řediteli, všiml jste si, že ti lidi tam ve skutečnosti čekají na autobus???“ Před fabrikou byla zastávka MHD…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Momi, to jsme poslouchali taky, za každého z nás čeká před bránou deset dalších. Noa měli jsme tam držkatého pomocného dělníka, který se zeptal:„Pane řediteli, všiml jste si, že ti lidi tam ve skutečnosti čekají na autobus???“ Před fabrikou byla zastávka MHD…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit