Můžou nám vzít auto?

Anonymní
25.4.22 19:46

Můžou nám vzít auto?

Zdravím :palec:
Mám dotaz, rodiče od přítele nám koupili před 2 lety auto, auto je psané na ně, pravidelně auto splacime, vše co je potřeba platíme my(pojistku, kola technickou atd),nějakou dobu se s nemi nestykame, ted nám začali vyhrožovat pokud se s nemi nebudeme bavit a dělat to co chcou, tak chtějí vrátit auto. Můžou nám ho jen tak vzít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
25.4.22 19:50

No majitele pravne nejste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
25.4.22 19:52

Ano, můžou. Je to jejich auto, tak si s ním můžou dělat, co chtějí. A vůbec nechápu, že jste na toto nastavení přistoupili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
25.4.22 19:56
@Anonymní píše:
Mám dotaz, rodiče od přítele nám koupili před 2 lety auto, auto je psané na ně, pravidelně auto splacime, vše co je potřeba platíme my(pojistku, kola technickou atd),nějakou dobu se s nemi nestykame, ted nám začali vyhrožovat pokud se s nemi nebudeme bavit a dělat to co chcou, tak chtějí vrátit auto. Můžou nám ho jen tak vzít?

Jsou majitelé. Máte s nimi aspoň nějakou smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.4.22 19:56

Auto je na ně a vy ho splácíte? Komu? Leasingovce nebo rodičům? Celkem podstatná informace….

• Citovat
  • Upravit
8106
25.4.22 20:03

Poděkoval bych jim za pronájem auta a vrátil jim ho. Vození si zadku v novém autě za takové vydírání nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
25.4.22 20:04
@Anonymní píše:
Mám dotaz, rodiče od přítele nám koupili před 2 lety auto, auto je psané na ně, pravidelně auto splacime, vše co je potřeba platíme my(pojistku, kola technickou atd),nějakou dobu se s nemi nestykame, ted nám začali vyhrožovat pokud se s nemi nebudeme bavit a dělat to co chcou, tak chtějí vrátit auto. Můžou nám ho jen tak vzít?

Proč splácíte něco, co vám nepatří? Majitelé nejste, takže ano, můžou. Proč ho nenapsali ba vás oproti smlouvě? Měli strach, že byste neplatili? Proč jste si ho nekoupili vy? Máte dluhy, exekuce? Máte aspoň smlouvu o splátkách?

A proč se s nimi nebavíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
25.4.22 20:10
@Kockazvysocan píše:
Proč splácíte něco, co vám nepatří? Majitelé nejste, takže ano, můžou. Proč ho nenapsali ba vás oproti smlouvě? Měli strach, že byste neplatili? Proč jste si ho nekoupili vy? Máte dluhy, exekuce? Máte aspoň smlouvu o splátkách?A proč se s nimi nebavíte?

No to splaceni vypada na rodinny operak.
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.4.22 20:15

Zmateně napsané ale nemyslím, že je auto na půjčku. „Splácejí“ pravidelné platby za údržbu, pojištění, provoz… Tohle je nejlepší význam, co jsem z toho pobral. Nikoli nezbytně správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
25.4.22 20:28
@Ivan PPZ píše:
Zmateně napsané ale nemyslím, že je auto na půjčku. „Splácejí“ pravidelné platby za údržbu, pojištění, provoz… Tohle je nejlepší význam, co jsem z toho pobral. Nikoli nezbytně správný.

Já pochopila, že tohle platí nad rámec splátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
25.4.22 20:30
@Ivan PPZ píše:

Podle mě jim ho koupili rodiče a oni jim ho splácí. Až by ho splatili tak ho nejspíš prepisou na ne. Takový bezurocny leasing v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.4.22 20:43
@Anonymní píše:
Mám dotaz, rodiče od přítele nám koupili před 2 lety auto, auto je psané na ně,…
Já to chápu, že rodiče jsou full vlastníci- včetně papírů. Splácení auta rodičům v tom já nevidím, ale může být.
@Anonymní píše:…pravidelně auto splacime, vše co je potřeba platíme my(pojistku, kola technickou atd).

Tohle jsem bral jako nepřesnost, ale ano, vypadá to na operační lízing RODIČE s. r.o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
25.4.22 20:57

Ano. Oni jsou majitelé. Čili je právně jejich. Vám nepatří ani volant :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
25.4.22 21:11

Můžou. Auto je napsané na ně, čili oni jsou majitelé a se svým majetkem si mohou nakládat jak se jim zlíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.4.22 21:22

Jen je tu malinkatá nejasnost s placením POV, prováděním/ pacením TK… jestli jim už třeba nepatří 2 kola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová