Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtela bych se zeptat. Moc zkusenosti s teplotou nemam. Dcera 2,5 je po ockovani mmr ted mela dva dny teploty po 9dni od ocka. Mela jeste rano v 5:30 39,1 ted uz bez teploty. Je blbost dneska chodit na nakup? Myslela sem ze kdz je vikend bude min lidi ale kaslu na to. Ale zajima me po jake dobr od teplot chodite z detma ven pripadne nakoupit? Dekuju
Pokud měla ráno teplotu, určitě bych nechala v klidu dítě doma. Ona může ještě večer zase vyskočit.
@nozu jo to urcite doma budem ale spis me zajima po jake dobe od teploty se muze ven pripadne nakoupit nebo mezi lidi
@Leknin31 pokud nejsou jiné příznaky, tak jsem držela pravidlo, že ven se chodilo po 24 hodinách bez teplot. Ale ono to není o tom, jestli se může nebo nesmí. On tě nikdo nezavře do vězení, pokud půjdeš s dítětem s horečkou ven ![]()
Tak určitě nechodím ven jako hrát na hřiště nebo tak…ale když musím nakoupit protože doma není chleba nebo potřebuju něco na vaření tak prostě jdu horečka nehorecka, nemoc nemoc..to se nedá svítit…
Po nemoci kdy vidím že i když třeba ještě trochu teče rýma nebo trochu pokašláva tak dám třeba ještě den dva klidu a pak jdeme ven. Rozhoduje i počasí… Do kolektivu (školka, dětská skupina) tam bych počkala určitě více dní…
@Vladusxx píše: Více
Hele na nákup asi jo, ale zbytečně na courandu asi ne.
Ockovani není nemoc, jenom ji to vyčerpá
@nozu Tak já to vím že mě nikdy nezavře ale zajímalo by mě kdy je to optimální a ne že někdo na mě bude koukat že nemůžu
@Vladusxx Jo to určitě mezi děti taky nechodím mě spíš šlo o nákup jako jídlo víš jestli můžu jít abych jako nějak neohrozila
@Leknin31 jelikož je to po ockovani tak bych nechala ještě dnesk v klidu a šla zítra. Případně hodit do kočáru a rychlonakup dnes.
Pokud byla horecka po ockovani, tak bych dite soupla do kocaru a na nezbytny, rychly nakup sla.
@Leknin31 jak jsem psala pokud musím tak jdu..pokud to můžu odložit nebo počkat až bude chlap doma (což je málo) tak to odložim o den dva…bohužel bydlíme v pr..světa kam nikdo moc nedováží takže prostě vemu děti dám je do auta a dojedu pro to nejnezbytnejsi… naštěstí přes týden řešíme hlavně pecivo. Jinak děláme 1× týdne velký nákup ve meste… Blby třeba u nás je že chlap dělá 12h směny odjíždí v 5 a vrací se v půl 7 takže buď je zavřeno nebo už pečivo moc není…jinak bych i zaúkolovala jeho no ale smůla…
Dítě bych dala do kočáru a rychlý nákup bych udělala, pokud dítě nikdo nemůže doma pohlídat nebo pro nás nakoupit. Pěšky bych dítě nikam nevlačela, bude unavené a oslabené z horečky.
@Leknin31 píše: Více
a kdo na tebe bude koukat, že nemůžeš? máš divné uvažování, lidem je to úplně jedno, jde o to, že tvé děcko je unavené, když má po očkování horečku, ale na čele to napsané nemá, že by někdo koukal
![]()
@stinga Prosím tě než budeš na to reagovat tak si přečti co mi ta holčina psala pak ti dojde na co reaguju takhle ona mi že mě někdo nezavře tak jsem jí psala že mi nezajímá kdo by jak koukal aspoň si to precti než něco napíšeš za nesmysl
Sorry za překlepy a chyby já to diktuju
Příspěvek upraven 08.06.24 v 17:15