Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojka těhulky, nejsem si jistá jestli mám jet do porodky nebo raději ještě počkat.....zítra máme termín a dneska od 2:13
nespíme.Mám kontrakce od začátku po míň jak deseti minutách, ale problém je v tom, že pořád nemáme pravidelnej interval, jednou je to za 5 jindy za 3 a pak zase za 8 v deset ráno jsem volala pro jistotu do porodky a sestřička mi řekla, že jsou to nejspíš jenom poslíčci a ať jsem zatím v klidu. Jenže dvě horký vany nepomohly, měla jsem kontrakce jak ve vaně tak hned jak jsem vylezla a přijde mi, že na poslíčky už to trvá nějak dlouho, přece jenom mám za sebou skoro dvanácku
bolesti jsou dlouhý a nesnesitelný a teď se na chvíli ustálili na pět nebo čtyři minuty a najednou až po deseti.
Jak jste to měli vy, musí být intervaly přesně po stejný době nebo se to může občas vychýlit?po každý druhý kontrakci lítám na záchod a myslela jsem si, že mi „kape“ i plodovka, ale to by asi kapalo celou dobu ne jenom na záchodě ne?
Prosím písněte vaše zkušenosti už chci aby ta děsná bolest skončila ![]()
No tak jeď, prosím Tě, takhle radit se nedá, každá to má jinak. Natočí ti tam monitor a prd poznají, když jim řekneš, že už máš kontrakce pravidelně
zbytečně se takhle stresuješ. Plodovka může ukapávat, ono hlavička může ucpat „dirku“
Přeji hodně štěstí a ať máš mimíska brzo u sebe ![]()
Jinak moje zkušenost - hned po pěti minutách, pak po třech a za tři hodiny bylo komplet dokonáno ![]()
Hele,klidně jeďte…raději plašit než něco zanedbat,oni tě nevyhodí,max.pošlou dom.Vezmi si vložku…porodnickou,oni udělají zkoušku,jestli to je plodovka,pak tě vyšetří a uvidíte.
jestli je máš po 4-5 minutách, tak to bych už jela! no co, kdyžtak tě pošlou domů, lepší než začít rodit doma
Já třeba neměla poslíčky vůbec, 4 dny před termínem jsem měla kontrakce ráno od 7.30, nepravidelně, po cca 15 minutách, někdy dýl, pak večer se to začalo zkracovat a jeli jsme nějak po desátý, kdy to bylo už po asi 4 minutách, přijeli jsme do porodky a malej byl na světě za 4 hodiny ![]()
já jsem chtěla být doma co nejdýl, ale vzhledem k pozitivnímu streptokoku už pomalu pojedu máte pravdu max pojedu domu
ale ten nesnesitelnej hlad ![]()
Smajlicek…my taky jeli na dvakrát…
V 5 večer…a to mě poslali dom…taky jsem myslela,že mi odtéká plodovka…
A pak jsme o půlnoci jeli znova.....to už byly kontrakce ale prý hned rodit nebudu,že jsem zavřená a že nejdřív dopoledne..
A ve 4.43 byl na světě ![]()
smajlicek90 píše:
já jsem chtěla být doma co nejdýl, ale vzhledem k pozitivnímu streptokoku už pomalu pojedu máte pravdu max pojedu domuale ten nesnesitelnej hlad
ty nejíš? já se cpala celej ten den než jsme jeli, jsem si právě myslela, že to jsou poslíčci, tak jsem to neřešila
a taky to vůbec nevadilo
měla jsem pár lžic polívky a v noci jogurt je mi na zvracení při pomyšlení na jídlo ![]()
jdu se oblíkat tak mi držte palečky ![]()
smajlicek90 píše:
měla jsem pár lžic polívky a v noci jogurt je mi na zvracení při pomyšlení na jídlo
jdu se oblíkat tak mi držte palečky
Držím a jestli to je ONO at to máte brzy za sebou ![]()
Dej pak vědět
Vezmi si alespoň nějaké tyčinky, prý pomáhají hroznové bonbóny, já je měla, ale nějak nestihla vůbec nic ![]()
Urcite jed,radeji falesny poplach nez rodit doma.
A pokud je ti na
z jidla,tak to uz asi rodit budes,ja v den porodu nesnedla nic,taky mi bylo zle jen z pomysleni na to neco snist.
Jestli to je plodovka, tak jeď
a řekni jim, že ti kape už od tolika a tolika hodin, na prevenci proti infekci
Jinak teda hodně štěstí ![]()
J8 bych jela…na pravidelné kontrakce už nedám u druhého jsem rodila s nepravidelnýma ![]()
taky bych jela, po telefonu ti těžko řeknou, přesně co a jak, já když jsem dojela do porodnice, tvrdili mi při příjmu, že to stejně ještě dlouho nebude, ale pro jistotu, že mě přijmou a hodinu a půl od příjmu byl malej na světě… Nestihlo se vůbec nic, holení atd. se nekonalo, protože už na to nebyl čas… ![]()