Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky tak jen tak na odhlehčení a taky proto,že mě velice zajímá jak to chodí v jiných rodinách zakládám toho téma.
Tak za mě jedena z tisíce věcí
U nás jsem hlavou rodiny já naštěstí,jinak bysme byli už dávno pod mostem
Ale jakmile přijdu za manželem s tím,že si chci promluvit o zásadních věcech (teda alespoň pro mě zásadních),tak se začnem bavit a po tom,co nastíním můj náhled věci náhle zjistím,že manžel spí.pokud se mu náhodou nepovede tak rychle usnout,tak ho prý nesnesitelně bolí hlava a má migrénu,ale jen do té doby než se vzdám myšlenky na rozhovor.pomalu si začínám připadat jako čarodějnice
A dělám si z manžela srandu,že až nebude moct zase usnout,ať mě vzbudí nadhodím téma výchova našeho dítěte,finance a bude tuhý do pěti minut
Dnes už se tomu směju,ale než jsem to zkousla mi trvalo pěkně dlouho.
čím mě štve ??? no toje jasný,jsou to asi 3 věci,…takže ta první,ta je asi nejhorší,ikdyž někdo by ji zase ocenil a přivítal,tím nechci říct že já ji neocení,určitě ano,…1./je to jeho pracovitost,přijde z práce a zase lítá kolem baráku,teď poslední týden betonoval obrubníky na nový plot a teď do toho mlátil kostky do země…no za to jsem ráda že je šikovnej,umí úplně všechno,teda ještě se nenaučil pletení,…
to si dělám srandu,ale spíš mi jde o to že když dělá v práci-i do noci,pak doma,tak nemá čas na malého…a ten za ním letí,jen co přijede,…jenže to je pořád že musí doděla támto a tohle
…
2./neodnáší si mokrý ručník z koupelny po vykoupání a já ho tam najdu rádno smuchlanej a smradlavej !!!!
3./potrpí si na svoje milované 100% bavlněné ponožky,takže když náhodou nejsou ještě smotané a v šuplíku,tak si prostě jiný nevezme a lítá po baráku a hledá ty svoje…ikdyž se mu nedivím,být celej den v tech pracovních botech se silonovýma ponožkama to by asi nebylo příjemný,…
takže asi tak,ale ty poslední dvě věci nějak přežiju,…jen ta první,to je mazec,…
Můj muž při tušení „vážného pohovoru“ sice rovnou neusíná, ale snaží se to předstírat
Ovšem nedávám se odradit! Zatím… ![]()
no, tak já bych si postěžovala na něco podobného. Štve mě, že mi odpovídá na dotazy a přitom mě vůbec neposlouchá!
![]()
kuklici píše:
Můj muž při tušení „vážného pohovoru“ sice rovnou neusíná, ale snaží se to předstíratOvšem nedávám se odradit! Zatím…
tak u nás ty rozhovory zatím tak nějak fungují,to bude asi tím že nejsou tak časté,když je často v práci…jen nevím kdo je hlavou rodiny,on chodí do práce…a já se starám o zbytek,…
Mě neskutečně vytáčí tím, že si z triček z komínku ve skříni bere vždycky jen to svrchní. Nemáme moc místa, tudíž má sváteční i pracovní v jednom komínku. Takže si klidně nové pěkné tričko vezme na stavbu, tam ho oddělá a ještě se diví, proč jsem vytočená. Stejně tak, když jedeme do města, vezme si klidně to svrchní pracovní a když se ho zeptám, proč si nevezme normální, tak tohle přece bylo navrch.
To mě neskutečně dere ![]()
Můj chlap se naučil super věc. Nejen že mi u „důležitých“ rozhovorů neusíná, on se naučil dokonale předstírat pozornost a dokonce zvládá odpovídat na mnou záludně položené otázky ![]()
Jinak mě vždycky dokáže naštvat svou pomalostí. Vstane, musí minimálně na půlhodiny na záchod, do sprchy, pak kdo ví co ještě … Já vstanu o půl hodiny později, obstarám sebe, malého, připravím snídani, nachystám věci na výlet/plavání, uklidím byt a ještě na chlapa čekáme mezi dveřma ![]()
Myslím, že podobná diskuze proběhla před nějakou dobou a pěkně se rozvětvila ![]()
Já nenávidím:
Angua píše:
- myje nádobí, když potřebuju vařit
Angu aspoň že ho někdy umyje
. Nemůžeš být tak zhýčkaná a chtít po něm ještě odpovídající harmonogram ladící s tvým programem ![]()
Bayuska píše:Angua píše:Angu aspoň že ho někdy umyje
- myje nádobí, když potřebuju vařit
. Nemůžeš být tak zhýčkaná a chtít po něm ještě odpovídající harmonogram ladící s tvým programem
No my máme dohodu „já vařím, ty myješ“, která střídavě upadá a je znovu obnovována (teď zrovna prožívá období renesance
). Dle znění této dohody bych čekala, že bude nádobí umyto po dovaření, tedy po obědě, případně po včeři a ne v 10:00 dopoledne další den, kdy tam potřebuju něco dělat
Ale umyje, to zas né že né…
Jooo - „máme něco k jídlu?“ řečeno tónem - nic jsem tam neviděl, určitě nic není, mě taky dostává do varu
![]()
Angu mě na tom spíš štve ten dovětek, že od včerejška nejedl
. Říká to fakt každej den
. To zní jako kdyby neměl pusu a ruce. Copak já jsem zodpovědná za jeho stravovací režim i když je třeab 50km od domova?
ggrrrrr ![]()
Nesklápí prkýnko u WC ![]()
Ponožky hází do koše na prádlo, aniž by je vyklepal např. od písku, trávy atd. když řeknu, ať si ten svůj humus vypere sám, jen to hodí do pračky, nevyklepe a pak se diví, že tam ten písek zůstal.
Vysvětluje mi věci, kterým nerozumí (zejména ekonomické teorie
) a tváří se u toho děsně důležitě. Když chci, aby mi vysvětlil něco ze svého oboru, tak se vymlouvá, že takhle od stolu to vysvětlit nejde ![]()
Namátkově jsem přečetla příspěvyk a musím říct, že všichni chlapi jsou si trošičku podobný
.
1. štve mě, že když já chci řešit nějaký i sebemenší problém a jemu se nechce tak se nic řešit nebude. Pánovi se nechce ![]()
2. neumí mluvit na rovinu, prostě na všechnou jde oklikou, neřekne rovnou co mají má srdci, všechno okecá až hrůza ![]()
3. LŽE a myslí si, že to nepoznám
, to mě štve asi nejvíc ale lež má krátky nohy a vždycky v právý čas vyplave nahrou ![]()
Jinak mě štve hodně věcí ale něco jste už tu popsaly ![]()
Nezeptá se na cestu, když zabloudíme. Raději stojí i 10 minut a naštvaně studuje mapu. Naštve se, když sundám okénko a někoho se zeptám
A nutí mi mít mapu na klíně a navigovat, i když ví, že ji budu mít klidně obráceně a nepoznám to ![]()