Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ženy
našla jsem svého plyšáka z dětsvtví - velkého méďu. Ale je celý zaprášený a na noze má flek ( buď žvýkačka nebo nějaké jídlo
. CHtěla bych ho vyčistit, ale nenapadá mě jak
Já jsem taková žena amatér, ale už sem pochopila, že i kdybych ho narvala do pračky( což by asi šlo), tak by nejspíš změnil tvar (jako můj polštářek, který jsem prala minulý měsíc
)
Děkuji za jakýkoliv typ.
ja bych ho tam asi strcila,na nejaky setrnejsi program a mene stupnu. ![]()
ahojky…já prala všechny plyšáky v automatce a zachovali si barvu i tvar
dala jsem je na šetrné praní. Jediné co jsem mněla strach tak bylo nastavení otáček ..víc jak 500 jsem nemněla odvahu.Po vytažení jsem jim ještě pročesala kožíšky. Hlavně se musí nechat pořádně uschnout. Druhá možnost je zvířatko zanést do čistírny ale tam se to dělá chemicky a jelikož si s nima hrají mé děti tak jsem to zamítla.
Tak držím palce ![]()
no toť otázka, pokud je to méďa bručoun, tak po vyprání přestane bručet, pokud je to méďa piliňák tak to nerozchodí a hrozí mu zplesnivění, pokud je plněný něčím měkčím tak by to mohlo vyjít, jen pečlivě vysušit ![]()
tulenice píše:
no toť otázka, pokud je to méďa bručoun, tak po vyprání přestane bručet, pokud je to méďa piliňák tak to nerozchodí a hrozí mu zplesnivění, pokud je plněný něčím měkčím tak by to mohlo vyjít, jen pečlivě vysušit
je plněný polystyrenovýma kuličkama s nějakým molitanem, takže by to mohl zvládnout, že jo?
![]()
Případně prach oluxovat a potom vydrbat mokrým hadrem či kartáčkem:-)
tak to by mel vydrzet i tvarove s timhle plnenim ![]()
Peru je jak svetry. Ale dva, kteří si prošli cyklem už 2-3×, už jsou takoví méně naducaní. ![]()
Buď bych zkusila pračku a velmi šetrný program a nebi normálka do čistírny ![]()
no a jak to dopadlo? ja citlivy obleceni peru v samponu na vlasy.
Ahoj,
prosím o radu. Přivezla jsme si domů plyšového králíka z dětství. Je veliký, má cca 1,5m na výšku! Potřebovala bych ho vyčistit, ale nevím jak! Navíc ani nevím, čím je plněn. Žádná cedulka na něm není
Na omak je takový tvrdý a má dlouhé chlupy. Do pračky ho nenarvu, čistírnu jsme nezkoušela…hlavně se bojím a nezplstěl.
Děkuji za rady ![]()
@Holma Pokud ho nenarveš do pračky, tak už zbývá jen ta čistírna ![]()
A babička „čistila“ peřiny a plyšáky ve sněhu, ale to je teďka rada k ničemu ![]()
Víte o nějaké čistírně, kde by něco takového vyčistili? Já měla problémy s plesovými šaty bez cedulky, prý to nevyčistí, protože na nich není cedulka, tak s něčím takovým se bojím někam chodit ![]()