Můžu antibiotika vzít dřív?

26.1.18 11:30

Můžu antibiotika vzít dřiv?

Ahoj, beru antibiotika každých 12 hodin, ráno v 9 a večer v 9. Mohu si je dneska vzít už v půl 8 večer? Mamka mi pořád řiká, že se nesmí stát že si je vezmu v jiný čas ale dnes si je musím vzít už dřív. Co myslíte? Bude vadit když si je vezmu o hodinu a půl dříve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
26.1.18 11:31

Mne dr řekla plus minus hodina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
26.1.18 11:32

Jako asi se nic nestane. Ale nebrala bych. Pokud jsi nemocna a beres antibiotika, predpokladam, ze jsi doma a tudiz neni zadna prekazka proc si je nevzit na cas. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.18 11:36

@vertunka
Já už je jen dobírám a jdu na ples, a je problém v tom že je nespolknu takže je musim jíst s banánem nebo jogurtem a přijde mi blbý si na plese otevřít jogurt :D Tak právě zjištuji jestli je možný to vzít dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.1.18 11:36

Jaký je důvod?
Jinak osobně jsem také brala trochu klikatě, občas jsem zaspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.1.18 11:38
@veronika185 píše:
@vertunka
Já už je jen dobírám a jdu na ples, a je problém v tom že je nespolknu takže je musim jíst s banánem nebo jogurtem a přijde mi blbý si na plese otevřít jogurt :D Tak právě zjištuji jestli je možný to vzít dřív

Očividně je Ti už dobře a průjmem netrpiš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.18 11:38

@MaminkaLucka výše jsem to teďka psala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
26.1.18 11:39

Dceři je rozdrtím a smíchám s džusem. Taky by ještě nespolkla. Takže muzes zkusit takhle.
A jinak myslím ze pokud je dobíras, tak ten skluz nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.1.18 11:41

Nic se nestane. Hodina sem nebo tam zas az takovou roli nejraje.kor u tech 12tihod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.1.18 11:50

V lékárně se dají koupit po kusech, takové želatinové tobolky, do který to antibiotikum dáš a tu tobolku spolkneš bez problémů. Nebo pokud třeba máte doma probiotika, tak ty jsou taky v té tobolce nasypané. Já tak dávám léky dětem, které by jinak nespolky, protože jsou jsou velké nebo hnusné.

https://www.zbozi.cz/…ansparentni/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.18 11:57

Vůbec… Hodina plus mínus není žádná katastrofa. Zvlášť pokud už dobíráš.
Jinak, jak tu někdo psal o drcení, to je špatně a nedělej to. Tablety, které nejsou „naříznuté“ se nesmí ani půlit, je to kvůli uvolňovávní a vstřebávání léčivých látek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.1.18 12:33

@anonymni_prezdivka Já jsem myslela, že když jsou potažené, tak se nesmí drtit, ale když jsou hladké a takového typu, že když je dáš na jazyk, tak se začnou na něm hned rozpouštět a chutnají hnusně, tak se kouskovat můžou bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.1.18 13:15
@veronika185 píše:
@MaminkaLucka výše jsem to teďka psala :)

Ano vím, všimla jsem se potom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.18 14:06

@fia80 Určitě jsou výjimky, kde na tom až tak nezáleží, ale každopádně to snižuje účinek léku, u některých markantně. Já samozřejmě nejsem odborník, v lékárně (nebo u lékaře) by ti to řekli přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
16.11.19 02:32

Dostala jsem na zenske problemy antb, ale proste zitra musim do prace, jsem po tom prasku jak kdyby me nekdo prastil kladivem, pul hodky si musim odpocinout, volala jsem doktorovi a rekl mi ze tri hodiny pred je ok, ale max hodina od hodiny kdy jsem zvykla brat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí