Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. V před 6 dny jsme s přítelem spolu spali. Vždycky používáme kondom a Pharmatex současně a ještě k tomu se nikdy neudělá do mě. Minule jsme ale použili jen Pharmatex a přerušovanou soulož, protože jsme kondomy neměli. Za 5 dní mám mít menstruaci, žádné příznaky těhotenství nepocituji ale přesto mám docela obavy. ten Pharmatex je prý spolehlivější než kondom a použili jsme ho přesně podle návodu. Problém jr v tom že mi je 17
Radši jsem si koupila těhotenský test, ale ten asi ještě použít nemůžu když je to teprve 6 dní po sexu… Mám celkem strach
Co byste v mé situaci dělaly?
Přečetli si návod a příště se lépe chránili
počkali na ms
co jiného?
Příspěvek upraven 30.08.14 v 11:01
No ted uz nic, pockej na MS a pripadne prubni test
Kdybys mela tyden zpozdeni a negativni test, zajdi k doktorovi.
Moralizovat nebudu, v 17 jsem otehotnela, juniorovi je dnes jiz 11 let…
tak drzim palce ![]()
@dudlik23 Byla bych v klidu, Pharmatex s kombinací přeruš. soulož je podle me spolehlivá ochrana.
Vždyť jste se chránili, tak o co jde? My takhle souložíme už asi půl roku a eště bez přerušované soulože. ![]()
Co bych dělala? Počkala jestli dorazí ms
Pokud jste OPRAVDU Pharmatex použili správně a ještě přerušovali, šance je téměř nulová, ale ne úplně…vždy když je sex je šance na otěhotnění
Pockej na ms, kdyz nedorazi, udelsj si test, kdyz bude pozitivni-gratuluji
![]()
Ještě ze prázdniny končí
i když občas to jsou opravdu výživné diskuze:-D
@dudlik23 pharmatex je vyborna metoda ochrany… byla bych v klidu. S manzelem jsme pouzivali jen tohle spoustu let a nic. A pak sme vysadili a otehotnela jsem behem kratce na to. Takze muzu jen doporucit. Dodrzovat pravidla uziti a priste treba radeji zas s kondomem a pharmatexem.
@dudlik23 až bude termín ms, tak si udělej test.. na Tvém místě? zajistila bych si lepší antikoncepci, nic víc
ale ani ta není 100%
Pharmatex sice není stoprocentní (jako kondom), ale já jsem ho kdysi používala hodně dlouho a neotěhotněla jsem, a to bylo bez přerušované soulože. Jasně, že si děláš starosti, ale třeba jsou úplně zbytečné.
Na tvém místě bych počkala, až dorazí menstruace (neboj, ona dorazí) a pak zvážila buď jinou metodu ochrany, pokud tomuto nevěříš, nebo koupila další kondomy a jela v zavedeném stylu Pharmatex + kondom.
Ahoj. potřebovala bych poradit. brala jsem 3 měsíce v kuse ha. pak s ji vynechala na pauzu a v té době se semnou přítel 2 vyspal. antikoncepci jsem si následně nevzala. už je to 13 den. mohu být těhotná?