Zvětšená uzlina

95
25.1.18 20:08

zvětšená uzlina

Ahoj mám už asi rok a půl zvětšenou uzlinu na krku, zpráva od mudr, palpačně patrná uzlina velikosti 1×0,5 cm (mě teda přijde daleko větší) bez fixace, kůže na ní klidná, zítra jdu na krev a na sono a úplně se klepu strachy, aby to nebylo něco vážného…Uzlina mě nebolí, nezvětšuje se, vůbec o ní nevím…, měl jste někdo něco podobného a bylo to v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
25.1.18 20:38

Syn má na krku na každé straně vystouplé viditelné uzliny..
byli jsme na krvi i na sono..zatím to nic není, jen prostě zvětšená uzlina..prý už to nikdy nezmizí, jen se to v době nemoci nebo nachalzení zvětšuje ( vypadá jak by měl golfové míčky na krku - teda v době nemoci - jinak je to menší a viditelné jen když kroutí hlavou ( tak se hýbou i ty uzliny )..chodíme na sledování ale už to má x let a furt v poho..( udělalo se mu o po prvním očkování hexy..od té doby to má - je mu pět )

• Citovat
  • Upravit
999
25.1.18 20:40

Tak pokud je to už rok a pul bez změny, bude to v poho…pokud by to mela byt nějaká „hnusarna“, tak za tu dobu určitě už by toho bylo mnohem víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
25.1.18 20:58

Mám zvětšenou uzlinu na krku už přes 10 let. Všechna vyšetření ok, nemění se, nezlobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.1.18 21:17

Díky za uklidnění, nevím, jestli to nemůže mít souvislost i s pantem, dlouhou dobu mě dost bolel a nemohla jsem otevírat hodně pusu, tak jestli nějaký zánět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
25.1.18 21:19

@labiko určitě může. Uzliny reagují na nějaký zánět v okolí. Takže často se zvětší třeba kvůli nějakému chronickému zánětu, klidně i kvůli zkaženému zubu. Ale určitě je lepší to zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.1.18 21:23

Jahru, můžu se zeptat, jak velkou tu uzlinu máš, už myslím na nejhorší, mám dvě malé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
25.1.18 21:26

@labiko cca 1×2 cm? a vedle ještě jednu menší kolem 0,5-1 cm. Vážně se zbytečně neboj, na krku se uzliny zvětšují často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.1.18 21:28

Děkuju moc :kytka: snad bude vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
25.1.18 21:32

Mám taky zvětšenou uzlinu, v pravém nadklíčku. Všimla jsem si jí po zánětu v pravém prsu. Po 2 měs, kdy se nezmenšila, jsem šla za dr., vzala mi krev a poslala na utz. Krev ok, utz taky. Uzlina 0,8cm. Už je to rok, uzlina tam stále je, nemění velikost. Žádné jiné příznaky nějaké nemoci nemám, taky jsem měla nervy… určitě to bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.5.25 22:29

Dobrý večer, chtěla bych jse, zeptat co to znamena nerozumím tomu, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí