Můžu dát do pračky modráky od nafty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13338
29.10.10 14:36

Můžu dát do pračky modráky od nafty?

Můžete mi poradit? Přítel přinesl teď modráky totálně postříkané od nafty. Můžu to dát do pračky nebo to nejdřív namočit a nechat odpučet? Mám strach, aby mi pak nesmrděla pračka naftou a nenačíchlo normální prádlo… :nevim: . Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
29.10.10 14:41

Ahoj, zkušenost teda nemám, ale nejdřív bych je teda namočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.10.10 14:43

No to ti načichne ostatní prádlo, takže doporučuji vyprat zvlášť, já takhle vždycky nadávám na celý kolo, když mi manžel hodí do pračky triko od nafty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.10.10 15:04

Tý brďo, to je slovo - modráky 8-o
Zřejmě máš na mysli montérky (tak se tomu říká u nás ;-) )
Já tedy peru ještě hůř zašpiněné pracovní oblečení. Ale peru to teda zvlášť, nic jiného k tomu už nepřihazuju, zatím nemám problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
29.10.10 15:27
Cappy píše:
Tý brďo, to je slovo - modráky 8-o
Zřejmě máš na mysli montérky (tak se tomu říká u nás ;-) )

Co je na něm? :nevim: :lol:
U nás na Moravě říkáme MODRÁKY jakýmkoli montérkám jakékoli barvy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
29.10.10 15:29

A jak se tak dívám - Míša je z Plzně, tak to asi nebude krajové :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.10.10 15:32

Modrák u nás znamená „moncl“ ;-)
Tohle slovo, že se používá na Moravě? :think: O tom fakt nic nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
29.10.10 15:36

Ty jo holky, tak to mě ani nenapadlo, že by se na slově modráky mohlo někomu zdát něco divnýho… :-D u nás málokdo řekne montérky :-D. U nás se modráky říká i montérkám červený barvy :-D :-D. No jo to jsme mi plzeňáááááci. ;-)
Já bych to samozřejmě vyprala zvlášť, ale mám strach, aby ta nafta neulpěla v tý pračce a pak se mi to „nenalepilo“ na normální prádlo při další várce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
29.10.10 15:44

Já to peru tyhle pracovní věci extra,nic k tomu nepřihazuju a nikdy se mi nic nestalo.Snažím se další pračku mít tmavý.jo a k těm monterkám dávám s práškem montéráček.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
29.10.10 15:55

Nevíte, jestli se prodává do praček něco na čištění jako se dává do myček? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.10.10 15:57
Míša8808 píše:
Nevíte, jestli se prodává do praček něco na čištění jako se dává do myček? :nevim:

Do starších praček stačí ocet - na vyvářku a co nejdleší program.

Novější pračku bych čistila tzv. deinkrustačním prostředkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.10.10 16:13

no tak mě na slově modráky nic divnýho nepřijde a to nejsem z Moravy, dřív se to tu používalo taky a převážně byly montérky modrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.10.10 17:25

No proč ne? Bývalý tchán byl automechanik a extchýně je prala normálně v pračce na vysokou teplotu - jen samostatně.
Prostě pračka montérek nebo li modráků. Taky ten výraz znám a divný mi nepřijde. M8m pocit, že ho znám od babi pocházející z jižní Moravy.

Pračku jsme po barvení v pračce prala normálně s práškem program na vysokou teplotu s předpírkou. Myslím, že je to tak uvedeno i u každé nové pračky, než se začne prát. Že by existovalo něco extra teda fakt netuším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
30.10.10 09:59
Cappy píše:
Tohle slovo, že se používá na Moravě? :think: O tom fakt nic nevím

ne, používá se i v Čechách :lol: já ho také znám :mrgreen:
a moncl je monokl, ne modrák…nebo to ještě může být hřib, tedy suchohřib, ten co modrá po rozříznutí :mrgreen:
jo a jinak peru zvlášť, ale někdy mi potom ještě pračka trochu smrdí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.10.10 13:48
Mikysek píše:
Cappy píše:
Tohle slovo, že se používá na Moravě? :think: O tom fakt nic nevím
ne, používá se i v Čechách :lol: já ho také znám :mrgreen:
a moncl je monokl, ne modrák…nebo to ještě může být hřib, tedy suchohřib, ten co modrá po rozříznutí :mrgreen:
jo a jinak peru zvlášť, ale někdy mi potom ještě pračka trochu smrdí :twisted:

U nás na jižní Moravě by slovo „montérky“ nikdo nevypustil z huby :lol:
Monclu pod okem říkáme taky moncl nebo monokl. Jinému typu modřiny říkáme modřina, ale též modrák, tak aspoň tady se Cappy shodnem :mavam:
Jinak pračku čistím tak, že proliju octem všechny nádržky a dám prát na vyvářku.
K tématu neporadím - manžel modráky nenosí :mrgreen: Ale nakoukla jsem pro jistotu - nikdy člověk neví, kdy se mu můžou cenné rady hodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný