Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeden nejmenovaný člověk na jistém serveru uváděl, že prý desetitisíce chlapů přicházejí o své děti kvůli nenávistným bejvalkám, nepřejících úřadů.
Co myslíte, je více chlapů, co by se chtěli strašně moc starat o své děti, ale my zlé ženské jim to nedovolíme, nebo…
Těch, co se starat nechtějí, či jsou tyhle dvě skupiny tak nastejno?
Mně vždycky dostanou řeči o tom, že se chlap nestará o své děti, protože mu to žena nedovolí. A prej muži, co se vážně starat nechtějí jsou jenom výjimka. ![]()
Mám v okolí pár mužů, kterým ex brání v kontaktu s dětmi. Ale určitě je většina těch, kteří se starat nechtějí.
Podle mě tohle tvrdí hlavně ti, kteří ženě ubližovali a kvůli tomu není možné, aby se s dětmi vídali. Logicky žena se bude snažit s takovým utnout kontakt na minimum. Je to nepříjemné a radši řeknou zlá bejvalka, přitom sami mají máslo na hlavě. ![]()
Chlap, ktery verejne prizna, ze se starat nechce, by pak musel chodit kanalama. Takze to neudela.
Znate nekdo takoveho? Ktery na plnou hubu verejne rekne „ja se o sve deti starat nechci“?
Max s dovetkem „stejne nejsou moje, podvedla me s antikoncepci“ apod.
Takze to je: „nemuzu, protoze - jsem chudak porad v praci, vydelavam na alimenty, ex mi deti odpira, nemuzu, neni mi dobre, nemam pro deti podminky, nemam na deti penize jsem v exekuci, presunul jsem se do zahranici, zivim novou rodinu…“
Nebaví je to a neumějí to. Děti stejně někam odloží.
Jen dělají vlny. Výjimky potvrzuji pravidlo a je jich minimum
No..mám kamaráda, kterému se bývalá žena odstěhovala do jiného města. Nejdřív řval, že se o děti bude rvat jako lev. Že je chce vidět kdykoliv to půjde a klidně si je vezme do péče. Nakonec, když mu řekla, že mu je tedy každý druhý víkend přiveze, tak i to bylo moc, protože dva víkendy pracuje a jeden chce mít pro sebe ( jako by neměl v týdnu volna dost). Takže asi tak..
Já zase znám jednoho, co se rozváděl a aby to ženě osladil, trval na svěření dětí do své péče. Protože měl hodně peněz na právníka, prosadil to. No, dopadlo to tak, že o děti se starala jeho nová o 20 let mladší přítelkyně, která se mimochodem starala i o jeho nemocnou matku. On byl totiž strašně zaneprazden, protože ve volném čase musel jezdit na kole.
@Santa Juana píše:
Já zase znám jednoho, co se rozváděl a aby to ženě osladil, trval na svěření dětí do své péče. Protože měl hodně peněz na právníka, prosadil to. No, dopadlo to tak, že o děti se starala jeho nová o 20 let mladší přítelkyně, která se mimochodem starala i o jeho nemocnou matku. On byl totiž strašně zaneprazden, protože ve volném čase musel jezdit na kole.
Sobec, chudáci děti. ![]()
@Lucie_Sx píše:
Chlap, ktery verejne prizna, ze se starat nechce, by pak musel chodit kanalama. Takze to neudela.Znate nekdo takoveho? Ktery na plnou hubu verejne rekne „ja se o sve deti starat nechci“?
Max s dovetkem „stejne nejsou moje, podvedla me s antikoncepci“ apod.
Kruci musím říct ex, že má chodit kanalama ![]()
Ale ne, že by se k tomu muži kolikrát veřejně nepřiznali. Navíc těm, co to přiznají je úplně jedno, jak se na ně okolí dívá. ![]()
@Annabela11 píše:
Myslím že většina chlapů se starat prostě nechtějí…
Souhlasím… můj ex se teda stará, ale to starání je tak jak vyhovuje jemu. Každou chvíli slyším…„nemůžu, jsem v práci, nedali mi dovolenou, mám práci doma, zapomel jsem“ ![]()
Jen já prostě musím vždycky…
Ti co tahají problémy dospělých přes děti, pro ty nemám dobré slovo.
Ať už vycházím nebo nevycházím s bývalým dobře. Děti za to nemohou.
(Samozřejmě výjimky typu týrání dětí, bezdůvodné bití apod.)
U nás měl bývalý přístup k dětem. Nechtěl a ani neplatí. Prochází mu všechno.
Ale to je zas jiná kapitola. Ztratil děti, vem čert alíky za deset let.
A k té otázce: podle mého okolí, podle sebe - nemají zájem o děti. Nebo mají že začátku na „oko“ A pak skutek utek..
@dreamis píše: Podle mě tohle tvrdí hlavně ti, kteří ženě ubližovali a kvůli tomu není možné, aby se s dětmi vídali.
Prosím, nepiš tyto nepravdivé kydy. Právo otce na styk s dítětem nemá žádnou spojitost s tím zda matce dítěte dříve ubližoval či neubližoval. To jsou dvě naprosto odlišné věci. Posuzují se odděleně.
Ty se zjevně zastáváš těch fúrií, které se chlapovi dodatečně mstí přes děti, a obhajují to tím, že se po léta trpělivě chovaly jako onuce. Naštěstí ústavní soud zatrhl tyto nsmyslné úvahy o „spravedlivé pomstě“.
Upřímně, neznám žádného chlapa, kterému by ex znemoznovala styk s dětmi. Zato těch, kteří po rozchodu o děti zájem nemají, znám požehnaně.