Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nejhodnější píše:
Ale při BARFU nic nevyvařuješ… prostě syrové nasypeš do misky a hotovo
to vyvářet jsem nemyslela doslova… Jen jak jsem koukla jak to mají v těch miskách naaranžované tak bych šla do kolen ![]()
@Fjodorka Tohle by u nás zkrátka neprošlo
a je pravda, že neznám asi nikoho kdo by takto psy krmil
@werunkaw123 píše:
@Fjodorka Tohle by u nás zkrátka neprošloa je pravda, že neznám asi nikoho kdo by takto psy krmil
Já jsem to sem dala jen proto, abych vyvrátila mýty o kostech
Já pár lidí znám co takto krmí.
Já tak napůl s granulemi. zrovna včera náš měl hovězí roštěnku k večeři a mrkev ![]()
Ja jedine co davam psovi krome masa a granuli je uzene syrove koleno. Ale fakt jen za cas. castecne ho oberu na sunkofleky a zbytek mu dam ohlodat nikoli celou kost. A syrove maso zrat nechce.
Neubližujte těm psům a dávejte jim jen věci určené pro ně.. tohle všechno je pro ně moc slané a bude ho z toho bolet akorát břicho - v lepším případě.. když pamlsek, tak piškot, nebo různá sušená masa určená pro pejsky a jiné pamlsky, je toho spousta.. zbytky od oběda raději vyhodit, než jim tím ubližovat..
@ajule13 píše:
Neubližujte těm psům a dávejte jim jen věci určené pro ně.. tohle všechno je pro ně moc slané a bude ho z toho bolet akorát břicho - v lepším případě.. když pamlsek, tak piškot, nebo různá sušená masa určená pro pejsky a jiné pamlsky, je toho spousta.. zbytky od oběda raději vyhodit, než jim tím ubližovat..
Já bych nedala ani výše zmíněné uzené kosti…
@Nejhodnější jsme na tom stejně.. když občas slyším, nebo čtu co všechno do psa narvou od čokolády ( která jim vyvolává epileptické záchvaty) až po kořeněné zbytky od oběda, tak jdu kolikrát do mdlob.. Když už chcete pejskum dopřát, tak kupte kvalitní, opravdu kvalitní granule, kde mají veškeré vitamíny. Volte vhodnost a procenta masa podle rasy a zatížení daného pejska ( jestli teda má nějaké aktivity) a neplácejte do nich ostatní věci, to je pak zbytečně.. pes bude šťastnej a hlavně zdravej… ![]()
Dávám jakýkoli kosti jakýkoli tepelný nebo netepelný úpravy a zatím statečně chroupou i desetiletej dědek s bábou. Štěně mívalo taky, naložilo s tím podle momentálních schopností, nejdřív žužlalo, pak schroupalo něco, nakonec všechno.
@werunkaw123 píše:
@Nejhodnější proč nemají vůbec?
Tříští se a úlomky pak mohou nadělat neplechu v trávicím traktu.
@werunkaw123 píše:
@Fjodorka Tohle by u nás zkrátka neprošloa je pravda, že neznám asi nikoho kdo by takto psy krmil
Objednáš si již připravené namleté směsi masa, vnitřností a kůží z výseku, zmrazené a balené asi po dvou kilech - to rozmrazíš, hodíš do hrnce spolu s pytlíkem rýže a uvaříš, na konci do toho přidáš ještě pytlík mražené zeleniny a máš super žrádlo na týden pro malého psa.. Nic na tom není.
Můžu se zeptat, kde maso pro psy kupujete?
Já normálně v řeznictví, ale přijde to dost draho. Navíc teď naše madam přestala žrát zeleninu a přílohy a vyžere jen maso.
Jinak u Nováka mají pytle s velkými kostmi za 10Kč, nechám přemrazit a občas ji s tím vyšoupnu na zahradu a je od ní na dvě hodiny pokoj.
Díky Halka
@Halka píše:
Můžu se zeptat, kde maso pro psy kupujete?
Já normálně v řeznictví, ale přijde to dost draho. Navíc teď naše madam přestala žrát zeleninu a přílohy a vyžere jen maso.
Jinak u Nováka mají pytle s velkými kostmi za 10Kč, nechám přemrazit a občas ji s tím vyšoupnu na zahradu a je od ní na dvě hodiny pokoj.
Díky Halka
Já v řeznictví nebo v Makru. A můj zeleninu taky moc nechce, ale já ho vždy přečůrám
On jí to co já, takže si sednu s mrkví k televizi kousnu do toho, a po kouskách dávám psovi
a sní vždycky, to samé jablko, mandarinku, okurek… Jen teda banán nesní za žádnýho režimu, ale já teda banány taky nemám ráda…
Naše boxerka má 12m a sežere vše, kostit, brzdy od kola, těsnění od bazénu, žrádlo pro rybičky..,takže za mě, myslím že můžeš dát psíkovi něco mňamky ![]()
Tepelně upravené kosti v žádném případě. Syrové kosti bez problému, samozřejmě je ale důležité vzít v úvahu velikost a hltavost psa. Viděla jsem pár psů, co se třeba telecí kost pokusili spolknout celou a málem se zadávili. Kostí se vůbec nemusíš bát, naopak zaujímají v psí stravě velice významné místo. Takže nedej na názory některých odbornic o propíchnutých střevech… ![]()
@ajule13 píše:
@Nejhodnější jsme na tom stejně.. když občas slyším, nebo čtu co všechno do psa narvou od čokolády ( která jim vyvolává epileptické záchvaty) až po kořeněné zbytky od oběda, tak jdu kolikrát do mdlob.. Když už chcete pejskum dopřát, tak kupte kvalitní, opravdu kvalitní granule, kde mají veškeré vitamíny. Volte vhodnost a procenta masa podle rasy a zatížení daného pejska ( jestli teda má nějaké aktivity) a neplácejte do nich ostatní věci, to je pak zbytečně.. pes bude šťastnej a hlavně zdravej…
Když chcete pejskům dopřát, kupte jim maso a podávejte ho způsobem vhodným pro ně.