Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, můžou. Je to jejich auto, tak si s ním můžou dělat, co chtějí. A vůbec nechápu, že jste na toto nastavení přistoupili.
@Anonymní píše:
Zdravím
Mám dotaz, rodiče od přítele nám koupili před 2 lety auto, auto je psané na ně, pravidelně auto splacime, vše co je potřeba platíme my(pojistku, kola technickou atd),nějakou dobu se s nemi nestykame, ted nám začali vyhrožovat pokud se s nemi nebudeme bavit a dělat to co chcou, tak chtějí vrátit auto. Můžou nám ho jen tak vzít?
Jsou majitelé. Máte s nimi aspoň nějakou smlouvu?
Auto je na ně a vy ho splácíte? Komu? Leasingovce nebo rodičům? Celkem podstatná informace….
Poděkoval bych jim za pronájem auta a vrátil jim ho. Vození si zadku v novém autě za takové vydírání nestojí.
@Anonymní píše:
Zdravím
Mám dotaz, rodiče od přítele nám koupili před 2 lety auto, auto je psané na ně, pravidelně auto splacime, vše co je potřeba platíme my(pojistku, kola technickou atd),nějakou dobu se s nemi nestykame, ted nám začali vyhrožovat pokud se s nemi nebudeme bavit a dělat to co chcou, tak chtějí vrátit auto. Můžou nám ho jen tak vzít?
Proč splácíte něco, co vám nepatří? Majitelé nejste, takže ano, můžou. Proč ho nenapsali ba vás oproti smlouvě? Měli strach, že byste neplatili? Proč jste si ho nekoupili vy? Máte dluhy, exekuce? Máte aspoň smlouvu o splátkách?
A proč se s nimi nebavíte?
@Kockazvysocan píše:
Proč splácíte něco, co vám nepatří? Majitelé nejste, takže ano, můžou. Proč ho nenapsali ba vás oproti smlouvě? Měli strach, že byste neplatili? Proč jste si ho nekoupili vy? Máte dluhy, exekuce? Máte aspoň smlouvu o splátkách?A proč se s nimi nebavíte?
No to splaceni vypada na rodinny operak.
![]()
Zmateně napsané ale nemyslím, že je auto na půjčku. „Splácejí“ pravidelné platby za údržbu, pojištění, provoz… Tohle je nejlepší význam, co jsem z toho pobral. Nikoli nezbytně správný.
@Ivan PPZ píše:
Zmateně napsané ale nemyslím, že je auto na půjčku. „Splácejí“ pravidelné platby za údržbu, pojištění, provoz… Tohle je nejlepší význam, co jsem z toho pobral. Nikoli nezbytně správný.
Já pochopila, že tohle platí nad rámec splátek
@Ivan PPZ píše:
Podle mě jim ho koupili rodiče a oni jim ho splácí. Až by ho splatili tak ho nejspíš prepisou na ne. Takový bezurocny leasing v rodině.
@Anonymní píše:Já to chápu, že rodiče jsou full vlastníci- včetně papírů. Splácení auta rodičům v tom já nevidím, ale může být.
Zdravím
Mám dotaz, rodiče od přítele nám koupili před 2 lety auto, auto je psané na ně,…
@Anonymní píše:…pravidelně auto splacime, vše co je potřeba platíme my(pojistku, kola technickou atd).
Tohle jsem bral jako nepřesnost, ale ano, vypadá to na operační lízing RODIČE s. r.o.
Ano. Oni jsou majitelé. Čili je právně jejich. Vám nepatří ani volant ![]()
Můžou. Auto je napsané na ně, čili oni jsou majitelé a se svým majetkem si mohou nakládat jak se jim zlíbí ![]()
Jen je tu malinkatá nejasnost s placením POV, prováděním/ pacením TK… jestli jim už třeba nepatří 2 kola?
Zdravím